Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2015"

Airica.
Kokaõpilane
2015-03-04 01:09:46
Palju Õnne kõikidele võitjatele! :) Väga vahvaid töid leidus. Minu poolt aitähh Imelise jutekoti eest! :)

Airika küpsetab

alinatop
Kokaõpilane
2015-03-04 01:47:54
Tere! Mul on väga hea meel olla esikolmikus! Tänan toreda vōistluse eest! Mulle vist jääb Evelin Ilvese raamat, aga ma ise oleks ka seda valinud.
Naabrimutt
Kokaõpilane
2015-03-06 12:48:50
Olen mitu päeva mõelnud, kas kirjutada oma mõtted või mitte... aga kuna julge hundi rind on haavleid täis, siis here goes nothing.. sellisel kujul on see võistlus minu meelest ennast ammendanud. võitjad on juba enne teada, kui nad tordid üleski on pannud. lisaks pole zürii ilmselgelt erapooletu, sest kuigi esikolmik oli tõesti põnev, siis minu jaoks jääb mõistatuseks mida teeb tavaline brauni sefiiriga (rahvuslik?) esikuuikus, kui oli nii palju huvitavamaid lahendusi (jah ei salga, pean ka enda torti siinkohal silmas).
Martiina
Abikokk
2015-03-06 15:24:30
Naabrimutt:
Olen mitu päeva mõelnud, kas kirjutada oma mõtted või mitte... aga kuna julge hundi rind on haavleid täis, siis here goes nothing.. sellisel kujul on see võistlus minu meelest ennast ammendanud. võitjad on juba enne teada, kui nad tordid üleski on pannud. lisaks pole zürii ilmselgelt erapooletu, sest kuigi esikolmik oli tõesti põnev, siis minu jaoks jääb mõistatuseks mida teeb tavaline brauni sefiiriga (rahvuslik?) esikuuikus, kui oli nii palju huvitavamaid lahendusi (jah ei salga, pean ka enda torti siinkohal silmas).
Mina nüüd küll žürii kompetentsuses ei kahtleks. Poleks ju Pillel (või mõnel teisel žüriiliikmel) mingit põhjust kedagi "nimelt võitjaks teha"- ega võistlus mõisa pääle käi. :) Ja pealegi meeldivad erinevatele inimestele erinevad lahendused- seepärast ongi žüriiliikmeid palju . Lisaks langeb ju žürii arvamus väga tihti kokku ka rahva lemmikutega, mis minu jaoks veelkord kinnitab seda, et võidab just see, kes "peakski". Ehk siis mina omalt poolt loodan, et võistlus jätkub ka edaspidi. :) See on nii toredaks traditsiooniks kujunenud, mu pere küsib mult igal aastal, et mis mul taas plaanis on :)
Naabrimutt
Kokaõpilane
2015-03-06 15:31:13
Tähelepanelik lugeja märkas, et mul polnud esikolmiku suhtes mingeid pretensioone. Lihtsat väga igav on, kui võitjad juba eos teada. Huvi pärast lugesin brauni hääled FBs kokku, sain 2...
Pille
Nami-Nami peakokk
2015-03-06 17:56:00
Lumetydruk:
VÕISTLUSTÖÖ NR 14 (MAGUS) Selle aasta tort on teie ees! Valmis see koos kolme vahva väikse tüdrukuga kes nautisid tordi ja kaunistuste tegemist väga. Tordi nimeks sai "Eesti mets". Brownie põhi mis on meie must muld, pohlamoos südames ja õhkõrn kodune sefiir mida kaunistab armas kallis kodune kuusemets. Palju õnne kallis Eesti!"
Oh Sind, Naabrimutt. Usu mind, tulemused ei ole eos teada. Näiteks üks minu suurtest lemmikutest ei saanud kõikidelt žüriiliikmetelt üldse punkte, seepärast andsin talle ka eriauhinna :) Žüriiliikmed on väga erinevad ja hindavad erinevaid aspekte - kes visuaali, kes tehnilist teostust, kes keskendub rahvuslikkusele - kuidas iganes me seda tõlgendame. Ja kuigi vanemad tegijad tõesti ootavad juba põnevusega, et millega kirikinda-Frieda ja silgutünni-Aniitram sel korral üllatavad, siis usu mind, žüriiliikmete seas on inimesi, kellele nende blogijate nimed ei ütle mitte midagi. Kopeerisin siia uuesti Lumetydruku postituse, kus pilt ja seletus kenasti näha. Ilust tort on, minul seostub tõesti kohe Eesti metsa ja mullaga. Kirjeldus-põhjendus on samuti väga meeldiv, mina küll sööks. Ilmselt haaraks vahvlikoonuse kätte, sööks selle ära ja siis seda pohlatriibuga maitsestatud brownie't juurde. Hindamistabelist näen, et võistlustöö nr 14 sai punkte kõigilt kuuelt žüriiliikmelt, need kõikusid kahest kuueni. Et siis selline tugev keskmine, mis on igati 6. kohta väärt. Magusaid torte oli ca 60, nende seast tuli igal žüriiliikmel välja valida 10 parimat ja need reastada - esimene sai 10 punkti, nimekirjas 10. sai 1 punkti hindamistabelisse. Võib-olla tänavuse lumevaese niru talve tõttu kõnetas koonusekujuline kuusemets žüriiliikmeid? Võib-olla tore tumeda brownie-põhja sidumine Eesti mullaga? Pohlamoositriip, nii kodune ja eestilik. Kindlasti ei tasu kahtlustada onupojapoliitikat -ma pidin praegu minema Lumetydruku profiili vaatama, et pärisnime leida (erinevalt polevajateada-kontost on Lumetydruk oma nime sinna kirja pannud ;)) ja siis vaatasin Facebookist järgi, et meil on tervelt kolm ühist tuttavat, kellest kahel omakorda pole mingit seost Nami-Namiga ja kellest kolmas on küll täitsa aktiivne Nami-Nami kasutaja (Tiina), aga kelle seotusest Lumetydrukuga sain teada 2 minutit tagasi. Kõik teised žüriiliikmed on samuti Facebookis olemas, keegi pole Lumetydrukuga seotud. Näiteks Frieda ja Alinatop said hindeid viielt žüriiliikmelt ehk siis mõlema puhul ei jõudnud nende võistlustöö ühe žüriiliikme TOP10 sisse -aga kuna said üsna kõrgeid punkte, siis ka 1. ja 2. koht. Karima vahva vastlakuklitort sai samuti hindeid kahelt žüriiliikmelt, sh ühelt maksimumpunktid, aga kokkuvõttes aitas Lumetydruku ühtlaselt tugev esitus tal kenasti - ja täiesti väljateenitult - edetabelisse jõuda. PS Naabrimutt, Sinu tort ehk võistlustöö nr 37 sai punkte kahe žüriiliikme käest, nii et täitsa tubli :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-03-06 18:04:11
Pille:
PS Naabrimutt, Sinu tort ehk võistlustöö nr 37 sai punkte kahe žüriiliikme käest, nii et täitsa tubli :)
PS Ma vaatan, et tuleb teha nii, et foorumipostitusi tagantjärele muuta ei saa, muidu kaovad nad kuidagi ära lihtsalt ;)

Naabrimutt
Kokaõpilane
2015-03-06 18:34:16
Kuna antud pildi autoriõigus kuulub siiski mulle, siis palun viisakalt see siit eemaldada.
Pille
Nami-Nami peakokk
2015-03-06 18:49:25
Naabrimutt:
Kuna antud pildi autoriõigus kuulub siiski mulle, siis palun viisakalt see siit eemaldada.
Ma võin ta ju siit ära võtta, aga üldiselt on igal võistlusel reeglid. Tordivõistlusel on esimesest aastast alates olnud sellised: [/i] OLULINE LISAINFO: * tordivõistlusel osalemiseks tuleb Nami-Nami foorumis siinses teemas jagada oma tordi fotot ja võimaluse korral ka retsepti. Kui endal fotokat ei ole, siis kutsuge mõni (digi)kaameraga sõber tol päeval enda juurde pidulikule lõuna- või õhtusöögile * hindamisel võtab žürii arvesse tordi fantaasiarikkust, isamaalisust, isuäratavust ning teostust. * Kui endal ülimalt originaalset ideed ei tule, siis pidage meeles, et tähtis pole alati mitte võit, vaid osavõtt. Mõned auhinnad (vt järgmisi postitusi) lähevad loosimisele ju kõikide osalejate vahel ja mitte vaid parimate vahel jagamisele. * Nami-Namil on õigus lisada retsept ja foto siinsesse retseptikogusse (loomulikult märgitakse ära ka foto ja retsepti autor, blogijate puhul lisatakse ka otseviide algsele blogipostitusele) * Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle tordivõistluse raames tehtud soolastest/magusatest tortidest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-Nami retseptivõistluse teemale. Aitäh!! [i]

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-03-06 19:12:58
Aga: tänavu tehniliselt ei jõudnud, ent järgmisel aastal on nii (vähemalt magusate tortide osas), et kõik võistlustööd lähevad spetsiaalsesse galeriisse üles ning rahvas (=Nami-Nami lugejad) saavad välja valida 20 finalisti, mille seast žürii siis valib välja oma lemmikud ja teeb otsused, et kes võidab. Kuna magusaid töid on nii palju ja maitsed on erinevad, siis paratamatult jagunevad žürii punktid väga paljude tööde vahel. Tänavu näiteks said žüriilt punkte 22 magusat võistlustööd, mõned aga vaid 1-2 žüriiliikmelt, nii et päris esikümnesse nad ei mahtunud. Ehk siis järgmisel aastal uuesti ja veelgi paremini - ning loodetavasti ei usu keegi seda juttu, et tulemused on ette teada jne. jne. Ei ole, ausalt ei ole.

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>