ErleS Abikokk 2011-01-16 19:28:12 |
Ma olen sel nädalal teinud päris mitut karrit või karrilaadsed rooga. Mul on kodus ka mõned Piprapoest soetatud Patak's karripastad, mida ka Jamie Oliver oma Kokakooli raamatus soovitab. Valmis karripastasid on väga lihtne kasutada, aga ilmselt proovin kunagi ka ise karripastat valmistada. Aga hetkel olen selleks liiga mugav :) Ühe karri tegin purgil oleva juhendi järgi, kuna koostisosi oli vähe ja tundus väga lihtne: praadisin kergelt sibula, lisasin balti karripasta, veidi aja pärast tükeldatud kanaliha. Segasin kana karripastaga ja praadisin pisut, lisasin purustatud tomatid ja pisut vett. Lasin veidi kaane all haududa, kuni kana oli valmis. Kõrvale keetsin riisi. Mu meelest balti karril on üsna omanäoline maitse, aga mulle väga meeldib. Sarnaselt tegin veel köögiviljakarrit jalfrezi pastaga. Praadisin kergelt sibula ja küüslaugu, lisasin karripasta, mõne hetke pärast rohelised aedoad. Seejärel lisasin purustatud tomatid, paprikat jms, veidi vett ning lasin haududa. Veel lisasin karripasta varude vähendamiseks vürtsikat pastat ka praekartulitele :) Täna tegin aga Jamie Oliveri Kokakooli raamatust vindaloo karrit sealihaga. See karri oli tõeliselt tuline (söömine pani lausa lauba korraks higistama :P), aga mulle teravused meeldivad :) Sealiha haudus kastme sees väga pehmeks. Sea asemel võib muidugi kasutada ka muud liha, nt kana või lammast. Jogurt teeb kindlasti maitse mahedamaks, aga mulle meeldis ilma jogurtita rohkem. Retsept järgmine, kogus 4-6 sööjale: 2 keskmist sibulat 4 küüslauguküünt 1-2 värsket punast tšillit, maitse järgi pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt väike kimp värsket koriandrit 4 küpset tomatit maapähkli- või taimeõli tükike võid 800 g sea välisfileed, kuubikuteks lõigatud 1/2 purki Patak's vindaloo karripastat või muud vindaloo pastat meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart 6 spl palsamiäädikat 1 spl vedelat mett 200 g maitsestamata jogurtit 1 sidrun Ettevalmistamine Viiluta sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar. Rebi koriandrilt lehed ja haki varred hästi peeneks. Lõika tomatid neljaks (mina kasutasin purustatud tomatit). Valmistamine Aja suur kastrul pliidil parajalt kuumaks, lisa paar sortsu õli ja või. Lisa sibulad, küüslauk, tšilli, ingver ja koriandrivarred ning prae 10 minutit, kuni kõik ained on pehmed ja kuldsed. Lisa sealiha ja vindaloo karripasta. Sega hästi, et kõik ained pastaga seguneksid, ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatid, palsamiäädikas, mesi ja umbes 400 ml vett ja sega uuesti. Aja keema, vähenda kuumust ja hauta kaane all 45 minutit. Kontrolli regulaarselt, kas toit ei jää panni külge kinni, ja lisa vajadusel veidi vett. Kui liha on pehme ja läbiküpsenud, maitse ning maitsesta soola ja pipraga (aga tee seda ettevaatlikult). Serveeri riisiga, tõsta peale paar lusikatäit maitsestamata jogurtit. Raputa üle koriandrilehtedega ja serveeri koos sidrunisektoritega, kust mahla pigistada. | |
Kessu343 Abikokk 2011-01-17 21:15:57 |
Siin on juba mitmete poolt seda BBC Good Foodi retsepti proovitud. Mina lisasin paja sisse lisaks seentele ka sealiha kuubikuid ja ka kartuleid panin rohkem (eraldi riisi juurde ei serveerinud). Tulemus väga maitsev, suu jäi mõnusalt õhetama punasest karripastast :) Vürtsikas karripada seente, kartulite ja pommuga | |
Tullia Abikokk 2011-01-18 08:24:32 |
Minu eilne katsetus oli kartuli-kikerhernekarri. Sai täitsa maitsev. Järgmisena katsetan mõnd lihaga karrit. | |
Jaanikaant Abikokk 2011-01-18 12:18:33 |
Tegin siitsamast Nami-Namist Goa kirsstomati- hakklihakarrit. Postitamisega jäin kahjuks hiljaks ja fotokampaaniasse siis sellega enam ei panusta. Serveerisime seda riisi ja Chapati leivakestega, ka siinse retsepti järgi valmistatud. | |
Zoozi Abikokk 2011-01-18 12:23:15 |
Jaanikaant:
Sul näeb hulga isuäratavam välja :) Kas kookospiima kasutasid?
Tegin siitsamast Nami-Namist Goa kirsstomati- hakklihakarrit. Postitamisega jäin kahjuks hiljaks ja fotokampaaniasse siis sellega enam ei panusta. Serveerisime seda riisi ja Chapati leivakestega, ka siinse retsepti järgi valmistatud. http://lh3.ggpht.com/_CjviwknQH2o/TTSG4BgygpI/AAAAAAAABJI/o7Q5AI_eBkk/s288/IMG_9684.JPG http://lh3.ggpht.com/_CjviwknQH2o/TTSLjZSxg7I/AAAAAAAABJY/yi9radsrLQ4/s288/IMG_9676.JPG |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-18 12:56:47 |
Zoozi:
Mahute mõlemad oma fotoga retspeti juurde, nii et karripilt läheb Sul fotokampaanias ka arvesse.
Jaanikaant:
Sul näeb hulga isuäratavam välja :) Kas kookospiima kasutasid?Tegin siitsamast Nami-Namist Goa kirsstomati- hakklihakarrit. Postitamisega jäin kahjuks hiljaks ja fotokampaaniasse siis sellega enam ei panusta. |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-01-18 16:49:12 |
Pille:
Zoozi, kasutasin küll kookospiima ja aitäh komplimendi eest :) Ise just vaatasin, et peaks kirjusid taldrikuid ostma, kõik nii valged, et head pilti raske saada.
Tore, Pille!
Zoozi:
Mahute mõlemad oma fotoga retspeti juurde, nii et karripilt läheb Sul fotokampaanias ka arvesse.Jaanikaant:
Sul näeb hulga isuäratavam välja :) Kas kookospiima kasutasid?Tegin siitsamast Nami-Namist Goa kirsstomati- hakklihakarrit. Postitamisega jäin kahjuks hiljaks ja fotokampaaniasse siis sellega enam ei panusta. |
|
Zoozi Abikokk 2011-01-18 17:25:28 |
Jaanikaant:
Huvitav, et Sul on tumedam kui mul. Võibolla sellest, et kasutasin sea delikatesshakkliha? Ei anna mul rahu :D
Pille:
Zoozi, kasutasin küll kookospiima ja aitäh komplimendi eest :) Ise just vaatasin, et peaks kirjusid taldrikuid ostma, kõik nii valged, et head pilti raske saada.
Tore, Pille!Zoozi:
Mahute mõlemad oma fotoga retspeti juurde, nii et karripilt läheb Sul fotokampaanias ka arvesse.Sul näeb hulga isuäratavam välja :) Kas kookospiima kasutasid? |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-01-18 17:39:21 |
Zoozi:
Kui ma ei eksi, siis kasutasin mingit Perenaise hakklihasegu ja kookospiim oli täiesti tavaline plekkpurgis. Veidi lisasin soola ka. Ja mul olid tavalised tomatid.
Jaanikaant:
Huvitav, et Sul on tumedam kui mul. Võibolla sellest, et kasutasin sea delikatesshakkliha? Ei anna mul rahu :DPille:
Tore, Pille!Mahute mõlemad oma fotoga retspeti juurde, nii et karripilt läheb Sul fotokampaanias ka arvesse. |
|
Üllekas Abikokk 2011-01-18 17:44:21 |
Tundub, et kartuli-kikerhene karri on päris populaarne :) Sai ka teda mõned ajad tagasi proovitud. Pildi ülespanek võttis muidugi jälle aega... Aga välja nägi ta siis selline: Kõikidel piltidel tundub tulemus suht sarnane olema :). Mina ütleks, et mul jäi ka maitses midagi puudu... Ühel teisel õhtul sai aga proovitud Tai punast lõhekarrit. Maitses teine päris hea. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |