Veronika Abikokk 2011-01-25 14:26:22 |
Zoozi, suur-suur aitäh! | |
Netcat Abikokk 2011-01-25 18:12:51 |
Plaah, kui ma arvasin, et lasanjet on raske fotogeenselt pildile saada, siis rohelise karriga on veel raskem. Tegin nädalavahetusel rohelist lambalihakarrit OM retseptiraamatust:
Pilti on küll väike hirm üles panna - asi ei näinud päriselus põrmugi nii ebaapetiitne välja.
Toit ise tuli aus... enam ei näe küll mingit põhjust Villa Thaisse vms minna.
Siin tuli pasta algusest valmis teha, koriandrist, mündist, rohelisest tšillist jne. Panen retsepti hiljem juurde, kui käepärast on. Mina ei talu hästi koriandrilehtede maitset ja sellepärast asendasin kogu lehtkoriandri peterselliga. Ei rikkunudki ära. Ei olnud ülearu keeruline ka. Kõige tüütum oli lambatüki konditustamine. Järgmine kord katsun kindlasti juba fileeritud tüki leida ja vürtse võib palju vabama käega lisada kui retsept ette näeb. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ansu Kokaõpilane 2011-01-25 23:13:41 |
Tere Nami-Nami pere. Tekitasite mulle suure karriisu ning otsustasin ka ise katsetada ja seda teiega jagada. Inspiratsiooni kogusin juba eelpool mainitud raamatutest 50 imelist India karrit, India toidud 30 minutiga ja Gordon Ramsay´s Great Escape raamatust. Kuna elan koos inimesega, kes liha ei söö, kuid armastab mereande, oli otsust langetada lihtne- teha tuleb midagi mereandidest! Valituks osutusid krevetid. Ramsay raamatust leidsin Bengali krevetikarri retsepti, lisasin sinna veel mõningaid nüansse (mitte, et ma Ramsayt ei usaldaks, aga et ikka ise katsetada). Retsept sai järgmine (neljale): 400 g krevette 1/2 tl kurkumipulbrit meresoola 2 sibulat värsket ingverit 4 küüslaugu küünt 2 rohelist tsillit 2 spl oliiviõli 2 tl sinepiseemneid 1/2 tl Piripiri tsillisegu 3 nelgitera kardemoni 1 kaneelikoor 2 loorberilehte 1 kuivatatud tsilli 400 ml kookospiima värsket koriandrit Puhastasin krevetid, sabad jätsin alles, segasin kausis soola ja kurkumiga ning tõstsin kõrvale. Puhastatud sibulates, ingverist, küüslaugust, tsillist ja 2spl veest tegin saumiksriga pasta. Kuumutasin õli pannil ja lisasin sinepiseemned, piripiri, nelgid, kardemoni, kaneelikoore, loorberilehed ja kuivatatud tsilli. Kuumutasin 3-4 minutit ning lisasin eelnevalt valmistatud pasta. Pidevalt segades küpsetasin 15-20 minutit. Lõpuks lisasin kookospiima, lasin õrnalt keema ja lisasin kurkumiga krevetid ja maitse järgi soola, küpses veel 3-4 minutit. Krevetikarri kõrvale serveerisin maitsestatud riisi (köömned, loorber, kaneel). Magustoiduks maitses hästi banaanilassi (India toidud 30 minutiga) ja mangovaht (50 imelist india karrit). Pilti ma veel kahjuks ei oska siia postitada, kuid võite selle leida siit: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1702119107073&set=a.1539600244203.2091732.1060817846 Annely | |
Kirsike Abikokk 2011-01-26 11:44:29 |
Tegime eile õhtul tai rohelist kanakarrit. Maitses väga hea. | |
Kylli K Kokaõpilane 2011-01-26 19:28:16 |
Ma ostsin Panjabi raamatu endale sügisel. Polnudki karridest varem midagi eriti arvanud, kuid raamat oli nii kena ja sisukas, et hakkasin katsetama. Olen sealt teinud kikerhernekarrit, köögiviljakarrit, lillkapsa-kartuli karrit, omletikarrit, kuivatatud puuviljadega karrit (suurepärane jõuluroog!), lambaliha ploomidega (sai ülivõrdes kiita). Ju midagi veel, ei mäletagi. Kui mõnus on karrisid teha! Kogu aeg on huvitav - pannile, sega 30 sek, lisa see ja see, prae 1 min, lisa järgmine asi jne. Kogu aeg on kiire, toit võtab järk-järgult ilmet, lõhnad vahelduvad, köök potsikuid ja lõikelaudu täis. Maitse- ja lõhnaküllane ning väherasvane roog valmib nagu mittemillestki, kõike lisad 1 tl. Mitte nii, et 30 min puhastad toorainet ja teine 30 min praed ükshaaval ja mõlemalt poolt, saatjaks praadimislõhnad. Ma ise jõudsin äratundmisele, et kartul pole parim variant karris, liiga tuim. Proovin järgmisel korral kõrvitsat, see võiks hästi sobida. Tänu sellele Panjabi raamtule olen nagu üldse vürtsidest ja nende kasutamisest paremini hakanud aru saama. Vaikselt hakkab tekkima tunnetus, mida enne lisada, mida hiljem, mida tervene ja mida purustatult. Unistus on üks mitmekäiguline indiapärane õhtusöök nüüd ära teha. | |
Meringue Abikokk 2011-01-27 00:10:18 |
Liituksin ka nüüd ametlikult kooskokkamisega. :) Tegelikult olen karrisid tavapärasest rohkem teiega koos juba mõnda aega valmistanud, aga eksamite aegu pidin kahjuks oma interneti-tunde piirama, mis tõttu jäigi siia "raporteerimata". Kohe samal õhtul teema välja kuulutamisega valmistasin raamatust Curry Easy pärit Kerala-stiilis kala karrit. Lisaks tegin siinset kikerherne karrit: Ning Meriti maitsvat mahedat läätse-lillkapsa karrit: Lisaks olen valmistanud meie kodus väga tüüpilist argipäeva einet e Tai rohelist/punast karrit kana või tofu ja köögiviljadega (pilt on vana, aga ei viitsinud uut teha): Nädalavahetusel võtsime emaga ette ka Gordon Ramsay "Great Escape" raamatu, kus tegime krevetikarrit ning miskit ahjus rõstitud lillkapsa-jogurti karrit (täpsed nimed kahjuks enam ei meenu ning raamatut mul ka pole). Kahjuks jäi see õhtusöök aga pildistamata. Üldiselt on olnud üks väga tore kooskokkamine, millega palju uut ja maitsvat katsetatud ning osad vanad lemmikud meelde tuletatud :). Ainuke väike pettumus on senin olnud kartuli-kikerherne karri, aga tegelikult sai ka see täitsa söödud. | |
Zoozi Abikokk 2011-01-27 00:29:41 |
Tegin eile õhtul lamba-dopiazat. Väga hea oli :) | |
VäikeVäänik Kokaõpilane 2011-01-27 19:16:34 |
Tegime jogurti-karri kana. Maitses üllatavalt hästi. | |
Aaloemahl Abikokk 2011-01-27 20:40:27 |
Ma nüüd ei tea, kas see toit siia teemasse ikka sobib, aga ma loodan, et sobib :) Tegin indiapärast läätsehautist. Retsept on siin. Pastinaaki mul kahjuks ei olnud. Natuke lisasin porgandit ja et toekam oleks, siis ka õige väheke liha. Pilti näeb siin | |
Kiilike Abikokk 2011-01-27 21:24:11 |
Tegin ühte vana retsepti st koguseid ei ole on ainult kohustuslikud toiduained(kana, hernes, porgand,mais, karri ja rõõsk koor). Idee ja tegemine tähistavad peagi juubelit :) . Seekord ei tükeldanud kana väikseks vaid jätsin suured tükid ja kõiki lihatükke ei pannud kastmesse nagu peaks. | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |