Hapukapsaga täidetud part

Üks korralik pardipraad sobib jõululauale ideaalselt - eriti siis, kui see on täidetud prae- või hapukapsaga. Majonees annab pardile põneva lisamaitse ning rikkaliku leeme.
Täidiseks sobib nii ise hautatud kapsas kui ka meelepärane SALVEST praekapsas.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg part

soola ja musta pipart

700 g hautatud hapukapsast või purgitäis SALVEST praekapsast

1-2 väiksemat sibulat

peotäis kooritud küüslauguküüsi

200 g majoneesi

Valmistamine

Hõõru part seest ja väljast soola-pipraga.

Kui hautad kapsa ise, siis pane see potti ning hauta umbes 45 minutit, kuni see on poolpehme. Väga hästi sobib ka meelepärane SALVEST praekapsas (900 g purk).

Täida maitsestatud part kapsaga, tõsta ahjupotti selili. Säti sektoriteks lõigatud sibulad ning kooritud küüslauguküüned ümber pardi. Määri part pealt majoneesiga kokku.

Kata ahjupott kaanega. Küpseta 2-2,5 tundi 180-kraadises ahjus, kuni part on kenasti küps. Umbes pool tundi enne küpsetamise lõppu eemalda potilt kaas, et part saaks pruunistuda.

Serveerimiseks lõika part tükkideks, ahjupotti kogunenud leem tõsta kastmekannu. Eraldi taldrikule tõsta leemes küpsenud sibulad-küüslaugud - või püreesta need leeme sisse.

Kõrvale paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid. Serveerimisel kaunista maitserohelisega (petersell, tüümian, till).

Loe veel:

Sobivad SALVEST tooted:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegid Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 02.01.2014 22:22

Pardipraad oli maitsev ja lihtne valmistada.

Ilse
postitatud 10.12.2016 14:28

Ma olen selle retsepti järgi parti küpsetanud mitu korda. Mulle väga maitseb. Lihtne teha ja part saab mahlane ning hõrk. Poti põhja jääb veel mõnus kaste ka lisaks. Kapsad ka olemas, ainult kartul juurde keeta ja pidu võib alata ;) Olen pärast kütmist ka puuahjus teinud. Kindlasti teen jälle.

Pille
postitatud 05.11.2017 21:10

Ilse pilt ka:

Mare
postitatud 16.12.2016 11:16

Väga hea praad sai.

Pille
postitatud 16.12.2016 11:21

Tore lugeda, Mare!

Ursula
postitatud 09.12.2017 16:37

Kas parti võib teha ka küpsetuskotis?Pole kunagi parti teinud,tahaks sel aastal jõuludeks teha

Kaare
postitatud 04.12.2019 10:09

Mmm, isuäratav!

Mare Tamm
postitatud 16.12.2019 09:29

Olen seda teinud.

Rita
postitatud 20.12.2020 18:23

Kui soovin küpsetada kaks sellist parti korraga, palju siis küpsetusaeg pikeneb?

Pille
postitatud 21.12.2020 13:57

Rita, ei tohiks oluliselt pikeneda. Vaata, et kahe pardi vahele jääb õhuruumi ka, siis küpsevad ühtlasemalt.

Rita
postitatud 20.12.2020 18:24

Palju pikeneb küpsetusaeg, kui korraga küpsetada kaks sellist parti?