Zoozi Abikokk 2011-01-20 23:54:52 |
Tegin täna karrikana kookose ja india pähklitega. | |
Söögisõltlane Kokaõpilane 2011-01-21 12:58:08 |
Eile tegin õhtusöögiks Vürtsikat lambalihahautist. Roas on patajalt vürtsikus, hapusust kui ka magusust. http://helenveeb.blogspot.com/2011/01/lambalihahautis.html | |
Tiina Abikokk 2011-01-22 17:33:57 |
Minu elu kolmas karri oli kikerhernekarri. Vürtside koguseid vähendasin-suurendasin omale meelepärasemaks ja tomatikonservi asemel panin natuke kontsentreeritud tomatipüreed ja paprikaga letšot, nii et mul tuli pigem paprika-kikerhernekarri. Mõnus vürtsikas ja saiaga tõesti hea. Ei tahtnudki mingit liha kõrvale, kuigi külmikus isegi oli. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Seenekas Abikokk 2011-01-22 20:51:48 |
Tänaseks õhtusöögiks Silxi retsepti järgi veiselihakarri. Pole nii kaua siia pilte laadinud, et lausa meelest läinud kuidas see käib, aga nüüd läks meil televusser rikki, keegi linna ei parandusse ega uut ostma ega teisele telekale sobivat digiboksi juhet ostma ei viitsinud minna ja õhtusel ajal on vaja ekraani vahtida, siis nii nokitsengi siin... :D :D | |
Martiina Abikokk 2011-01-23 15:11:22 |
Proovisin mina ka üle tüki aja taas karritegemise ära. Ma pole just suur karride fänn, aga aeg-ajalt on nad maitsvad. Tegin kalakarrit, ühtegi kindlat retsepti ei olnud, sõime kuskussiga. | |
Laurentzius Abikokk 2011-01-24 13:30:52 |
Tegin Taipärast punast kanakarrit.Valmis kiiresti külmkapis olevatest asjadest ja sai vääga hea. Postitus ka BLOGIS | |
Sissela Kokaõpilane 2011-01-24 19:29:14 |
Täna õhtuks podiseb pliidil kikerhernekarri. Prooviampsude järgi väga hea :) Kuigi maitseainete osas oli veidi improt, sest valmis garam masalat pole hetkel. | |
Zoozi Abikokk 2011-01-25 00:35:02 |
Mahe kanakarri | |
Veronika Abikokk 2011-01-25 12:37:00 |
Eile tegin õhtusöögiks pommu-kikerherne karrit BCC Good Foodi lehelt. Muutsin mõningaid asju, nt pommut röstisin ahjus, samuti lisasin praegu poest saada olevate maitsetute tomatite asemel konservtomatid (koos vedelikuga). Väga hea sai! Mõnus vürstikas suutäis! Serveerisin basmati riisiga.
Zoozi:
Zoozi, ega sul seda rohelise kalakarri retsepti käepärast ei ole. Oleksin väga huvitatud :) Minul on ka olemas see C. Panjabi raamat. Olen sealt teinud liha kardemoniga (2. pilt), lambaliha aprikoosidega, rohelist kalakarrit, mis oli eriti hea, jogurtis küpsetatud kala (1. pilt) |
|
Zoozi Abikokk 2011-01-25 14:21:28 |
Veronika:
kahele:
4 tl laimimahla
näpuotsatäis kurkumipulbrit
soola
300-350g kalafileed või -steiki
1 tl mooniseemneid
50 g kookospähklit, riivitud
4-5 rohelist tshillit
1 sibul, hakitud
3 küüslauguküünt
25 g kashupähkleid
3 rohelist kardemoni
1/4 tk muskaatõit või 1/4 tl muskaatõiepulbrit
1/4 tl fenkoliseemneid.
1 1/2 kl koriandrilehti ja -varsi
paar mündilehte
1 tl jahvatatud koriandrit
65 ml õli
1 tl vürtsköömneid
1 tl suhkrut
Sega pool laimimahlastkurkumi, terakese soola ja vähese veega ning vala kalatükkidele. Marineeri 20 minutit.
Peenesta mooniseemned uhmris ja tambi vähese veega. Püreesta mikseris kookospähkel, tshilli, sibul, mooniseemned, küüslauk, kashupähklid, kardemon, muskaatõis ja fenkol.
Püreesta eraldi koriandri. ja mündilehed.
Sega koriandripulber vähese veega pastaks.
Kuumuta õli ja vürtsköömned suurel pannil. Kui seemned särisevad, lisa koriandripulbri pasta. 10 sekundi pärast lisa kookospähkli-ja vürtsipasta ning prae 7 minutit pidevalt segades , kraapides lahti pannipõhja tekkinud kirme.
Lisa koriandripasta , maitse järgi soola ja sega. Lisa suhkur ja ülejäänud laimimahl. Vala juurde 300 ml vett ja aja keema. Lisa kalatükid ja küpseta , kuni kala on valmis, umbes 7-10 minutit madalal kuni keskmisel kuumusel, olenevalt kalatükkide suurusest.
Riivitud kookospähkli võib asendada kookoskreemi või kookospiimaga. Peenesta koos vürtsid ja kashupähklid ning lisa 150 ml kookoskreemi või -piima; lisa värske koriandripasta ja seejärel 150 ml vett.
Zoozi:
Zoozi, ega sul seda rohelise kalakarri retsepti käepärast ei ole. Oleksin väga huvitatud :)Minul on ka olemas see C. Panjabi raamat. Olen sealt teinud liha kardemoniga (2. pilt), lambaliha aprikoosidega, rohelist kalakarrit, mis oli eriti hea, jogurtis küpsetatud kala (1. pilt) |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |