Mari-Liis Abikokk 2010-09-21 13:12:35 |
Tänase ilmaga igati sobiv läätsesupp. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-21 17:13:21 |
Silx:
Mulle tundub see taimne rasv seal Kalevi 75% lisanditega šokolaadis küsimusi. Mis rasv see on? Piimarasv? Kookoserasv?
Täna Tallinna Kaubamaja toiduosakonnas oli päris mitu Vivani šokolaadi, mis kindlalt veganitele sobivad, sh tume kuvertüür (Kakaomasse*, Roh-Rohrzucker*, Kakaobutter*, Kakao: 70 % mindestens) ja 71% Feine Bitter (Kakaomasse*, Roh-Rohrzucker*, Kakaobutter*, Kakao: 71 % mindestens.) Mingid olid veel.
Kätrin:
Laual mul hetkel Lindti 85%line (koostis: kakaomass, vähendatud rasvasisaldusega kakao, kakakovõi (ei ole loomne), demerara suhkur ja vanilje oad), 70%line ja 99ne võiks ka olla ok (maitsestatutega peab ettevaatlik olema).
Samuti ei tohiks Kalevi 75%line, kirsside, vaarikate ja greipitükkidega šokolaadi (sisu: suhkur, kakaomass, kakaopulber, kakaovõi, kirsipüree(4.0%), õunapüree, fruktoosi-glükoosisiirup, riisijahu, taimne rasv, pektiin, sidrunhape, sojaletsitiin, lõhna- ja maitseaine) sisaldada loomset.
Ka Laimal on tumedad OK'd.
P.S. (ei ole vegan, aga laktoosikuna ple nendega probleeme olnud)Silx:
Need 70% shokolaadid?
Palun nimesid.Kas tumedad piima/või vabad šokolaadid ei kõlba? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-21 17:25:31 |
Tore pakkumine Tallinnas Foorumi keskuses asuvalt Bonaparte bistroolt: Valmista ise Bonaparte vegan roogasid! Kõik tublid kokandushuvilised, kes Bonaparte vegan roa omal käel valmistavad ja sellest fotojäädvustuse, kas Bonaparte Facebook’i või Nami-Nami septembrikuise vegan-toitude kooskokkamise leheküljele postitavad, premeerib Bonaparte Bistroo sama toiduga, mis kodus proovitud! Seega, imelihtne! Valmista toit, postita pilt Bonaparte Facebooki või Nami-Nami septembrikuise kooskokkamise lehele ning juba järgmine päev saad sama roa, mis kodus proovisid meie Bistroost täiesti tasuta! Kõikidel osavõtjatel tuleb Bistroo toredatele teenindajatele vegan roa lunastamiseks esitada iskut tõendav dokument.* Viimane päev, mil pilte maitsvatest vegan toitudest postitada võid, on 3. oktoober 2010. Bonaparte soovib kõigile mõnusaid kokkamiselamusi! Kõikide retseptide kogused on arvestatud neljale portsjonile. Retseptid pole sugugi keerulised: mõni vajab rohkem aega ja tublit hakkimistehnikat, teine on jällegi imelihtne! Retseptide autoriks on Bonaparte peakokk Artur Ovchinnikov. Retseptid leiad siit * Palun kontrolli, et Sul on Nami-Nami foorumis registreerudes kirja pandud oma ees- ja perenimi - ma pean need igal keskööl Bonapartele edastama, et saaksid järgmisel päeval seal oma tasuta lõunasöögi välja lunastada :) | |
Netcat Abikokk 2010-09-21 17:36:32 |
Pille:
Piimarasva on seni ikka loomsete rasvade hulka loetud minuteada. Mulle tundub see taimne rasv seal Kalevi 75% lisanditega šokolaadis küsimusi. Mis rasv see on? Piimarasv? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-09-21 17:59:12 |
Netcat:
Taimne rasv seal šokolaadis on arvatavasti margariinilaadne asi - tahkestatud taimne rasv, jube asi jah, aga ma olen natuke segaduses, miks te arvate et see piimarasva tähendab?
Pille:
Piimarasva on seni ikka loomsete rasvade hulka loetud minuteada.Mulle tundub see taimne rasv seal Kalevi 75% lisanditega šokolaadis küsimusi. Mis rasv see on? Piimarasv? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-21 18:12:05 |
Zapxpxau:
Õigus, mina ajan pada praegu, pikk päev selja taga ja pea väsinud. Aga see "taimne rasv" on minu jaoks nii ebamäärane asi, et seda ma kardan kohe. Margariini ei tarbi, kuna meditsiinilist vajadust pole ja muidu tahaks ikka teada, et mis konkreetse asjaga tegemist on...
Ja kui see 'taimne rasv' oleks margariinilaadne asi, kas see siis detailsemalt lahti ei peaks kirjutatud olema?
Täna õhtuks tegin täiesti vegan köögiviljaborši - Eesti Mahe boršisegu, vesi, till ja sool-pipar. Mõnus ja kerge :)
Taimne rasv seal šokolaadis on arvatavasti margariinilaadne asi - tahkestatud taimne rasv, jube asi jah, aga ma olen natuke segaduses, miks te arvate et see piimarasva tähendab? |
|
Liisi Abikokk 2010-09-21 19:49:03 |
Meil oli täna veganitele sobiv magustoit - mannavaht vaarikatega. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-21 20:14:29 |
k10:
Aitäh lisamast, Kadri!
Ma lisan ka mõned enda lemmiktoidud, kõik need ja paljud teised vegan retseptid on kättesaadaval leheküljel http://kadri10.pri.ee/veg/retseptid.php Liisi:
Mul tekkis järsku jube mannavahu isu :P
Meil oli täna veganitele sobiv magustoit - mannavaht vaarikatega. |
|
StrawberryKitty Kokaõpilane 2010-09-21 20:45:44 |
Üks minu lemmik salatitest, kus on sees erinevad salatilehed, tomat, kurk, paprika, peale raputatud jahvatatud pipart. Salati kastme tegin sellise: oliiviõli + sidrunimahl + sool + must pipar + purustatud küüslauk. Väga maitsev! :) | |
ErleS Abikokk 2010-09-21 20:46:24 |
Liisi:
Meil oli täna veganitele sobiv magustoit - mannavaht vaarikatega. Pille:
Mul ka :) Mulle väga maitseb ka vahustamata "mannavaht" ehk mahlaga mannapuder. Praegu on hea aeg teha ka õuntega magusat mannaputru. Peab plaani võtma :) Mul tekkis järsku jube mannavahu isu :P |
|
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |