Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2015-02-26 10:58:15 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 71 (MAGUS) Tänavu otsustasin, et jätan kõrvale kõik 24. veebruarile traditsioonilise - ei mingit kama ega sinimustvalget. Küpsetasin hoopiski MUSTA LEIVA PÕHJAL KOHUPIIMAKOOGI MAASIKAKAUNISTUSEGA. Miks just selline valik? Mõtlesin sellele, mida hakkaksin kõige rohkem igatsema, kui oleksin Eestist kaua eemal. Olen tuntud kohukesefänn ja üks igatsusobjekt oleks kindlasti kohuke + kõik muud kohupiimatooted. Teise asjana hakkaksin kindlasti selle mõnusa maitseküllase eesti musta leiva järele igatsema. Nii paningi need kaks head asja kokku ja küpsetasin kohupiimakoogi, mille vundamendiks on kodumaine must leib. Aga maasikad? Jaa, muidugi, koduaia maasikaid igatseks ma ka alati. Ka praegu, Eestis olles. Et mul siin mandrimaal aga koduaia (Hiiumaa) maasikaid külmikust võtta pole, kaunistavad kooki seekord kauni Hispaaniamaa maasikad. RETSEPT! Musta leiva põhjal kohupiimakook maasikatega Põhi: 8 viilu musta leivba (nt Fazeri must põrandaleib) 80 g võid 1 dl fariinsuhkrut Tükelda leib kuubikuteks. Sulata või pannil, lisa sellele leib ja suhkur. Kuumuta pidevalt segades u 5 min. Seejärel laota leivasegu ühtlase kihina mõnele suurele alusele jahtuma (nt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile) Kate: 600 g teralist vaniljemaitselist kohupiima 250 g ricotta kohupiimapastat 1,5 dl suhkrut 0,5 tl vaniljet 4 muna 4 spl nisujahu 1 suure sidruni riivitud koor 0,5 sidruni mahl Kaunistuseks: maasikaid Katte valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim ja kohupiimapasta, sidrunikoor, jahu, vanilje ja sidrunimahl. Kõige lõpuks vahusta munavalged ja lisa ettevaatlikult segades kohupiimamassile. Vala jahtunud leivasegu 26 cm ümmarguse koogivormi põhja, selle peale kalla ettevaatlikult kohupiimamass. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 min, kuni kook on pealt kuldkollane. Lase koogil jahtuda ja kaunista maasikatega. ___ Kiika ka minu blogisse: http://liisasydameasjad.blogspot.com/ |