Postitusi: 167
Tiitel: Abikokk
2014-03-03 17:48:13 |
Ma mäletan, et eelmine aasta hullult mässasin oma kuklitaignaga, et hommikul saaks töö juurde värskeid kukleid kaasa võtta (jätsin taigna üleöö külmkappi kerkima, tõusin vara üles, kergitasin tainast uuesti jmt). Kas keegi oskab soovitada, mis retsepti järgi kuklid ka järgmise päeva hommikul head pehmed on? See aasta kuidagi ei viitsi nii palju jamada :) |
2013-09-11 13:52:03 |
Telliskivi kirbukal müüs üks neiu kõiksugu Ginger People tooteid. Kuna ma olen hirmus ingverisõber, siis omandasin proovimiseks kohe nii mõnegi. Ingverisiirup meeldib nt väga pannkookide peal :) Tahtsin tegelikult ka purustatud ingverit osta, aga otsin kogemata ingverimäärde. Samas olen seda juba nii palju kasutanud: 1) kanale määrinud; 2) soja ja laimi/äädikaga idamaiseks voki või salati kastmeks vorminud; 3) ahjulõhele määrinud pärast ahjus küpsetamist. Nii, et soovitan soojalt :) Mahekaup pealegi! Mujalt pole otsinud, aga Kaubamajas on saada. |
2013-05-16 20:32:55 |
Külastasime laupäeval jälle Lime Lounge ja on aru saada küll, miks ta jätkuvalt Tripadvisoris Pärnu nr 1 söögikoht on. Teenindus meeldiv ja tähelepanelik, toidud väga maitsvad (sõin marineeritud lõhe salatit ja abikaasa pardiliha pastat) ning vein kvaliteetne ja hea :) Varsti on suvi käes ja saab seal jälle üle-Pärnu mojitosid jooma hakata! |
2013-05-16 20:29:59 |
Käisime ka Meatmarketis ja ausalt öeldes tagasi küll ei kipu. Saime juba ette hoiatatud, et teenindus seal just ei hiilga, aga oli sume laupäevaõhtu ja mõtlesime, et ei lase ennast eriti häirida. Aga kui ikka juba joogitellimuse (klaas veini ja õlu, mille väljavalamine ei tohiks just tuumateadus olla) võttis pooltühjas restoranis aega 40min, siis ikka hakkab häirima küll. Teenindaja eelistatud liha küpsusastme osas huvi ei tundnud, kuni endal meelde tuli ja palusin endale medium liha küpsetada. Ettekandja sõnul neil ongi ainult steakid medium (??), millegipärast lauda jõudis küll ülimalt well-done... Kahju kohe. Ribid olid aga abikaasal mõnusad, samuti kõrvale pakutavad friikartulid. |
2013-04-24 01:40:35 |
Pille:
See on väga ilus raamat ja väga toredate retseptidega. Uskumatu, mida heeringast ja räimest kõik teha saab :)“Ma armastan heeringat ja räime juba lapsest saadik. Ma olen neid püüdnud, valmistanud ja nautinud. Ja see on üks paganama hea raamat!” Kokaraamatus “Heeringas ja räim” leiate enam kui 100 retsepti. Iga retsepti saadab tutvustav jutt, valmistamisõpetus, leidub nii uusi kui ka vanu hõrgutisi. Marineeritud heeringat ja räime, vormi- ja pajaroogi, graaviheeringat ja -räime, praetud heeringat ja räime. Retsepte, kus kasutatakse vürtsikilu ja hapuräime. Siit leiab tolle merehõbeda armastaja kõik vajaliku. Leif Mannerström on üks parimaid kalakokki Rootsis. Teda on palju tunnustatud, kiidetud ja auhinnatud. Maitse on tema elu ja oma kutsumust järgides loob ta oma Göteborgi sadamasuudmes asuva kalarestorani “Sjömagasinet” külastajaile kõige imelisemaid elamusi. 216 lk, hind €6.00* * ostes otse kirjastusest või tellides kodulehelt www.kirjastuskunst.ee Loe lähemalt siit |