Vegan-toidud (KK # 29) ja veganism

Köögikatake
Abikokk
2010-09-25 20:23:37
Peaks vist siia teemasse sobima :) 2.5. Marineeritud paprika 2 kg paprikat 2 l vett 500 g suhkrut 16 tera nelki 12 tera vürtsi 1 kaneelikoor natuke ingverijuurt 6 spl äädikat Pane vesi keema, lisa maitseained ja keeda natuke. Lisa paprikat jaokaupa, lase kaane all natuke keeda ja tõsta sõelaga purki. Lisa järgmine ports, seni kuni kogu paprika on marinaadist läbi käinud. Paprikat ei tohi väga kaua keeta, muidu läheb pudiks. Keeda marinaadi veel natuke ja vala siis purkidesse. Sule purgid.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Zoozi
Abikokk
2010-09-25 21:10:19
Kookospiimaga läätse-dhal

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-26 10:26:06
Väga kena pilt, Zoozi!!!! Köögikatake ja Pahkel - lisasin te marineeritud paprikate retsepti ja banaanismuuti retseptid Nami-Namisse ka, aitäh! (Ja fotokampaaniasse, muidugi). Kätrin, Sinu tomatipesto ja tšillimoos on lisamisel - ma ka ju ainult inimene ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kaare
Abikokk
2010-09-26 13:54:29
Pille:
Ma siin mõtlen mõnede nami-nami retseptide mugandamise peale. Kui võtta see retsept ja hapupiima asemel nt kaera- või kookospiim ja sooda asemel küpsetuspulber, kas siis tuleks miskit hääd? Sama siis selle õunakoogiga?
Ma proovisin selle õunakoogiga Hapupiima asemel kasutasin vaniljemaitselist sojajooki. Kook tuli pehme ja maitsev - magus ja vaniljemaitseline. Õnnestus hästi.

Koopatibi küpsetab...

Köögikatake
Abikokk
2010-09-26 20:06:56
Marineeritud kõrvits Tänasel sombusel pühapäeval sõime lõunaks kõrvitsapüreesuppi

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Bloodflower
Kokaõpilane
2010-09-26 20:42:38
Täna tegin tomatisuppi (pilti paraku ei ole).Retsepti panin kokku mitmest netis loetust (nii täna kui varem) ning varasemast kogemusest. (kuskil muu jutu hulgas siinsiin olemas, kui huvi peaks tekkima :) ) Lisaks sain täna hakkama oma elu esimese vegan küpsetisega :) Pean mainima, et ma ei ole vist väga tubli retseptide järgija, pigem panen erinevad kokku, mugandan enda jaoks sobivamaks (ja taskukohasemakski), katsetan ja nii edasi. Tänane seiklus algas paberist muffinivormide otsimisega. Loomulikult ei olnud neid üheski poes just siis, kui mul neid vaja oli. Kuid kus häda kõige suurem, seal... Ühesõnaga, nägi minu mõttekäik välja umbes nii: mis on muffin? Sisuliselt pisike keeks. Järelikult võib muffinitaignast hoopis ühe suurema keeksi küpsetada. Vot selline Harju Loogiline :D Niisiis, keeks/kook. Algne retsept nägi tegelikult välja selline. Pruunsuhkru asendasin tavalise valge poesuhkruga (sest see oli juba olemas. Säästu-vegan ju :P), lisasin banaani ja vähendasi õige veidi suhkrukogust. Umbes nii: * poolteist tassi jahu * umbes kolmveerand tassitäit suhkrut * poolteist püreestatud banaani * veerand tassitäit õli * kolmveerand tass vett * 1 tl soola * 2 tl küpsetuspulbrit * paar tilka mandliessentsi * 1 tl vannillisuhkrut *veidi kardemoni ka Ikka nii, et kõik kokku, ainult et muffinivormide asemel kasutasin väikest keeksi-/koogipanni :D Väga hea tuli, hehee. Teinekord suurendan koguseid ja teen kohe suure keeksi. Ongi vähem jamamist, kui nende pisikeste muffinitega. Ha. Sellest "plönnist" sain igatahes ühe pildi ka. Olge lahked, minu elu esimene vegan küpsetis (selline nagu on, pole midagi parata):
ErleS
Abikokk
2010-09-26 22:46:54
Praekartulid olid ka üleeile menüüs. Kõrvale praadisin seeni.
Nef
Kokaõpilane
2010-09-27 17:27:11
Ma praadisin lõunaks šampinjone tüümianiga

Head asjad...

Aire1
Abikokk
2010-09-27 18:38:03
Täna lõunaks tegin juunikuu Oma Maitsest lk. 64 chakalakat, mõnusalt vürtsine ja võimalik süüa ka külmalt, nii et tööle võtmiseks väga hea.
Marju
Abikokk
2010-09-28 00:46:20
Natuke on nagu imelik oma igapäevaseid tavalisi toite siia kirja panna, aga lihtne läätsesupp oli täna menüüs. Koosnes sibulast, sellerist, porgandist, petersellist, purustatud tomatitest ja läätsedest ning muidugi soolast, suhkrust ja piprast. Endale serveerisin koos basmati riisiga, ma ei tea, on mul selline kiiks, et olen hakanud tomatiste suppide hulka riisi panema, kui juhtub kodus olema. Läätsesupi puhul on see ses mõttes positiivne, et on meelde jäänud, et eriti kasulik on koos süüa teravilja ja kaunvilja, tulevat kõik head ained välja.
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>