Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2015"

liisaotsak
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-26 10:58:15
VÕISTLUSTÖÖ NR 71 (MAGUS) Tänavu otsustasin, et jätan kõrvale kõik 24. veebruarile traditsioonilise - ei mingit kama ega sinimustvalget. Küpsetasin hoopiski MUSTA LEIVA PÕHJAL KOHUPIIMAKOOGI MAASIKAKAUNISTUSEGA. Miks just selline valik? Mõtlesin sellele, mida hakkaksin kõige rohkem igatsema, kui oleksin Eestist kaua eemal. Olen tuntud kohukesefänn ja üks igatsusobjekt oleks kindlasti kohuke + kõik muud kohupiimatooted. Teise asjana hakkaksin kindlasti selle mõnusa maitseküllase eesti musta leiva järele igatsema. Nii paningi need kaks head asja kokku ja küpsetasin kohupiimakoogi, mille vundamendiks on kodumaine must leib. Aga maasikad? Jaa, muidugi, koduaia maasikaid igatseks ma ka alati. Ka praegu, Eestis olles. Et mul siin mandrimaal aga koduaia (Hiiumaa) maasikaid külmikust võtta pole, kaunistavad kooki seekord kauni Hispaaniamaa maasikad. RETSEPT! Musta leiva põhjal kohupiimakook maasikatega Põhi: 8 viilu musta leivba (nt Fazeri must põrandaleib) 80 g võid 1 dl fariinsuhkrut Tükelda leib kuubikuteks. Sulata või pannil, lisa sellele leib ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades u 5 min. Seejärel laota leivasegu ühtlase kihina mõnele suurele alusele jahtuma (nt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile) Kate: 600 g teralist vaniljemaitselist kohupiima 250 g ricotta kohupiimapastat 1,5 dl suhkrut 0,5 tl vaniljet 4 muna 4 spl nisujahu 1 suure sidruni riivitud koor 0,5 sidruni mahl Kaunistuseks: maasikaid Katte valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim ja kohupiimapasta, sidrunikoor, jahu, vanilje ja sidrunimahl. Kõige lõpuks vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult segades kohupiimamassile. Vala jahtunud leivasegu 26 cm ümmarguse koogivormi põhja, selle peale kalla ettevaatlikult kohupiimamass. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 min, kuni kook on pealt kuldkollane. Lase koogil jahtuda ja kaunista maasikatega. ___ Kiika ka minu blogisse: http://liisasydameasjad.blogspot.com/
HelenE
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2015-02-26 12:43:38
VÕISTLUSTÖÖ NR 72 (MAGUS) Martsipani kattega passioni-vahukoore tort. Biskviit Põhi: 2 muna 50g suhkur 50g jahu Keem: 5g zelatiin 80g passioni püreed 20g munakollane 70g suhkur 200g taimne vahukoor
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-02-27 13:26:34
Pille:
Ka sel korral annab eriauhinna välja oma lemmikule KAFO, väärtusega umbes 35 eurot. HARIO V60 on kohvigurmaani põhivarustus, et valmistada kohvi tõelise käsitööna, kiirustamata ja isikupäraselt. V60 koonusfiltriga valmistatud kohv on eriliselt täidlase ja pehme maitsega. http://www.kafo.ee/tooted/v60-kit/ KAFO20 erikohv on aeglasel meetodil käsitsi röstitud Brasiilia Yellow Bourbon - väga magusa ja täidlase maitsega kohv, milles tooni annavad karamell, pähkel ja šokolaad. Sobib kõikide kohvijookide valmistamiseks, kuid espressona on maitsenüansid eriti nauditavad. Kohv pärineb Brasiiliast üle 100 aasta kohvikasvatamisega tegeleva Fazenda Sertao perekonnafarmist, mis on pälvinud kolmel aastal järjest maailma mainekaima kohviauhinna Cup of Excellence.
Eesti kohviettevõte KAFO palus teada anda, et nende mees- ja naiskonna suureks lemmikuks osutus tänavu Frieda ehk Sille Vadi pohla-kodujuustutort rukkibiskviidiga (Võistlustöö nr 30). Palju õnne Sillele ja suur aitäh KAFOle!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-02-27 18:58:54
Evelin1973:
VÕISTLUSTÖÖ NR 12 (SOOLANE) VIINAVAHUNE MARINEERITUD HEERINGAGA VÕILEIVATORT Lõikasin klaasiga leivaringid, immutasin kalapuljongiga, lisain kihtide vahele viinavahtu (toorjuust, vahuoor, viin, mädarõigas, maitseained) ja marineeritud heeringa - toorjuustu - õuna segu. Sinine segu koosneb toorjuustust-mädarõikast ja sinisest toiduvärvist. Lipu musta värvi jaoks kasutasin sushi kalamarja.
Meil tekkis üks tore lisaauhind-eripreemia :) Nimelt valis Kapten Grant OÜ võileivatortide seast välja ühe tordi, kus oli eriti toredasti heeringat kasutatud. Kapten Granti auhinna saab endale justnimelt Evelin1973 oma viinavahu ja marineeritud heeringaga võileivatordi eest. Auhind selline: Heeringafilee 240g: vähesoolane, suitsumaitseline, veinimaitseline, küüslaugumaitseline, sidruniga Rollmops 250g: kurgiga, juustuga

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-02 17:54:55
Oma lemmikuid said valida ka Nami-Nami Facebooki-lehe lugejad: Facebooki lehe lugejate lemmikuks osutus võistlustöö nr 30 ehk Frieda pohla-kodujuustutort, mis sai 24 häält. Järgnes Maarja Saarelt põnev tort "Muhu" ehk võistlustöö nr 32 (12 häält), kohe seejärel võistlustöö nr 8 ehk m.a.a.r.j.a. küpsisetort "Rahvuslik malelaud" (11 häält). Soolastest tortidest sai kõige enam hääli võistlustöö nr 13 ehk latika-võileivatort "Raba", autoriks Kelluke (11 häält). Hip-hip hurraaa! Lugejaauhinnaks on Andra Kalda raamat "Tordilõik" ja selle saab loosi tahtel endale Katrin Kimmel!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-02 18:06:31
Oma lemmiku valis "Tort isamaale 2015" võistlustööde seast ka ajakirja Kodu & Aed võrratu kollektiiv: "Ajakirjade Kodu & Aed ja Diivan lemmikuks said tihedas konkurentsis ühe autori kaks torti: nr 62 ja 63. Põnevana mõjuvad kooslused on vormistatud koduselt, kuid esteetiliselt, pidulikult ja sundimatu väärikusega. Isamaalist teemat annavad edasi nii valitud komponendid kui ka elegantsed värvilahendused, mida kirsina tordil viimistleb vallatu lipuvärvides lipsuke." Fotol on Kadie töö nr 62 - mooniglasuuriga ja kergelt kaneeline mustika-põldmarjatort. Mmmmm... Kadie saab auhinnaks ajakirjade Kodu & Aed ning Diivan aastatellimuse. Palju õnne Kadiele ja suur aitäh ajakirjanikele!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-02 22:45:36
Eriauhind: Gong.ee tiimi esindaja, värske toiduajakirja Jamie toimetaja Indrek Kaing valis konkursil “Tort isamaale 2015” üles seatud tortide seast välja just teda enim kõnetanud võistlustöö. Indreku kirg ja osa tema tegemistest on seotud Eesti rahvusmustritega ning seetõttu sümpatiseeris just see tort. Indrek Kaing: “Lisaks silmailule julgen vaid unistada sellest maitsekooslusest. Tordi tehniline keerukus toob esile looja nutikuse ja sügava pühendumise. Koostises on väärtustatud vanu traditsioone, kasutades kartuli hapurokka ja porgandit. Kujunduse detailsus on imetlusväärne ning väärtustab ajalugu nii nagu meie seda hindame. Loodetavasti tuleb kord võimalus seda imepärast meistritööd ka maitsta. Väike soovitus võistlejatele tulevikuks – serviisi lisamine pildile ei pruugi alati toimida positiivselt. Tähtis on siiski loodud teos ise ning liigne müra võib kahandada tähelepanu teoselt endalt. Mu daamid ja härrad! Palju õnne Maarja Saarelt! Esitatud võistlustöö “Muhu (prees)” nr 32. Gong.ee kingib armastuse ja austusega võitjale komplekti oma rahvusmustritega kangast kodusarjast 35€ väärtuses. Puuvillased kangad on kootud Eestis ning kokku õmmeldud Eesti Kurtide Liidu ettevõtte Otos poolt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-02 23:51:33
Pille:
KÕIKIDE osavõtjate vahel loosime välja KOLM rukkilillede ja suitsupääsukestega kena ja praktilist kandekotti firmalt Jutekott.ee
Alustan tasakesti siin erinevate auhindade väljaloosimist. Kaunid rukkilillega jutekotid lähevad Research Randomizeri tahtel võistlustööde nr 5, 42 ja 62 autoritele. Palju-palju õnne OlgaKa, PiziAssu ja Kadie! Auhindade kättesaamise osas palun kirjutage mulle info@nami-nami.ee

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-03 00:28:08
Pille:
Eesti mõnusaim juustukaupmees, JUUSTUKUNINGAD, annavad auhindadeks NELI KINKEKAARTI VÄÄRTUSEGA 10 EUROT, mis lähevad loosimisele kõikide tordivõistlustel osalejate vahel! Kinkekaart kehtib kõikides Juustukuningate poodides.
Juustukuningate kinkekaardid (a 10 eurot) saavad endale loosi tahtel järgmiste võistlustööde tegijad: 3 - Karima 18 - Siggne 65 - Messua 72- HelenE Palun saatke mulle meili peale (info@nami-nami.ee) selle Juustukuningate poe asukoht, kus te sooviksite oma kinkekaardi kätte saada! Annan siis info Juustukuningatele edasi! Poodide loetelu leiate siit. Palju õnne võitjatele ja suur aitäh, armas Juustukuningas :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-03 16:17:07
Aga nüüd on rõõm välja kuulutada võistluse "Tort isamaale 2015" võitjad :) Nagu ikka, žürii töö ei olnud kergete killast (meenutan, et tänavu hindasid töid viis inimest - Heidi Park, Kristina Lupp, Kertu Lukas, Mari-Liis Ilover, Maru ja mina ehk Nami-Nami Pille). Kuna võistlustöid oli päris palju (72), siis näiteks magusate tortide osas jagus punkte väga paljudele võistlustöödele. Hindasime magusaid ja soolaseid torte eraldi. MAGUSATE TORTIDE ESIKOLMIK 1. Võistlustöö nr 30, autoriks Frieda (46 punkti) 2. Võistlustöö nr 53, autoriks Alinatop (39 punkti) 3. Võistlustöö nr 32, autoriks Maarja Saarelt (32 punkti) Kohe järgnesid: Mesimumm (võistlustöö nr 21) Aniitram (võistlustöö nr 4) Lumetydruk (võistlustöö nr 14) SOOLASTE TORTIDE ESIKOLMIK 1. Võistlustöö nr 38, autoriks Lumetydruk - 49 punkti 2.-3. Võistlustöö nr 5, autoriks OlgaKa - 49 punkti 2.-3. Võistlustöö nr 23, autoriks Aniitram - 49 punkti Nagu näete, siis esikolmikus said KÕIK 49 punkti, aga ma panin siiski neist ühe kõige esimeseks - nimelt töö, mis sai lausa kolmelt žüriiliikmelt maksimumpunktid :) Kohe järgnesid: Ilsu (võistlustöö nr 15) Piiri köök (võistlustöö nr 33) Kelluke (võistlustöö nr 13) Suur-suur aitäh kõikidele osalejatele - loodetavasti oli teil rõõm Eestile torte valmistada! Järgmisel aastal jälle!? ;) PS! Auhindade ja žürii kommentaaride kohta tulevad eraldi postitused :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>