Vegan-toidud (KK # 29) ja veganism

Silx
Abikokk
2010-09-20 16:13:35
Kätrin:
Silx:
Kas tumedad piima/või vabad šokolaadid ei kõlba?
Need 70% shokolaadid? Palun nimesid.
Laual mul hetkel Lindti 85%line (koostis: kakaomass, vähendatud rasvasisaldusega kakao, kakakovõi (ei ole loomne), demerara suhkur ja vanilje oad), 70%line ja 99ne võiks ka olla ok (maitsestatutega peab ettevaatlik olema). Samuti ei tohiks Kalevi 75%line, kirsside, vaarikate ja greipitükkidega šokolaadi (sisu: suhkur, kakaomass, kakaopulber, kakaovõi, kirsipüree(4.0%), õunapüree, fruktoosi-glükoosisiirup, riisijahu, taimne rasv, pektiin, sidrunhape, sojaletsitiin, lõhna- ja maitseaine) sisaldada loomset. Ka Laimal on tumedad OK'd. P.S. (ei ole vegan, aga laktoosikuna ple nendega probleeme olnud)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Zoozi
Abikokk
2010-09-20 17:09:06
Täna tegin lõunaks küüslauguseeni sidruniga ja kikerherne-oliivisalatit. Õhtuks keeb peedisupp.:)

Zoozi tegemised

Marju
Abikokk
2010-09-20 19:04:02
Avastasin endagi blogist hulga vegan-toite (http://maitseb.blogspot.com). Ja selgus ka, et see pole midagi ületamatut ja sageli ongi mu laual täitsa loomaliku tooraine vabad toidud. Nt täna lõunaks valminud roheline hernesupp, kuhu läheb põhimõtteliselt ainult porrulauk, külmutatud herned ja vesi. Lisasin ka pisut köögiviljapuljongipulbrit ja soola-pipart.
Martiina
Abikokk
2010-09-20 20:09:44
Rääkisin eile õhtul mehega, et teeks ka vegan-nädala kaasa. Alguses oli ta kohe nõus, et mis see nädal aega ilma lihata ikka on, saabki kergemaid toite süüa. Aga kui ma mainisin, et piim, juustu, muna jne jääb ka välja, siis ta enam nõus olla ei tahtnud :D Seega leppisime kokku, et ma püüan ühe söögi päevas vegan-reeglite järgi teha ja teised söögikorrad lähevad, nagu ikka... Täna tegin kõrvitsapüreesuppi, mis tuli väga maitsev. Kõrvale praetud leivaviilud. Mees mõmises ja palus mõni päev jälle teha :)
Edith
Abikokk
2010-09-20 21:08:25
mul oli ka täna kõrvitsasupp õhtuks aga panin punaseid läätsesid ka sisse. hea tuli aga õhtusöögiks oleks võinud kergem versioon ilma läätsedeta olla. ahjaa leidsin karripuu lehed lõpuks piprapoest ja neid panin ka aga kuivatatud leht ikka ei ole sama :(

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

k10
Kokaõpilane
2010-09-20 23:05:55
Ma lisan ka mõned enda lemmiktoidud, kõik need ja paljud teised vegan retseptid on kättesaadaval leheküljel http://kadri10.pri.ee/veg/retseptid.php Türgi läätsesupp Pesto koriandri ja metspähklitega Quiche tofu, seente ja juurviljadega Aloo matar Õunaburgerid Maapähklivõiküpsised Tofukook Vegan kirju koer
Kätrin
Abikokk
2010-09-20 23:15:28
Tegin tänaseks õhtusöögiks siinset peedi-kookospiimasuppi. Panin vähem kookospiima nõks ja lisasin tšillit. Peale kurgiribad. Sai imemaitsav. Ma kohe ei uskunud, et võib nii hea olla - aga sobib siiski söömiseks pigem väikeses koguses.

Kätrini kokkamispäevik

Meringue
Abikokk
2010-09-20 23:55:58
Oh jah. Ise lootsin ka täie hooga Vegan-nädalast osa võtta, aga paraku algas kool nii hoogsalt, et ma lihtsalt ei jaksa uut ja huvitavat igapäevamenüüd meile mõelda. Pealegi on külmkapis juba suur hulk varsti riknevaid piima-/munatooteid. Aga üritan siis vähemalt ühe roa päevas veganiks teha. Täna tegin siis meie kodus "klassikat", kookospiimaga Tai punast karrit. Kasutasin külmutatud köögivilju ja tükeldasin u. minut enne valmimist sisse ka tofu kuubikuid.

Köögikatsed

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-21 07:49:21
Tegin eile õhtuks perele kõrvitsasuppi muskaadiga, rõõsa koore jätsin peale niristamata.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Meringue
Abikokk
2010-09-21 12:40:51
Muide, kui kellegil peaks selle nädala jooksul tekkima vastupandamatu jäätise isu, siis soovitan ajaloo lihtsaimat vegan jäätist. Tuleb vaid üks korralikult küps banaan koorida ja päevaks sügavkülma pista. Hiljem lasta blenderiga püreeks ja ongi jube mõnus kreemine banaanijäätis valmis. :) Kevadel tegin seda päris tihti. Maitsestasin enamasti ka kas kakao või maapähklivõi ja vahtrasiirupiga.

Köögikatsed

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>