Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2015-02-24 16:11:21 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 33 (SOOLANE) Soolane tort „KARASKIKUHI“ Piiri köögi selleaastaseks pidupäevatordiks sai mahlane ja mahedamaitseline kuhi külmadest karaskihamburgeridest. Nii et ilma lõikamata saaks igaüks oma portsu kätte. Tooraineks ikka võimalikult kohalik ehk Lõuna- Eestist pärit toidukraam. Loona talu veski odrajahust, kodukana munadest, hapukoorest ja Kurevere kibuvitsapulbrist (naturaalne toiduvärv) küpsetasin üsna õhukesed karaskikuklid, vahele läksid mädarõikaga ja värskelt jahvatatud pipraga maitsestatud hapukoor, isetehtud pohlamoos, ema valmistatud kotlet, frillice salat ja Kunnamõisa mahekoja võrratud võrsed – herne, sinepi ja päevalille omad. |
2014-02-25 01:05:28 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 70 Gluteenivaba tort „TATAR, POHL ja KANEP“ Mis ühendab tatart, pohla ja kanepit? Minu jaoks on neis kõigis midagi tõmmut, mõrkjat ning metsikut. Peenramaalt ei leia neid taimi just tihti. Samas on kõik kolm siinmail iidsest ajast tuntud ja armastatud terad-seemned-marjad. Tasakaalustavateks komponentideks valisin munad (biskviit), tumeda šokolaadi (sobib ülihästi kanepiga) ja kihi toorjuustu-vahukoore kreemi. |
2014-02-22 13:53:35 |
[B]VÕISTLUSTÖÖ NR 15[/B] PRAELEIVATORT "Siga hea" Selleaastaseks Eesti sünnipäevaks tegin midagi tõeliselt rustikaalset: kombinatsioon siga-sibul-leib. Inspiratsiooniks meie esivanemate toidulaud. Pikem lugu siin. |