Tiitel: Kokaõpilane
2010-09-29 13:44:17 |
Nägin ka (ajalehes) selle artikli ära :) Igaks juhuks kasutasin veidi otsingut ja tõesti, osa veganeid ei tarbi seeni - kuna seened on hoopis omaette klassis, mitte taime-ega loomariigis, siis nende üle kiputakse vaidlema kohati :) Aga muidu peaks siiski vegan toitumise juurde sobima (kui just ise ei otsusta, et need siiski ei kõlba). |
2010-09-29 11:48:08 |
Nef:
See on küll mingi valeinfo :O
(ei välista, et MÕNED veganid loobuvad seentest ka, aga muidu ikka tarbitakse :) )Nef:
Tuleb välja et seened ei sobigi :) Lugesin Tarbija24st, et lisaks loomsetele toiduainetele ei tarbi veganid veel mett ega seeni.Ma praadisin lõunaks šampinjone tüümianiga. |
2010-09-26 20:42:38 |
Täna tegin tomatisuppi (pilti paraku ei ole).Retsepti panin kokku mitmest netis loetust (nii täna kui varem) ning varasemast kogemusest. (kuskil muu jutu hulgas siinsiin olemas, kui huvi peaks tekkima :) ) Lisaks sain täna hakkama oma elu esimese vegan küpsetisega :) Pean mainima, et ma ei ole vist väga tubli retseptide järgija, pigem panen erinevad kokku, mugandan enda jaoks sobivamaks (ja taskukohasemakski), katsetan ja nii edasi. Tänane seiklus algas paberist muffinivormide otsimisega. Loomulikult ei olnud neid üheski poes just siis, kui mul neid vaja oli. Kuid kus häda kõige suurem, seal... Ühesõnaga, nägi minu mõttekäik välja umbes nii: mis on muffin? Sisuliselt pisike keeks. Järelikult võib muffinitaignast hoopis ühe suurema keeksi küpsetada. Vot selline Harju Loogiline :D Niisiis, keeks/kook. Algne retsept nägi tegelikult välja selline. Pruunsuhkru asendasin tavalise valge poesuhkruga (sest see oli juba olemas. Säästu-vegan ju :P), lisasin banaani ja vähendasi õige veidi suhkrukogust. Umbes nii: * poolteist tassi jahu * umbes kolmveerand tassitäit suhkrut * poolteist püreestatud banaani * veerand tassitäit õli * kolmveerand tass vett * 1 tl soola * 2 tl küpsetuspulbrit * paar tilka mandliessentsi * 1 tl vannillisuhkrut *veidi kardemoni ka Ikka nii, et kõik kokku, ainult et muffinivormide asemel kasutasin väikest keeksi-/koogipanni :D Väga hea tuli, hehee. Teinekord suurendan koguseid ja teen kohe suure keeksi. Ongi vähem jamamist, kui nende pisikeste muffinitega. Ha. Sellest "plönnist" sain igatahes ühe pildi ka. Olge lahked, minu elu esimene vegan küpsetis (selline nagu on, pole midagi parata): |
2010-09-20 13:09:31 |
Kuna mulle toodi eile vanavanemate poolt seeni( Põhiliselt kuuseriisikaid, sekka veidi kännumampleid ja üks puravik. Kuna kuuseriisikad olid enamuses, teisi aga naeruväärselt vähe, otsustasin kõik korraga ära teha), pidin kiire ajurünnaku käigus leiutama uue retsepti :D Väga maitsev tuli! Läätse-seenepasta (Uhh, nii halva kvaliteediga pildil ei paista isegi toit eriti isuäratav! :( ) |
2010-09-20 10:21:27 |
Mina sõin täna hommikusöögiks oma vana lemmikut - oapasteeti. Retsepi kaevasin kunagi välja kuskilt veg.ee foorumist, kuid sealset enam ei mäletagi. Pasteet tuleb iga kord veidi erinev ning iga kord imehea. Tegin nii: Purgitäis punaseid konservube - nõrutasin ära ja kallasin kaussi. 1 sibul (hakitud) ja umbes pool keskmist porgandit(riivitud) - praadisin pannil läbi (koos). Seejärel kallasin ka sibula-porgandi-õli segu ubade hulka. Peale läks korralikult maitseaineid (eks see ole maitseasi ka :P Mina panin mäletatavasti soola, pipart, paprikapulbrit ja mingit juurviljamaitseainet, kuid ka see on iga kord erinev - tasub katsetada) ning pigistasin veidi sidrunimahla. Siis peenestasin kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Ja külmikusse :) Eriti hästi maitseb leiva peal, kui lisada värskeid kurgi-või tomativiile. Olen enamasti lisanud sellele ka küüslauku, kuid seekord jäi ära ja tulemusega olen rohkem kui rahul. Majandusolukorrast lähtuvalt ajan mina n-ö "säästu-vegan" rida :D Võimalikult odavalt ja võimalikult maitsvalt siis :D |