Vegan-toidud (KK # 29) ja veganism

Itakene
Abikokk
2010-09-15 15:19:27
Minu väga maitsev vegan-katsetus on indiapärane läätsehautis

köögimaania

Aire1
Abikokk
2010-09-15 20:49:19
Hommikuks tegin kolmeviljaputru veega, sõin moosiga. Homme lõunaks hautatud porgandid tomatiga.
Karnivoor
Abikokk
2010-09-15 21:58:15
Nime järgi küll karnivoor :D aga vahest teeme taimetoitu küll! Eriti salateid. Nt seda Anni Arro marineeritud peedi salatit parmesani, röstitud kõrvitsaseemnete ja parmesani juustuga sööme päris tihti. Siis seda nami-namis olevat kikerherne karrit. Vahest paneme liha juurde aga tavaliselt mitte. Viimase aja leid on üks Ottolenghi salat, mille leidsin vist Guardiani nädalalõpulisast. Ottolengh tegi seda muidugi from scrach ehk keetis artišokki veinis ja maitseainetes. Mina kasutan mugavuse pärast (Ottolengh lubas ka :)) ja kuna ma pole artišokki müügil näinud, marineeritud artišokki (õlis võib ka, aga mulle meeldib marinaadis rohkem). Lisaks oli originaalretseptis sidruni koor karamellistatud. Selline variant aga oli mu jaoks liiga magus. Seega minu retsept järgmine: Laota taldrikule salat, rebi sellele mozzarella juustu tükid, lisa marineeritud artitšokk. Haki basiilik ja münt, riivi sidruni koor. Puista hakitud ürdid ja sidrunikoor salatile, pritsi peale sidrunimahla, oliivõli (ja nt artitšoki marinaadi) ning viimistle musta pipraga. Minule, kui suurele artišokisõbrale, ideaalne salat :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-15 22:06:56
Karnivoor:
Nime järgi küll karnivoor :D aga vahest teeme taimetoitu küll! Eriti salateid.
UUUUUUUPS! Kuigi enamik vegetaarlasi tarbib nii muna kui ka piimatooteid ja ka mett, siis veganid on täistaimetoitlased. Seega on välistatud munad, kõik piimatooted, mesi - ja kõik neid sisaldavad tooted.. Ehk siis täiesti taimne toit on lubatud! Seega Anni Arro salat ei sobi kohe kindlasti (munad, juust), Ottolenghi salat samuti mitte (mozzarella!). Sorry :) Aire1 ja Itakene - mõlemad olete toredad vegan-road leidnud!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karnivoor
Abikokk
2010-09-15 22:18:44
Pille:
Karnivoor:
Nime järgi küll karnivoor :D aga vahest teeme taimetoitu küll! Eriti salateid.
UUUUUUUPS! Kuigi enamik vegetaarlasi tarbib nii muna kui ka piimatooteid ja ka mett, siis veganid on täistaimetoitlased. Seega on välistatud munad, kõik piimatooted, mesi - ja kõik neid sisaldavad tooted.. Ehk siis täiesti taimne toit on lubatud! Seega Anni Arro salat ei sobi kohe kindlasti (munad, juust), Ottolenghi salat samuti mitte (mozzarella!). Sorry :)
Nojah, seda ma vaikselt kahtlustasin, et juust on out aga googeldada ka ei viitsinud :D
Koogi Kata
Abikokk
2010-09-16 02:54:22
Eelmisel paaril päeval valmisid notsuprae :) kõrvale värvikirev tomatisalat, marineeritud oad ja tomatid ja keedetud spargelkapsas. Grillitud maisi oli ka, aga sellest jäi pilt tegemata.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-16 12:18:30
Vihjan, et saatsin just LUSHi meeskonnale (õigemini küll naiskonnale :)) mitu-mitu lehekülgi veganitele sobivate retseptisoovitustega india, itaalia, gruusia, liibanoni ja eesti köögist. Ilmselt saab neid LUSHi kauplustest ja ka veebilehelt varsti näha :)

Coccinella
Kokaõpilane
2010-09-16 17:09:18
ohoh, üliäge algatus! Sel korral osalen ka ühiskokkamisest kindlasti :)!

www.thefoodisonfire.blogspot.com

Kaare
Abikokk
2010-09-16 18:15:01
Kätrin:
Just eile saabus mulle ka kaua igatsetud Babycakes pagariäri retseptiraamat, seega on saabuv projekt nagu rusikas silmaauku.
Mina muidugi tahaks küpsetada. Loodan, et Kätrin jagab mõnda koogiretsepti, sest minu tänane vegan-katsetus oli täielik läbikukkumine. Või ja muna teevad kookides ikka imet. Proovisin Taimetoit.ee lehelt porgandikooki - vee ja õliga. Oi kui harjumatu :) Maitsel polnud viga, aga läbi kook ei küpsenud ja sellepärast sõime ainult pealmist krõbedat koorikut, kuhu retsepti soovitust järgides ohtralt pruuni suhkrut raputanud olin. Pilti ma ei hakanud tegema, sest kasutasin lillasid porgandeid ja pooltoores poollilla kook ei ole just väga isuäratav :P Aga ma ei ole veel lootust kaotanud!

Koopatibi küpsetab...

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-16 18:18:43
Koopatibi:
Kätrin:
Just eile saabus mulle ka kaua igatsetud Babycakes pagariäri retseptiraamat, seega on saabuv projekt nagu rusikas silmaauku.
Mina muidugi tahaks küpsetada. Loodan, et Kätrin jagab mõnda koogiretsepti, sest minu tänane vegan-katsetus oli täielik läbikukkumine. Või ja muna teevad kookides ikka imet.
Mul on ka see Babycakes raamat, nagu ka Kylli K'l ja Romil ja mitmel teisel Nami-Nami fännil (ja Zoozi on sealt kindlasti üht-teist kirja pannud, kui raamat tema käes oli :)) Vaatan, äkki jõuan ühtteist kirja panna.. Panen siia veel paar linki ingliskeelsete toidublogide vegan-retseptidele: Heidi @ 101 Cookbooks (valik retsepte) Susan @ FatFree Vegan Kitchen (kõik retseptid sobivad, sh valik küpsetisi ja desserte) Karina @ Gluten-Free Goddess (valik vegan ja vegetaarseid retsepte; jälgige hoolikalt, et oleks vegan; sh päris palju vegan kooke) Valik retsepte Babycakes pagariärist: Brownie bites (gluteenivaba jahu asemel võib kasutada loomulikult ka tavalist jahu, kui allergiat pole) Raspberry scones (speltajahuga) Carrot cupcakes (peene speltajahuga, riisipiima ja agaavinektariga) Cinnamon banana bread (sama märkus gluteenivaba jahu kohta; ksantaankummit on nt Biomarketi poodides, aga tavalist jahu kasutades ei tohiks see hädavajalik olla) Babycakes brownies (aroruudi asemel tasub ehk tärklist proovida? Ja garbanzo jahu on kikerhernejahu)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>