Silx Abikokk 2011-01-05 09:26:43 |
Minu lemmik.. veiselihakarri.
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Kairit Abikokk 2011-01-05 14:07:44 |
Vahva teema tõesti! Panen esimesena üles oma varem tehtud karrise läätsesupi. | |
Tullia Abikokk 2011-01-06 09:21:42 |
Karriroad on minust seni pisut kaugele jäänud. Mistõttu võtsin nami-namist enam-vähem esimese retsepti ja tegin prooviks. See aedviljakarri oli väga meeldiv. | |
Liilia Abikokk 2011-01-06 15:52:38 |
Tegin täna teravamaistelist sealiharooga ning serveerisin keedetud basmati-riisiga. [/url] | |
Zoozi Abikokk 2011-01-06 19:10:49 |
Tegin täna Goa kalakarrit. | |
Aire1 Abikokk 2011-01-06 20:47:36 |
Täna tegin karrikana. Jogurti kasutamine kastmeks oli mulle esimene ja meeldiv kogemus. | |
Marju Abikokk 2011-01-06 23:58:24 |
Minul tuli vastupandamatu karriisu eelmise nädala lõpus. Võtsin siis ette raamatu, tänu millele ma üldse karrikastmeid julgen valmistada (http://www.amazon.co.uk/Great-Curries-India-Camellia-Panjabi/dp/1856265463) ja tegin sealt alustuseks Goa kalakarrit, mis sai väga maitsev. Kuna basmatiriisi oli umbes kolme spl jagu, serveerisin riisi ja kartulitega :) Sest seal raamatus on lisanditena toodud ka kartulid. Järgmiseks päevaks polnud isu läinud, tegin Kerala kandi omletikarrit, seekord riisiga, kuid kaste oli osaliselt poest. Juurde tegin samast raamatust leibu, mida oli ülilihtne teha ja mis tulid suurepärased. Siis kuulutas Pille välja nami-nami kooskokkamine ja nii tuli täna veel üks karrikaste. Seekord ajakirjast Vegetarian (juuli 2009), Anjum Anandi cannellini-ubade karri. Kõrvale jällegi basmatiriisi ja need lihtsad leivad. Ma ei ole suutnud kõiki retsepte üles kirjutada, sest karriretseptid on kõik niiii pikad. Aga ma teen seda varsti oma blogis, kui kellelegi peaks huvi pakkuma... Seda 50 Great Curries of India soovitan soojalt ja julgelt, minu meelest ilmus ka eesti keeles (See sama, mida Kätrin eespool mainis?) Enne selle ostmist olin India toitudega ponnistanud asjatult, polnud seda õiget mekki. Aga selle järgi tehes (pärast põhjaliku sissejuhatuse lugemist) on kõik õnnestunud. | |
Zoozi Abikokk 2011-01-07 09:56:07 |
Minul on ka olemas see C. Panjabi raamat. Olen sealt teinud liha kardemoniga (2. pilt), lambaliha aprikoosidega, rohelist kalakarrit, mis oli eriti hea, jogurtis küpsetatud kala (1. pilt), munakarrit. Kui pildid leian, lisan siia. Nami-namist on ka mõndagi tehtud - kollane lillkapsakarri, kookose-sealihakarri, lambalihakarri nelja vürtsiga, Tai lihakarri, vürtsikas kõrvitsahautis kikerhernestega. | |
ErleS Abikokk 2011-01-07 22:20:15 |
Olen tänaseks kahte rooga valmistanud. Esiteks Good Foodi ainetel Vürtsikat India riisi, mis sobib karritoitude kõrvale. Maitses hästi ja kindlasti teen veel, aga ilmselt järgmine kord muudaksin õige pisut maitseainete koguseid endale meelepärasemaks. Täna soetasin aga siin korduvalt mainitud raamatu 50 imelist India karrit, mis oli Rahva Raamatus soodushinnaga. Valisin esimeseks katsetuseks retsepti, mille tegemiseks oli Viljandis kõige rohkem aineid olemas või kättesaadavad: "kana ja kašupähklid tumedate vürtsidega". Kõrvale keetsin riisi. Ootasin pisut enamat, kuigi kõik sõid ja midagi halba ei öelnud keegi. Endale tundus, et soolasin toidu õige pisut üle, võibolla see häiriski. Päris palju karride retsepte on ka BBC Good Foodi lehel (tundub, et britid armastavad neid väga) ja terve peatükk on ka Jamie Oliveri Kokakooli raamatus, mille Pille ka selle kooskokkamise raames välja loosib. Kindlasti proovin ühest või teisest allikast mõnda retsepti. | |
Liisi Abikokk 2011-01-08 22:37:02 |
Argipäeva sobiv vorstikarri. Vähemalt nime järgi peaks karri olema :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |