Koogi Kata Abikokk 2010-09-19 00:31:23 |
Lillkapsasalat basiilikuga | |
Edith Abikokk 2010-09-19 09:55:31 |
hästi palju vegan asju on siin millegipärast idamaised seega mõtlesin, et lisan ühe suppiidee mida aegajalt teen (kahjuks kuna ei oma kaamerat ei saa pilti teha) kus koostisosad on kõik made in estonia :)
maapirni-kukeseene supp:
vesi
300g maapirn
100g kukeseened
2 porgandit
1 porru
1-2 lehte loorber
köömned
sool, pipar
õli (praadimiseks)
till
pane maapirn veega kaussi ja hõõru pealt muld ära, vajadusel vaheta vett ja tee uuesti (võib ka koorida aga kuna ma olen laisk ja ei meeldi raisata väärt mugulaid siis ma tavaliselt ei koori). puhasta ja tükelda porru ja porgand. pane pottiga keema vesi.
kuumuta praepannil õli, kuumuta õlis kergelt läbi köömned (ca 30sek) lisa porgand ja kuumuta veel ca 1min, siis lisa porru ning kuumuta veel minut (kui vaja lisa vahepeal natuke õli, eesmärk pole pruunistada vaid kuumutada õlis et tuleks paremini välja maitsed ning porgandist muutuks karoteen paremini omastatavaks).
selle aja peale peaks pottis vesi keema, poeta porgand-porru segu vette, lisa sinna leht või kaks loorberit ja keera tuli vaikseks nii et vedelik kergelt habiseb. Lisa sool, pipar
tükelda maapirn (umbes sama suurelt kui porgand sai) ja lisa supile. jäta keema 10-15min.
samal ajal puhasta ja tükelda seened, prae kergelt läbi kuival pannil (või vähese õliga) kuni vee aurustumiseni. lisa minut kaks enne suppi valmimist supile.
serveerimiseks kaunista ohtralt tilliga. maitsestamiseks võib lisada paar tilka sidrunimahla või riivitud ebaküdooniat (kui järgida kohaliku toidu teemat :). Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Zoozi Abikokk 2010-09-19 10:05:55 |
Pille, kas ma olen vist millegist valesti aru saanud.? Ma arvasin, et kooskokkamisest osavõtmiseks tuleb teha uusi toite või võib osaluseks ka vanu tehtuid üles anda. Ma eriti ei viitsi vanu otsida, kuid tean, et olen nii mõndagi teinud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-19 10:30:30 |
Zoozi:
Zoozi, siin kooskokkamises võid vanu ka üles anda. Pärast on hea kõiki vegan-ideid ühest kohast leida.
Pille, kas ma olen vist millegist valesti aru saanud.? Ma arvasin, et kooskokkamisest osavõtmiseks tuleb teha uusi toite või võib osaluseks ka vanu tehtuid üles anda. Ma eriti ei viitsi vanu otsida, kuid tean, et olen nii mõndagi teinud :) |
|
Bloodflower Kokaõpilane 2010-09-19 12:00:37 |
Väga tore kooskokkamine seekord! Olen olnud ligi aasta taimetoitlane ning viimasel ajal just üsna tihti veganlusele mõelnud. Paljud toidud, mida söön igapäevaselt, on niikuinii juba vegan :) Katsun kah siin teiega koos kokata (ilusaid pilte paraku lisada ei saa, minu fotokaga lihtsalt võimatu neid teha :D ) Viimaste päevade menüüs on olnud näiteks taimetoit.ee-st pärit oapihvid spagettide ja tai kastmega(mis on meie pere suureks lemmikuks, kuigi olen ainsana taimetoitlane) ning lillkapsapüreesupp (hästi lihtne retsept, lillkapsale lisatud veidi kartuleid). :) | |
Triinpvr Abikokk 2010-09-19 14:29:05 |
Tegin ka väikse vegan-toidu katsetuse - ahjus küpsetatud aedviljad palsamiäädika ja kapparitega (Rose Elliott, Vegetarian Supercook, 2006) | |
Zoozi Abikokk 2010-09-19 19:15:51 |
Varem tehtud: Ananassi-läätsehautis ja Baba ganoush Röstitud kikerherned ja Liibanoni vürtsikas tomatisalsa Banaani-riisikook | |
Köögikatake Abikokk 2010-09-19 20:32:32 |
Meie tänane lõunasöök koosnes tatrapudrust, marineeritud seentest ja värskelt korjatud kurgist. | |
ErleS Abikokk 2010-09-19 21:13:11 |
Tegin täna lausa kahte toitu: adžapsandalit ja röstitud ploome. Viimane oli ühtlasi ilma pildita retsept. Kuna tavalist pruuni suhkrut ei olnud, kasutasin fariinisuhkrut. Maitsesid hästi, aga veel paremini oleks ilmselt maitsenud külma vaniljejäätisega :) | |
Zoozi Abikokk 2010-09-19 21:49:57 |
Mina ja abikaasa, kes minu üllatuseks oli rõõmuga nõus, ühineme vegan-nädalaga :) Ema kahjuks ei nõustunud, aga kuna mina teen meie peres süüa, siis ega tal suurt valikut pole. Piimakohvi ma tal muidugi keelata ei saa. Lapsed ka ei osale. Siin veel mõned varasemad tehtud vegan-toidud: Idamaine läätsesupp ja Indiapärane läätsesupp Seene-hirsikotletid ja Kompott kuivatatud ploomidest ja kohvist | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |