Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2015"

avely
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2015-02-25 00:36:59
VÕISTLUSTÖÖ NR 51 (MAGUS) Kergelt piparmündine, õrnalt soolaka mekiga, pisut hapukas, tulemuseks sai mõnus tordike tänasesse pidupäeva. Kasutatud: küpsiseid, võid, merevaiku, vahukoort, mustsõstramoosi ja zelatiini.
samuel.gavronski445@gmail.com
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-25 00:55:24
VÕISTLUSTÖÖ NR 52 (MAGUS) Tordi tegemiseks ja kaunistamiseks sain inspiratsiooni Eesti Vabariigi aastapäevast ja rahvuslillest. Tort sisaldab biskviiti ja biskviidi kihtide vahel hapuka moosiga rammus kreem( vahukoor ja kohupiim) ja suhkrumassi all on magus kreem või ja kondentspiimaga.
alinatop
Postitusi: 4
Kokaõpilane
2015-02-25 00:59:35
VÕISTLUSTÖÖ NR 53 (MAGUS) Sel aastal otsustasin vabariigi aastapäevaks valmistada mustika-toomingamarjajahu tordi leedrisiirupiga. Nagu eelmiselgi aastal on tort meie rahvuslipu värvides. Sinise värvi annab mustikas, musta värvi toomingamarjajahu ja valge värvi mõlemaga ideaalselt kokku sobiv hapukoor. Minu pidupäevatort koosneb toomingamarjajahust tehtud biskviidist, mis on immutatud leedrisiirupiga, mustika-mousse'ist, õrna leedrisiirupi maitsega hapukoore-mousse'ist ja mustikaželeest.
Sylvia
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-25 01:04:59
VÕISTLUSTÖÖ NR 54 (MAGUS) Lihtsuses paikneb võlu! Sai siis tehtud, midagi lihtsalt aga silmale ilusat. Kuna oli tegemist iseseisvuspäeva tordiga siis kasutasin enamus toormaterjalina kodumaiseid tooteid(va martsipan). Biskviit oli klassikaline kodumunadega, sisuks kogupiima-vahukoore kreem, vahele südamest oma aia punasõstraid ja peale loovalt martsipani. Kiirelt sai tehtud ja kärmelt kadus ka laualt, paremat kiitust tegijale polegi :D
kai222
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-25 01:59:39
VÕISTLUSTÖÖ NR 55 (MAGUS) Küpsisetort, mille valmistas noorema generatsiooni vabariigi kodanik:-) Küpsised immutatud kakaoga,esimene kiht nn torukohupiimast pool pakki, teine Kiht kodune paksem õunapüree, järgmine kiht ülejäänud kohupiim Kõige peale sulatatud šokolaad ja kaunistuseks šokolaadi nööbid Maitses väga hästi ja andis hea tubase tegevuse palavikus lapsele:-) Head vabariigi aastapäeva :-)
Kadripuu
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2015-02-25 02:03:37
VÕISTLUSTÖÖ NR 56 (MAGUS) Jooksen randa, koduküla randa... Seekord isamaale torti tegema hakates oli mul ammuilma peas olemas mõte, millest torti valmistada. Peas keerlesid mõtted porgandist ja toorjuustust- mõlemad ehedad ja eestimaised maitsed. Hoopis keerulisem oli aga leida inspiratsiooni seekordse tordi kaunistamiseks. Lausa nii keeruline, et pähe kippus mõte jätta võistlus vahele. Siis hakkasin aga arutlema selle üle, mis mulle oma kodumaa juures kõige armsam on. Mõte liikus vägisi suve ja mere poole. Väljendamaks minu austust kodumaa kauniste talviste randade vastu saigi suurte kõhkluste ja kahtluste kiuste seekordne tort koduranna teemadel kaunistatud. Sisust: Tort koosneb kolmest porgandibiskviidi kihist, mis on kõik eraldi küpsetatud. Vahele läks toorjuustu-kohupiimakreem valge šokolaadiga. Ühele kihile lisasin ka õhukesed apelsini viilud. Tort on pealt kaetud vaniljekreemiga, talvist härma külgedele annavad valge šokolaadi helbed. Mere toon on pigem talviselt hallikas rohekas, kivideks pähklid ja kõrkjateks sealtsamast Lahemaa puhtast loodusest korjatud islandi samblik, mis hiljem ka koogi kõrvale teetassi maandus. Igatsusest suve järgi räägib ka martsipanist valmistatud tagasihoidlik kalapaat, mis kurvalt rannakividel lebades suve ootab. Kaunist pidupäeva kõigile!
Shiltsa
Postitusi: 54
Kokaõpilane
2015-02-25 02:15:16
VÕISTLUSTÖÖ NR 57 (SOOLANE) Olin juba ammu otsustanud, et teen musta leivaga võileivatordi ning sinna kooslusse pidid idee järgi kindlasti kuuluma ka peet ja heeringas, kuna need on üpriski eestlaslikud ja igapäevased toiduained, aga samas suurepärase maitsega. Retsepti panin täpsemalt kirja ka toidublogisse: http://toidupeegeldused.com/2015/02/24/musta-leiva-peedi-ja-heeringa-voileivatort/

toidupeegeldused.com

KairitM
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-25 02:19:54
VÕISTLUSTÖÖ NR 58 (MAGUS) Sünnipäevatort kuuest kihist: 1. leiva-šokolaadibiskviit, millele on heldelt peale puistatud šokolaadinööpe ja karamelliseeritud leiba 2. šokolaadi-kitsejuustukreem 3. muraka-astelpajutarretis 4. leiva-šokolaadibiskviit 5. hapukoore-toorjuustu kreem tonka oa ja vanilliga 6. murakasiirupi-valge šokolaadi kate Kaunistusteks leivatrühvlid astelpaju ja aedmaasika krõpsuga ning kamatrühvlid külmkuivatatud mustikate ja vaarikatega, karamelliseeritud leib, šokolaad.
Merle
Postitusi: 107
Abikokk
2015-02-25 06:38:26
VÕISTLUSTÖÖ NR 59 (MAGUS) Minu Lumelill: kaerakrõbedik, mustikavaht, õunabiskviit, õunatarretis ja väikese õunamekiga koorene vaniljevaht. Ümber valgest šokolaadist rukkilillepits. Pääl beseest rukkilill ja lilled, mustikad, beseepuru ja mustikajahu.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2015-02-25 11:25:01
Selle aasta tordid said mõlemad leivaga ja lihtsad ja maitsesid väga hästi! :) VÕISTLUSTÖÖ NR 60 (MAGUS) Magus tort: Leivapuding selle retsepti järgi, kaunistuseks vahukoor, pohlamoos ja riivitud kamašokolaad. VÕISTLUSTÖÖ NR 61 (SOOLANE) Soolane tort: Kodujuustu-riivleivatort. Kes ütles, et tort peab kihiline olema! Siin on riivleib segatud kodujuustu, hapukoore ja munaga, põhjaks õhuke kiht vormileiba.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>