Kadripuu

Postitusi: 3

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2015-02-25 02:03:37
VÕISTLUSTÖÖ NR 56 (MAGUS) Jooksen randa, koduküla randa... Seekord isamaale torti tegema hakates oli mul ammuilma peas olemas mõte, millest torti valmistada. Peas keerlesid mõtted porgandist ja toorjuustust- mõlemad ehedad ja eestimaised maitsed. Hoopis keerulisem oli aga leida inspiratsiooni seekordse tordi kaunistamiseks. Lausa nii keeruline, et pähe kippus mõte jätta võistlus vahele. Siis hakkasin aga arutlema selle üle, mis mulle oma kodumaa juures kõige armsam on. Mõte liikus vägisi suve ja mere poole. Väljendamaks minu austust kodumaa kauniste talviste randade vastu saigi suurte kõhkluste ja kahtluste kiuste seekordne tort koduranna teemadel kaunistatud. Sisust: Tort koosneb kolmest porgandibiskviidi kihist, mis on kõik eraldi küpsetatud. Vahele läks toorjuustu-kohupiimakreem valge šokolaadiga. Ühele kihile lisasin ka õhukesed apelsini viilud. Tort on pealt kaetud vaniljekreemiga, talvist härma külgedele annavad valge šokolaadi helbed. Mere toon on pigem talviselt hallikas rohekas, kivideks pähklid ja kõrkjateks sealtsamast Lahemaa puhtast loodusest korjatud islandi samblik, mis hiljem ka koogi kõrvale teetassi maandus. Igatsusest suve järgi räägib ka martsipanist valmistatud tagasihoidlik kalapaat, mis kurvalt rannakividel lebades suve ootab. Kaunist pidupäeva kõigile!
2014-02-24 01:34:44
VÕISTLUSTÖÖ NR 37 "Kalapaat" Terve mu pere on ootamatult lülitunud ümber süsivesikute vabale elule. Sellega seoses tuli natuke ümber teha ka pühade küpsetamise plaanid. Asjad, mis sisaldavad suhkrut ja jahu lähevad külla kingitusteks.. aga mis siis endale 24da õhtuks lauale panna. Vastuseks proovisin teha torti, mis ei sisaldaks suhkrut, jahu ega tärklist.. ehk siis kõike seda, mis muudab tordi heaks :) Sellest sündiski mõte teha soolane tort kalast. Ja mis sobiks mereäärse väikeriigi sünnipäevaks rohkem, kui pisike kalapaat. Millest see tort siis koosneb: Hapukoor- see kõige paksem 30ne% sorts majoneesi katki hakitud keedetud munad roosa suitsuheeringas murulauk persilade maiteaine tarretamiseks zelatiini lastiks paar tomatit muna kilurullid mõned krevetid Ja võibki merele minna :) Toredat aastapäeva!
2014-02-23 21:39:07
VÕISTLUSTÖÖ NR 33 "Armastusega Isamaale" Minu tort kodumaa sünnipäevaks valmis tõeliselt isamaalises meeleolus. Sooviks oli valmistada midagi ehedalt kodumaist- Eestile omast. Seepärast otsustasingi põhja teha rukkileivast. Peale tegin toorjuustu kreemi. Natuke täpsemalt ka. Põhja jaoks kasutasin riivitud rukkileiba, demerara suhkrut, võid. Kate koosneb kahest erinevast osast, mida eraldab õhuke röstitud riivleiva kiht esimene osa kattest valge šokolaad vahustatud toorjuustu ja vähese rõõsa koorega teine osa kattest on see sama segu, mille peale on valatud kodune maasika toormoos, mis on sulatatud šokolaadiga vahustatud. Seejärel segasin neid õrnalt spaatliga- et jääks selline nö. marmorkoogi välimus lahti lõikamisel. Tordi pind on silutud toorjuustu kreemiga ja südamekujulises järvekeses on tarretatud toormoos. Lipuvärvides kaunistused on tehtud (toiduvärvi abiga) meie oma kodumaisest šokolaadist. Seega sai täitsa kodumaale omane ja pidupäevaks sobilik. Ilusat aastapäeva kõigile!