Piiri köök![]() Kokaõpilane 2015-02-24 16:11:21 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 33 (SOOLANE)
Soolane tort „KARASKIKUHI“
![]() |
|
Vike![]() Abikokk 2015-02-24 16:17:12 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 34 (SOOLANE)
Ja stelline sai meie tänane lõunasöök, tavalisemast erilisemal kujul.
Ehk siis:
ahjus küpsetatud kartulipudrust "tordipõhjad". Põhjade vahele said äärteks delikatesshakklihast lihapallid ja keskele seene-muna-sibulasalat. Katteks hapukoor, murulauk ja ahjus küpsetatud kartulipüreest kaunistused.
Kõlbab süüa nii soojalt kui külmalt.
Lastele maitses väga :). Mulle ja mehele ka.
![]() ![]() |
|
SigneP![]() Kokaõpilane 2015-02-24 16:46:50 |
Frieda:
Nii kaunis! Üks minu selle aasta lemmikutest! Minu tort isamaale on sel aastal taas inspireeritud Eesti metsadest. Lubage esitleda - pohla-kodujuustutort, peaosades pohl, (biskviidist) sammal ja (šokolaadist) puukoor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
SigneP![]() Kokaõpilane 2015-02-24 16:48:12 |
Maarja Saarelt:
Nii andekas! Eriti meeldib mulle taustalugu. Tort "Muhu" Vabariigi aastapäeval ja selle eel mõtleme sageli ajas tagasi – hoides ja väärtustades esivanemate pärandit. Ka isamaaliste tortide võistlusele esitan tordi, mille sisus ja vormis toetusin ühe Eestimaa väikesaare pärandile. ![]() ![]() |
|
Liilia![]() Abikokk 2015-02-24 16:57:28 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 35 (MAGUS)
Minu panus sel aastal selline suvehõnguline, lihtne ja jumalikult maistev
Muraka kodujuustutort kaerahelbepõhjal (Retsept blogis)
![]() ![]() |
|
SigneP![]() Kokaõpilane 2015-02-24 17:00:36 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 36 (MAGUS)
Otsustasin siis ka lõpuks osaleda peale suuri kõhklusi. Esimest korda.
Hakkasin sügusel üle pika aja taas tegelema koorilauluga ning oma pisikese kooriga EW aastapäevaks valmistudes tuli meelde tuletada ka hümn. Kuna olen lapsena pisut muusikat õppinud ja loen nooti, tekkis idee proovida hümn koos sõnadega tordiks vormida.
Põnev oli ka, kuna ma pole siiani martsipaniga kunagi mässanud ega sellist tüüpi kondiitrinippe proovinud. Tordis on kasutatud musta leiba, pohli, võid, suhkrut, kohupiima, vahukoort, zelantiini, martsipani.
Esiteks võtsin musta leiva sisu, purustatud külmutatud pohlad, suhkru ja sulatatud või ning segasin need kõik kokku. Seejärel vahustasin teises kausis vahukoore, lisasin kohupiima ja külmutatud pohlad, suhkru ning sulatasin sekka źelantiini. Aineid üle ei kaalunud aga pohli läks ikka palju :)
Lahtikäivasse vormi läksid vaheldumisi neli kihti alustedes leivast. Seejärel panin tordi mõneks tunniks külma ja hiljem kaunistasin martsipaniga, millele joonistasin peale noodid.
Maitsmisega teeme algust õhtul.
![]() ![]() |
|
Naabrimutt![]() Kokaõpilane 2015-02-24 17:12:45 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 37 (MAGUS) | |
Lumetydruk![]() Kokaõpilane 2015-02-24 17:53:38 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 38 (SOOLANE)
Suitsulamba toorjuustu tort. "Põhjamaa"
Meie selle aasta pidulauale jõuab üks vägagi eriline soolane tort. Peal on hapukas jõhvikamahla tarretis mis koos külmsuitsu lamba ning ürdise toorjuustu ja rukkileivase põhjaga moodustab eriliselt piduliku koosluse.
|
|
siirit![]() Kokaõpilane 2015-02-24 18:07:04 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 39 (MAGUS)
![]() |
|
Airica. ![]() Kokaõpilane 2015-02-24 21:30:01 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 40 (SOOLANE)
Eesti teemaliste kaunistustega juustumuffinid. :)
Täpsem info ja retsept Blogis...
|
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |