Tullia Abikokk 2011-01-28 22:26:25 |
Tegin veel ühe köögiviljakarri - porgandikarri | |
Marju Abikokk 2011-01-29 19:18:13 |
Tahtsin kindlasti teha ka ühte rohekamat sorti karrit ja täna sai tahtmine teoks - ikka jälle samast raamatust (50 imelist India karrit) Roheline kanakorma (chicken rizzala), mida süüakse peamiselt Calcuttas ja Bhopalis. Vähemalt minu teostuses oli maitses kõige rohkem tunda koriandrilehti ja kardemoni ja see oli niii hea! Juurde tegin kurkumiga värvitud riisi, nagu retsepti juures soovitati. Muutma pidin kahte asja - unustasin osta India pähkleid ja lisasin siis hoopis seedermänniseemneid :) (mis oli vaja koos hautatud sibula ja koriandrilehtedega püreestada) ja münt oli poes otsas, nii et see jäi lihtsalt välja. Lisaks kõigele tavapärasele läks karrisse ka laimimahla ja pisut vahukoort. Ühesõnaga need koriandrilehed ja laim, ilmselt lisaks sama fiilingut ka münt... selline mõnusalt värske, kuid samal ajal ikka soe ja toekas :) Nüüd oleks veel vaja sinna kana asemele üks sobilik köögivili passitada... Kiidan ja soovitan! | |
Kirsike Abikokk 2011-01-29 21:21:53 |
Neljapäeva õhtul tegin kalakarrit. . | |
Elve Kokaõpilane 2011-01-30 15:31:28 |
Esimest korda võtan kooskokkamisest osa, sest karrisid ma armastan. Tegin Camelia Panjabi "50 imelist India karrit" Farsi punast karrit lk 111. Retsept on küll kanaga, aga ma tegin aedviljadega. Tegin ka kana kormat "Jamie kokakoolist" lk 74. Seda sõime Jamie vürtsika tšillisriisiga (Jamie kokakool, lk96). See oli ülihea. Pilte neist ei oska kahjuks siia lisada. | |
ErleS Abikokk 2011-01-30 17:59:56 |
Täna valmis veel üks karri Jamie Oliveri "Kokakooli" raamatust - kana tikka masala. Maitses väga hästi, aga minu lemmikud on ikkagi tulisemad karrid - balti, vindaloo jne :) Retsept ise selline: 4 kanafileed 2 keskmist sibulat 1 värske punane tšilli pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt väike kimp värsket koriandrit maapähkli- või taimeõli tükike võid 1/2 283 g purki Patak's tikka masala karripastat (või muud, nt Jamie tikka masala pastat) meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart 400 g purk purustatud tomateid 400 ml kookospiima 200 g maitsestamata jogurtit väike peotäis mandlilaaste 1 sidrun Ettevalmistamine Lõika kanafileed pikuti 2 cm paksusteks ribadeks. Koori sibulad, lõika pooleks ja viiluta. Viiluta tšilli, koori ja viiluta ingver. Rebi koriandrilt lehed ja pane kõrvale, haki varred. Valmistamine Aja kastrul pliidil parajalt kuumaks, pane sinna paar sortsu õli ja võid. Lisa sibulad, tšilli, ingver ja koriandrivarred ning prae kümme minutit, kuni kõik ained on pehmed ja kuldsed. Lisa tikka masala karripasta ja kanaribad. Sega hästi läbi, et kõik ained pastaga seguneksid, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatid ja kookospiim. Täida üks tühjadest konservipurkidest veega, loksuta, kalla loputusvesi pannile ja sega uuesti. Aja keema, vähenda kuumust ja hauta 2 minutit kaane all. Kontrolli regulaarselt, kas toit ei ole liiga kuiv, ja lisa vajadusel veidi vett. Kui liha on õrn ja küpsenud, maitse ning lisa vajadusel veel veidi soola ja pipart. Serveeri riisiga, tõsta peale ka paar lusikatäit jogurtit. Puista peale mandleid ja koriandrilehti ning lisa garneeringuna paar sidrunisektorit, kust mahla pigistada. | |
Marju Abikokk 2011-01-30 21:41:29 |
Pole just karri, aga Pille kokaraamatust pärit pastinaagi-karrisupp tšilliga sobib tunde mõttes ka päris hästi siia kooskokkamisse. Üks väärt supp. | |
Merit Kokaõpilane 2011-01-31 12:34:29 |
Siinne kooskokkamine tekitas suure tahtmise India võikana proovida. Sedakorda Gordon Ramsey retsepti järgi, mille leiab peagi blogist :) | |
Liisi Abikokk 2011-01-31 20:57:03 |
Sama retsepti järgi tehtud kanakarri ja krevetikarri. Varasemalt olen korduvalt teinud seda kanakarrit, kuid kahjuks kooskokkamisse ikkagi ei jõudnud...kunagi hiljem siis :) | |
KatAnna Kokaõpilane 2011-02-01 09:25:23 |
Inspireerituna Zoozi kreveti-ananassi karrist, tahtsin ka proovida, kuid kuna pühapäevaks ei olnud poes merekarpe ega värsket ananassi, siis valmis minu karri tavaliste krevettide ja konserveeritud ananassiga.Maitses siiski hästi. | |
Kirsike Abikokk 2011-02-01 22:23:51 |
Viimane, üheksas karri seekord (vist) oli Zoozi ananassi-rannakarbi-krevetikarri. Väga maitsev! Pidin ülejäänud karbid tegema ühe teise retsepti järgi, aga ei õnnestunud :), panime samasse kastmesse :) | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |