2 kg part
soola ja musta pipart
700 g hautatud hapukapsast või purgitäis SALVEST praekapsast
1-2 väiksemat sibulat
peotäis kooritud küüslauguküüsi
200 g majoneesi
Hõõru part seest ja väljast soola-pipraga.
Kui hautad kapsa ise, siis pane see potti ning hauta umbes 45 minutit, kuni see on poolpehme. Väga hästi sobib ka meelepärane SALVEST praekapsas (900 g purk).
Täida maitsestatud part kapsaga, tõsta ahjupotti selili. Säti sektoriteks lõigatud sibulad ning kooritud küüslauguküüned ümber pardi. Määri part pealt majoneesiga kokku.
Kata ahjupott kaanega. Küpseta 2-2,5 tundi 180-kraadises ahjus, kuni part on kenasti küps. Umbes pool tundi enne küpsetamise lõppu eemalda potilt kaas, et part saaks pruunistuda.
Serveerimiseks lõika part tükkideks, ahjupotti kogunenud leem tõsta kastmekannu. Eraldi taldrikule tõsta leemes küpsenud sibulad-küüslaugud - või püreesta need leeme sisse.
Kõrvale paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid. Serveerimisel kaunista maitserohelisega (petersell, tüümian, till).
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegid Juta Kübarsepp.
Pardipraad oli maitsev ja lihtne valmistada.
Ma olen selle retsepti järgi parti küpsetanud mitu korda. Mulle väga maitseb. Lihtne teha ja part saab mahlane ning hõrk. Poti põhja jääb veel mõnus kaste ka lisaks. Kapsad ka olemas, ainult kartul juurde keeta ja pidu võib alata ;) Olen pärast kütmist ka puuahjus teinud. Kindlasti teen jälle.
Väga hea praad sai.
Tore lugeda, Mare!
Kas parti võib teha ka küpsetuskotis?Pole kunagi parti teinud,tahaks sel aastal jõuludeks teha
Mmm, isuäratav!
Olen seda teinud.
Kui soovin küpsetada kaks sellist parti korraga, palju siis küpsetusaeg pikeneb?
Rita, ei tohiks oluliselt pikeneda. Vaata, et kahe pardi vahele jääb õhuruumi ka, siis küpsevad ühtlasemalt.
Palju pikeneb küpsetusaeg, kui korraga küpsetada kaks sellist parti?
Hapukapsaga täidetud part
Üks korralik pardipraad sobib jõululauale ideaalselt - eriti siis, kui see on täidetud prae- või hapukapsaga. Majonees annab pardile põneva lisamaitse ning rikkaliku leeme. Täidiseks sobib nii ise hautatud kapsas kui ka meelepärane SALVEST praekapsas.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.