1 kg kamaraga sealiha
2 sl sinepit
1 sl mett
1 tl soola
1 tl purustatud musta pipart
Sega sinep, mesi, sool ja pipar omavahel ning hõõru lihale. Pane liha küpsetuskotti, tõsta ahjupannile või -vormi ning pane paariks tunniks jahedasse maitsestuma.
Lõika küpsetuskoti ühte nurka väike auk, et aur välja pääseks ning tõsta praad eelkuumutatud 150kraadises ahjus. Küpseta umbes 1,5-2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on u 75 kraadi.
Tõeliselt hea liha tuli selle marinaadiga. Panin ahju samasse küpsetuskotti vähese soolaga üleraputatud kartulid ja porgandid ning lisasin kotti ka ca 2 spl vett. Nii sain kastet ka. Pole kaua aega nii mahlast ja hea maitsega praadi saanud. :)
saled mõttevanglas
Väga mõnus marinaad, tegin abatükist ilma vett lisamata ja kastet tuli parasjagu. Kindlasti läheb kordamisele.
väga mõnus ja mahlane liha tuli. See marinaad oli tõsiselt hea. Võtsin suurema lihatüki-veidi üle 2 kg, aga pigem tuleks võtta väiksemad tükid-siis jõuab marinaad rohkem lihani.
Proovisin seda küpsetada ema ahjus, ei jäänud mahlane. Ma arvan, et viga oli ahjus, kuna mul ka seal tehtud küpsetised alati ei õnnestu. Proovin varsti oma koduses tuttavas ahjus uuesti teha.
Väga maitsev ja mahlane jäi.
Väga hea liha retsept aga fooliumis 10 x parem!!!
foolium on muideks mürgine.
Siis tuleb see endale pähe panna pärast sellist kommentaari.
õige
Retsept hea aga mina paneksin küpsetuskoti asemel fooliumisse, sest fooliumis 10 x parem!!!!
Peaks proovima mõlemit varianti..
muidugi aga kuna ma ise kokk ja proovisin kunagi ammu küpsetuskottiga ja sain pettuse osaliseks, kuna liha maitse polnud see mida oleks soovinud ja peale selle teen kõik lihad, kalad juurikad mida iganes fooliumiga aga küpsetuskotid viskasin minema!!!
mulle meeldis see mõte, et ahi jääb ehk küpsetamisel puhtamaks, aga eks küpsetuskotid ka lõpus avatakse pealt..
Just eile tegin, teen seda sageli.
Sinepine seapraad küpsetuskotis
Sinepi-meemarinaadis kamaraga seapraad küpsetatakse küpsetuskotis - siis jääb liha eriti mahlane. Serveeri koos ahjukartulite ja köögiviljadega.