Vegan-toidud (KK # 29) ja veganism

Martiina
Abikokk
2010-09-21 21:43:14
Tänane vegan-roog : kartuli-kõrvitsapüree kukeseentega.
Zoozi
Abikokk
2010-09-21 23:26:24
Täna kohandasin selle roa endale sobivaks. Või asemel kasutasin õli ja endale juustu ei pannud :) (pildil on abikaasa taldrik) Abikaasa andis hommikul alla. Mul on jälle tohutu kohupiima isu ja ema tõi suitsutatud ahvenat :) Üksi olles oleks ikka lihtsam.

Zoozi tegemised

Kätrin
Abikokk
2010-09-22 08:00:49
Tegin eile shokolaadiküpsiseid. Ka mees kiitis, kes on väga skeptiline igasuguste vegan/gluteenivaba/täistera jms asjade suhtes.

Kätrini kokkamispäevik

Silx
Abikokk
2010-09-22 08:53:03
Pille:
Zapxpxau:
Taimne rasv seal šokolaadis on arvatavasti margariinilaadne asi - tahkestatud taimne rasv, jube asi jah, aga ma olen natuke segaduses, miks te arvate et see piimarasva tähendab?
Õigus, mina ajan pada praegu, pikk päev selja taga ja pea väsinud. Aga see "taimne rasv" on minu jaoks nii ebamäärane asi, et seda ma kardan kohe. Margariini ei tarbi, kuna meditsiinilist vajadust pole ja muidu tahaks ikka teada, et mis konkreetse asjaga tegemist on... Ja kui see 'taimne rasv' oleks margariinilaadne asi, kas see siis detailsemalt lahti ei peaks kirjutatud olema? Täna õhtuks tegin täiesti vegan köögiviljaborši - Eesti Mahe boršisegu, vesi, till ja sool-pipar. Mõnus ja kerge :)
Mnjah.. kui hakata lugema vegan retsepte, eriti koogiretsepte, siis on väga palju kasutusel taimerasvamargariine.. nii et veganite puhul ei peaks taimerasvaga šokolaad eriti suuri piinu tekitama. Ja kui palju sa seda šokolaadi nüüd ikka sööd. Ühes kohvikusaiakesed on seda kraami kordades rohkem sees kui tükis-kahes šokolaadis. Mul on väike trots sees, kui taimerasva teemat ülepunnitatakse - jah on halb ja paha ja kole. Saan sellest isegi aru, aga just meditsiinilise vajaduse tõttu kasutan ka nn kooreasendajaid vormitoitude tegemisel ja küpsetamisel ja olen elus. Lihtsalt kurb hakkab, kui isegi tükk šokolaadi on niiiiiii halb. :(

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

k10
Kokaõpilane
2010-09-22 11:35:39
Silx:
Mnjah.. kui hakata lugema vegan retsepte, eriti koogiretsepte, siis on väga palju kasutusel taimerasvamargariine.. nii et veganite puhul ei peaks taimerasvaga šokolaad eriti suuri piinu tekitama. Ja kui palju sa seda šokolaadi nüüd ikka sööd. Ühes kohvikusaiakesed on seda kraami kordades rohkem sees kui tükis-kahes šokolaadis. Mul on väike trots sees, kui taimerasva teemat ülepunnitatakse - jah on halb ja paha ja kole. Saan sellest isegi aru, aga just meditsiinilise vajaduse tõttu kasutan ka nn kooreasendajaid vormitoitude tegemisel ja küpsetamisel ja olen elus. Lihtsalt kurb hakkab, kui isegi tükk šokolaadi on niiiiiii halb. :(
Ükski Eesti tavalistes toidupoodides ja supermarketites müüdavatest margariinidest ei ole kahjuks vegan, peale selle sisaldavad need imelikke lisaaineid ja hüdrogeniseeritud taimerasvu. Seega, veganitele need tooted ei sobi. Ma ise kasutan ainult ökopoodides müüdavaid margariine, näiteks firma Landkrone margariinid on täesti vegan ja samas ka ökotooted. Näiteks ühe parajasti külmkapis oleva margariini koostis on selline: rapsiõli, vesi, taimsed õlid, lahustuv kiudaine, kreekapähkli õli, porgandimahl, sidrunimahl, meresool. See näeb välja ja maitseb nagu "tavaline" margariin ja samuti saab edukalt kasutada küpsetistes.
Netcat
Abikokk
2010-09-22 13:12:14
Ja palju see maksab, kui tohib küsida?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kätrin
Abikokk
2010-09-22 13:39:59
Tegin ise kodus tortillasid, mille täitsin falafeli, muhammara ja köögiviljadega. Väga väga maitsev sai.

Kätrini kokkamispäevik

k10
Kokaõpilane
2010-09-22 15:18:29
Netcat:
Ja palju see maksab, kui tohib küsida?
Minu meelest oli kusagil 30 krooni ringis karp. Hind paneb säästlikumalt kasutama, nii et jätkub kauemaks :) Neid müüakse näiteks Herne tänaval asuvas ökopoes, seal teisi sorte ka.
pk
Kokaõpilane
2010-09-22 17:30:12
Teen siis ka käe valgeks :) Riisiroog tomatises-ürdises kastmes.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-22 17:53:11
Mul valmib parasjagu üks imehea kreeka vegan-roog - paprikad, mis täidetud pommu-küüslaugu-kappari-oliiviseguga. Täidis ise on juba ääääretult maitsev :P Kes Nami-Nami Kreeka koolitusele tulevad, saavad mekkida ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>