Sinepine seapraad küpsetuskotis

Sinepi-meemarinaadis kamaraga seapraad küpsetatakse küpsetuskotis - siis jääb liha eriti mahlane. Serveeri koos ahjukartulite ja köögiviljadega.

Kasuta nt Rakvere LK seapraadi või seapraadi abalihast. Taisema liha armastajad valivad sea välisfilee kamaraga :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kamaraga sealiha

2 sl sinepit

1 sl mett

1 tl soola

1 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Sega sinep, mesi, sool ja pipar omavahel ning hõõru lihale. Pane liha küpsetuskotti, tõsta ahjupannile või -vormi ning pane paariks tunniks jahedasse maitsestuma.

Lõika küpsetuskoti ühte nurka väike auk, et aur välja pääseks ning tõsta praad eelkuumutatud 150kraadises ahjus. Küpseta umbes 1,5-2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on u 75 kraadi.

NB! Kui soovid, võid üsna lõpus küpsetuskoti pealt lahti lõigata ja veidi kuumust tõsta, et liha veidi pruunistuks. 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 18.04.2009 21:54

Tõeliselt hea liha tuli selle marinaadiga. Panin ahju samasse küpsetuskotti vähese soolaga üleraputatud kartulid ja porgandid ning lisasin kotti ka ca 2 spl vett. Nii sain kastet ka. Pole kaua aega nii mahlast ja hea maitsega praadi saanud. :)

Aire1
postitatud 01.02.2010 08:48

Väga mõnus marinaad, tegin abatükist ilma vett lisamata ja kastet tuli parasjagu. Kindlasti läheb kordamisele.

tziiki
postitatud 12.07.2010 15:25

väga mõnus ja mahlane liha tuli. See marinaad oli tõsiselt hea. Võtsin suurema lihatüki-veidi üle 2 kg, aga pigem tuleks võtta väiksemad tükid-siis jõuab marinaad rohkem lihani.

Pille
postitatud 14.12.2015 11:32

Tziiki saatis sellise pildi 2010. a.

Hexy
postitatud 26.12.2012 13:00

Proovisin seda küpsetada ema ahjus, ei jäänud mahlane. Ma arvan, et viga oli ahjus, kuna mul ka seal tehtud küpsetised alati ei õnnestu. Proovin varsti oma koduses tuttavas ahjus uuesti teha.

Liisu
postitatud 17.02.2013 18:54

Väga maitsev ja mahlane jäi.

järvepiiga
postitatud 15.12.2015 13:42

Väga hea liha retsept aga fooliumis 10 x parem!!!

Jaan
postitatud 15.10.2021 18:43

foolium on muideks mürgine.

Aits
postitatud 25.12.2022 10:13

Siis tuleb see endale pähe panna pärast sellist kommentaari.

Marika
postitatud 22.12.2023 14:11

õige

Ruth Leppik
postitatud 25.12.2015 10:11

Retsept hea aga mina paneksin küpsetuskoti asemel fooliumisse, sest fooliumis 10 x parem!!!!

Reesi Cooper
postitatud 25.12.2015 10:28

Peaks proovima mõlemit varianti..

Ruth Leppik
postitatud 25.12.2015 10:55

muidugi aga kuna ma ise kokk ja proovisin kunagi ammu küpsetuskottiga ja sain pettuse osaliseks, kuna liha maitse polnud see mida oleks soovinud ja peale selle teen kõik lihad, kalad juurikad mida iganes fooliumiga aga küpsetuskotid viskasin minema!!!

Reesi Cooper
postitatud 25.12.2015 17:20

mulle meeldis see mõte, et ahi jääb ehk küpsetamisel puhtamaks, aga eks küpsetuskotid ka lõpus avatakse pealt..

Vaike Silmato
postitatud 14.02.2016 08:44

Just eile tegin, teen seda sageli.