Vegan-toidud (KK # 29) ja veganism

Kätrin
Abikokk
2010-09-17 11:13:51
Ka muhhammara on ju ideaalne vegan määre/dipp/kaste: Ja kui vutimuna garneering ära jätta, saab kruupidest, kartulist ja spinatist väga maitsva roa:

Kätrini kokkamispäevik

Tuuli
Kokaõpilane
2010-09-17 11:39:53
Pille:
Tuuli:
Paar toredat vegan-toitu meenus veel Ahjukõrvits salveivõiga Absoluutne lemmik juba mitu aastat. Sellest kooslusest sai alguse minu armastus ka salvei vastu :) Bolani ehk afgaani kartuli-koriandri pirukas Fenkoli ja apelsini salat Grillitud köögiviljadega salat
Tuuli, kolm viimast retsepti on ok, aga ahjukõrvits salveivõiga ei sobi, sest või (=piimatoode) ei ole veganitele lubatud!!! (PS Kui Flickrist pilte tõsta, siis kõige paremini sobib see suurus 'small' küljepikkusega 240 pix!)
Tõepoolest, või ju ikka loomsest allikast. Tuleb siis järgmine kord oliiviõlile panustada :) Ma olen muidu piltidega laisk ja tõmban oma blogist (vabandan, et jäävad suured, aga seal piisab vaid pildil klikkamisest ja copy shorcut valimisest). Muidu mul Flickris ainult üksikud pildid ja millegipärast Picasa URL (kus kogu kupatust hoian) ei tööta Nami-nami keskkonnas. Aga võtan teadmiseks, kui jälle mõnikord Flickri abi kasutan.

Ise tehtud. Hästi tehtud

Üllekas
Abikokk
2010-09-17 14:42:13
Olen teinud siin putrusid. Esimene neist on hirsipuder porganditega, mille juures kirjas, et vegan-toit. Tulemus normaalne, kuigi tavaline hirsipuder võiga maitseb mulle rohkem: Vegan-toiduks peaks sobima ka rabarbripuder, kui seda süüa ilma piimata. Maitses päris hästi ja välja kukkus selline:
Kätrin
Abikokk
2010-09-17 14:56:39
Nendest magustoitudest nüüd. Ma olen nüüd teinud kõva uurimistööd ja enamik Babycakes raamatus olevad retseptid nõuavad endasse põldoa- ja kikerherne jahu segu. Kirkerhernejahu olen ma poes täitsa näinud ja sellega pole keeruline, aga ainus mölder, kes Eestis mulle teadaolevalt põldoa jahu toodab ütles täna, et sel aastal saak ikaldus ja pöldoa jahu ei tulegi :( Nüüd püüan katsetada, kas hernejahuga annaks ehk asendada - ühesõnaga saab mul sel nädalavahetusel olema suur vegan-magustoitude katsetus kodus. Ei tea, kas ja mis välja tuleb või saan ohtralt prügijumalale kummardada. Ja kui kellelgi on kogemusi, vihjeid millised on parimad kikerhernejahud/sojad, tofud andke teada - kuigi ma ei tea, Pille, see vist pole parim koht? Või kui vegan-toitudest juttu, siis võib ka tooraine arutelu siia alla panna?

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 15:02:13
Kätrin:
Ja kui kellelgi on kogemusi, vihjeid millised on parimad kikerhernejahud/sojad, tofud andke teada - kuigi ma ei tea, Pille, see vist pole parim koht? Või kui vegan-toitudest juttu, siis võib ka tooraine arutelu siia alla panna?
Võib küll siia panna :) Kusjuures ma miskipärast arvan ka, et too fava/garbanzo segu asemel võib proovida lihtsalt favajahu. (No ja tavaline nisujahu on ju tegelikult ka täiesti vegan, nii et seda võib ka kasutada. Babycakes raamatu retseptid on paljuski ka gluteenivabad, mis Zoozi ja Kylli K jpt jaoks on oluline, kui lastele süüa teha, aga tavalise vegan-menüü jaoks mitte.. :) Nt esimeses retseptis (õuna-kaneelimuffinid) võiks vist gluteenivaba jahusegu ja ksantaankummi asemel võtta tavalist (täistera)nisujahu? Ma vist proovin seda teed minna oma katsetustes. Kylli K. kiidab hirmsasti babycakesi šokolaadiküpsiseid. Ma siin mõtlen mõnede nami-nami retseptide mugandamise peale. Kui võtta see retsept ja hapupiima asemel nt kaera- või kookospiim ja sooda asemel küpsetuspulber, kas siis tuleks miskit hääd? Sama siis selle õunakoogiga?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2010-09-17 15:07:03
Kas favajahu ja ksaantaankumm on ka meil saadaval (öko)poodides? (pole veel ise jõudnud vaatama) Ja kas see kookosõli, mida ta kasutab glasuurimises(frosting), on lihtsalt kergelt kuumutatud kookosrasv, mis siis vedeldub ja pärast uuesti tahkeks muutub? Ja ma tahaks saavutada/hoida siiski gluteenivaba joont, kui vähegi võimalik - lihtsalt testimise/kogemuse pärast.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 15:16:44
Kätrin:
Kas favajahu ja ksaantaankumm on ka meil saadaval (öko)poodides? (pole veel ise jõudnud vaatama)
Kikerhernejahu olen küll näinud (ise ostsin vist Piprapoest), ksantaankummit olen kohe päris kindlasti näinu nt Biomarketi poodides (Clearspringi vms kaubamärk, valged pakendid musta ja punase kirjaga). Põldoajahu pole näinud.
Kätrin:
Ja ma tahaks saavutada/hoida siiski gluteenivaba joont, kui vähegi võimalik - lihtsalt testimise/kogemuse pärast.
No siis on teine asi :)
Kätrin:
Ja kas see kookosõli, mida ta kasutab glasuurimises(frosting), on lihtsalt kergelt kuumutatud kookosrasv, mis siis vedeldub ja pärast uuesti tahkeks muutub?
Vist küll (aga pead ei anna)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-09-17 17:51:20
Minu tänane vegan-toit :) Kollane lillkapsakarri

Zoozi tegemised

Reglisse
Abikokk
2010-09-17 20:46:04
Tellisin Bobs Red Millsi lehelt garbanzo-fava jahu. Tuli kenasti ja kiirelt ilma igasuguste probleemidete siia kohale.
Petu
Abikokk
2010-09-17 20:52:35
Hmm. Vegan viib automaatselt mõttele pöörata pilk ida poole. Teised kaks olulist mõjutajat olid muidugi eilsest järele jäänud keedetud riis (u kahe klaasi jagu) ja ei tea mis ajast kapi põhja jäänud kikerhernejahu. Väike googledamine andis tulemuseks üsna mitu retsepti, mille alusel siis asusin improviseerima, ühtegi täpselt järgimata. Riisi-kikerhernejahupannkoogid 2 kruusi (a 250 ml) keedetud riisi 1,5 kruusi kikerhernejahu u 200 ml vett 2 hakitud sibulat 2 purustatud küüslauguküünt 1 cm jupp ingverit, riivitud 1/2 tl koriandripulbrit 1/2 tl vürtsköömnepulbrit 1/2 tl tshillihelbeid veidi soola (oleneb, palju riisis oli) 1 sl hakitud koriandrilehti Sega taignaks ja lase pool tundi seista. Siis õli pannile ja kuumaks, supilusikaga saab paraja suurusega pisikesed pannkoogid pannile valada. Ümberkeeramisega ei maksa väga kiirustada, muidu lagunevad koogikesed ära. Värsket koriandrit võib kaunistuseks panna. Vürtsikas mangochutney sobib ka hästi. Ja kui on lõunasöök vaja teha, siis võib lillkapsaga (näiteks) ja kasvõi mõne valmis pastaga (mul oli parasjagu käepärast rogan josh) karri teha.

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>