Postitusi: 25
Tiitel: Kokaõpilane
2011-11-17 11:34:46 |
Lõpuks sai teemasse toitudest (tegin veel turbakooki ja kaneelilehttaignaküpsiseid ja pakkusin dipitavat/puuvilju, rummipalle, viineripirukaid, bounty-sid): *Quiche koduse tofuga *Peedipüeesupp meremarjaga *Galina kartulipirukad *Sibulapirukad *Makroonid" (tulid kahjuks ikkagi hoopis india pähkli pannkoogid) *Napoleoni kook *Fondandid(?) tšillišokolaadiga *Rosmariinised ahjuköögiviljad *Suussulav tomatisalat *oliivid, marineeritud seened, hapukurgid Socca'd ja pliinid jäid kahjuks proovimata, sest ei jõudnud jahusid jahtima.:( Nüüd veel palju retsepte, mida ajanappuse tõttu teha ei jõudnud, aga on väga isuäratavad.:) |
2011-11-08 10:43:39 |
Petu:
Oo, nii ähe leht! Suhe vene keelega on selline, et arvamus oma oskustest on parem, kui tegelikud oskused on, aga kui hätta jään, siis õnneks palju venelastest tuttavaid, kes aidata saavad. :)
Sandra, ma just enne vaatasin uuesti su imelisi tatrapliinide pilte ja mõtlesin uurida, kuidas sa need veganiseerisid. ;)
Quiche'i ja kulebjaaka olemasolu läks mul täitsa meelest ära, mis ilmselgelt kumbki puududa ei tohiks ja makroonid lähevad ka kindlasti käiku. Aitäh inspireeriva nimekirja eest. :)Ilma seenteta ei kujutaks ma seda üritust ette ;) Kuidas Sul vene keelega lood on?Ttänapäeval, olen aru saanud, pole vene keele oskus üldsegi endastmõistetav. Kui hästi, siis nt http://ruscook.com/gribi.html Siin on igasuguseid asju, ma olen seda saiti üksjagu kasutanud Seal serva peal on küll mingi lollakas bänner, aga seda ei maksa tähele panna. |
2011-11-07 15:16:04 |
Aitäh teema tõstmise eest, Pille! Mul endal oligi enne segadus, kuhu see teema paigutada tuleks! :) Mõtlesin proovida seekord selle retsepti põhjal: Koostiosad: 0,5 l sojapiima 4,5 kl jahu 1,5 kl vett 1 kl taimeõli 1 tl soola suhkur (maitse järgi) vanilje Taignas: sega omavahel 4 kl jahu, 1 tl soola, 1 kl taimeõli ja suhkur. Lisa 1 kl vett ja sega taigen ära. Jaga taigen seitsmeks osaks, rulli tainast õhukeseks ja pane küpsetama (15 min, 180 kraadi). Kreem: sega omavahel suhkur, sojapiim ja vanilje. Aja moodustunud segu keema. Lisa juurde eraldi segatud 0,5 vett ja 0,5 kl jahu. Keeda veel 3-4 min pidevalt segades. Määri küpsed ja jahutatud põhjad kreemiga. 1 jäta määrimata, pudista taldrikule. Puisuta pudistatud põhi kreemile. Hoia külmkapis 2-3 tundi ja seejärel saad nautida maitset! Esimesel korral tegin laisa inimese valmis lehttaignaga ja sama kreemiga varianti, kreem oli küll nagu päris keedukreem minu üllatuseks. :) Vahepeal avastanud Nami-Namist Galina kartulipirukad ja pliinid millegagi mõtteisse saanud. :) See peedisupi idee on ülihea. :) |
2011-10-23 11:40:19 |
Minu lemmikkõrvitsatoit on juba aastaid mõnus eriti kreemjas ja "juustune" veganrisoto. :) Kui uue kõrvitsa saan, siis teen pildi ka. 2. hea asi, mida teinud, on täidise rohkuse tõttu veidi ülekasvanud ravioolid(vegan) köögiviljatäidisega: (täidis: kõrvits, sibul, varsseller, metsaseened, sinepiidud,porgand, garam masala, kuna kõrvits oli põhiasi, siis tulid mõnusalt mahedad) |
2010-11-15 10:59:49 |
Suur aitäh, Vike ja Pille! Cooksistersid/Koeksistersid tulid väga head :) (kuigi meil oli siin need brezelikujulised. Julgen soovitada Nami-Namisse akarat ka - keegi ei saanud aru, millest need on tehtud ja mis need on, aga vaieldamatult kõigi lemmiksnäkk (või jagasid kohta erinevate lehttaignaasjadega, mis on klassikaline sõprade kirg). http://www.congocookbook.com/snack_recipes/akara.html Mina leotasin vähem aega, vett ei pidanudki lisama ja kompromissina panin vähem pipraid ka veidi ja silmoad asendasin mungubadega. Igastahes proovimist/kordamist väärt. :) |