KOKKAME KOOS # 32: SOOJENDAVAD VÜRTSIKAD KARRIROAD

Tiina
Abikokk
2011-01-13 21:33:34
Oi, mulle meeldib see kooskokkamine! :) Esiteks sain teada, mis karri on ja teiseks leidsin üle pika aja, et mulle ju tegelikult meeldib süüa teha :P Tegin oma teise kanakarri, eelmisele üsna sarnane retsept - Kašmiiri kanakarri. Minu jaoks parajalt vürtsikas ja endiselt väga mõnus roog. Kõrvale küpsetasin naan-leiba. Pole päris kindel, milline õige naan olema peab, aga ilmselt mitte selline, kui mul välja tuli. Juba tainas oli hästi sitke ja ka leivad said üsna tihked, lasin neil ka veidi liiga kaua ahjus olla, nii et olid liiga krõbedad ka. Maitsel polnud küll viga, nagu paksu küpsist oleks söönud :D PS. Seletasin täna sõbrannale pikalt laialt mis asi on karri. Ta ei saanud esiteks aru, et mis mõttes - tee karrit? Ma ei ütle ju - tee pipart. Ja et kui karrit karri sisse ei pandagi, siis mis pagana pärast see kõik nii keeruline peab olema? Siis uuris retsepte ja leidis, et kui ta jätaks oma tavalisse hautisesse tomati panemata, siis on tal ka iga päeva karri laual. :lol:

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Zoozi
Abikokk
2011-01-13 21:35:32
Tegin Goa kirsstomati-hakklihakarrit. Ei meeldinud eriti, hakkliha jäi nagu mage. Samas külla tulnud vennale maitses väga :) Mul talisibulat polnud, kasutasin shalottsibulat ja murulauku. Karripasta tegin ise.

Zoozi tegemised

Cousinella
Kokaõpilane
2011-01-13 23:19:47
Paneng Muu e. tai kana-kookosekarri Karripasta asemel kasutasin karripulbrit, tulemus väga ei meeldinud. Esimest korda elus tegin ise karripastat. Minu arust tuli parem kui poesmüüdav. Enda kasvatatud tšilli lisas ka idamaiselt palju vürtsikust! Goa karripasta Ja karripastat kasutasin Kana-aedviljakarri tegemiseks. Kanakarri/Krevetikarri/Aedviljakarri Samad road on ka fotokampaanias!

http://cousinella.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-14 08:26:19
Cousinella:
Paneng Muu e. tai kana-kookosekarri Karripasta asemel kasutasin karripulbrit, tulemus väga ei meeldinud.
Cousinella, ega see tai stiilis kana-kookosekarri ei saanudki väga meeldida, kui maitsestamiseks kasutasid India stiilis karripulbrit!!!! Tai pastad on n-ö hoopis teisest ooperist - soovitan väga ise uuesti proovida ja siis juba karripastaga. Punast ja rohelist Tai karripastat on vähemalt pealinnas üsna vabalt saada (Piprapood, NOP, suuremad toidupoed). Lisan kohe mõned tai karripastade retseptid siia ka.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tsheburashka
Abikokk
2011-01-14 15:17:49
Superhea talvine teema :) Minu karrid on enamasti kas raamatust "50 imelist India karrit" või siis improviseeritud. Lisaks olen teinud üsna palju läätsekarrisid, aga kuna tegemist pole minu meelest eriti fotogeenilise toiduga, siis on pildid siiani tegemata. Murgh Makhani Pähklite ja kuivatatud puuviljadega karri Chicken tikka masala Sügisene kikerhernekarri Kana-spinatikarri Kiire kana-šampinjoni-kikerhernekarri Panang karri kalaga Kalakarri
Zoozi
Abikokk
2011-01-14 19:05:10
Sri Lanka aedviljakarri.

Zoozi tegemised

Triinpvr
Abikokk
2011-01-14 21:56:14
Jälle "50 imelist India karrit" võikana (murgh makhani), lk 94 ja kartulid jogurtiga (dahiwalla aloo) maharashtra moodi, lk 168

laualamp.wordpress.com

Kirsike
Abikokk
2011-01-14 22:27:49
Tegime täna kartuli-seenekarrit BBC GF retsepti järgi. Kõrvale tegin naani-leibu siinse retsetpi järgi. Välja nägid nagu Tiinalgi, aga täitsa pehmed olid seest. :)

Lindude toitmine

Marju
Abikokk
2011-01-15 20:21:02
Mul on jube kahju, et pole pilte jagada :( Aga annaksin siiski märku järjekordsest karrist. Mõtlesin, et proovin ühe kanakarri ka ära - ikka imeliste karride raamatust: parsee punane kanakarri (mumbai). Kõik koostisained olid olemas ja pealegi oli öeldud, et "This curry looks and tastes good and is easy to make" :) Oli tõesti ilus, raamatu pildi peal. Kuna tegin eelkõige lapsele, ise vaid nokkisin pisut seda kanaliha, siis tšillit panin vähe ja karri tuli pigem kollane. Mikserdasin kokku pasta: vürtsköömen, koriander, tahini, nelk, pipar, kaneelikoor, kardemon (ääh, ununes! nii oluline maitse :( ), hakitud ingver, sibul ja küüslauk. Siis praadisin segu pannil, lisasin kanatükid, praadisin veel, lisasin tomatit, kookospiima ja kõige lõpuks pisut linnaseäädikat (tegelikult oli õunaäädikat vaja) ja pisut garam masalat. Juurde jällegi basmatiriis ja leivad 300ml jahust, 100ml veest ja 2 tl õlist (8 minutit sõtkuda, 1 tund seista lasta ja siis praadida). Hea jäi. Maitsed olid segunenud mõnusalt ühtlaseks. Ja oli lihtne kah jah.
Zoozi
Abikokk
2011-01-16 17:29:31
Proovisin ka kartuli-seene-pommukarrit.

Zoozi tegemised

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>