Ansu

Postitusi: 1

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-01-25 23:13:41
Tere Nami-Nami pere. Tekitasite mulle suure karriisu ning otsustasin ka ise katsetada ja seda teiega jagada. Inspiratsiooni kogusin juba eelpool mainitud raamatutest 50 imelist India karrit, India toidud 30 minutiga ja Gordon Ramsay´s Great Escape raamatust. Kuna elan koos inimesega, kes liha ei söö, kuid armastab mereande, oli otsust langetada lihtne- teha tuleb midagi mereandidest! Valituks osutusid krevetid. Ramsay raamatust leidsin Bengali krevetikarri retsepti, lisasin sinna veel mõningaid nüansse (mitte, et ma Ramsayt ei usaldaks, aga et ikka ise katsetada). Retsept sai järgmine (neljale): 400 g krevette 1/2 tl kurkumipulbrit meresoola 2 sibulat värsket ingverit 4 küüslaugu küünt 2 rohelist tsillit 2 spl oliiviõli 2 tl sinepiseemneid 1/2 tl Piripiri tsillisegu 3 nelgitera kardemoni 1 kaneelikoor 2 loorberilehte 1 kuivatatud tsilli 400 ml kookospiima värsket koriandrit Puhastasin krevetid, sabad jätsin alles, segasin kausis soola ja kurkumiga ning tõstsin kõrvale. Puhastatud sibulates, ingverist, küüslaugust, tsillist ja 2spl veest tegin saumiksriga pasta. Kuumutasin õli pannil ja lisasin sinepiseemned, piripiri, nelgid, kardemoni, kaneelikoore, loorberilehed ja kuivatatud tsilli. Kuumutasin 3-4 minutit ning lisasin eelnevalt valmistatud pasta. Pidevalt segades küpsetasin 15-20 minutit. Lõpuks lisasin kookospiima, lasin õrnalt keema ja lisasin kurkumiga krevetid ja maitse järgi soola, küpses veel 3-4 minutit. Krevetikarri kõrvale serveerisin maitsestatud riisi (köömned, loorber, kaneel). Magustoiduks maitses hästi banaanilassi (India toidud 30 minutiga) ja mangovaht (50 imelist india karrit). Pilti ma veel kahjuks ei oska siia postitada, kuid võite selle leida siit: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1702119107073&set=a.1539600244203.2091732.1060817846 Annely