KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Uniquegirl
Abikokk
2009-05-24 21:26:29
mina tegin täna hapuoblika suppi. Nämma-nämma oli
Kiilike
Abikokk
2009-05-24 21:58:25
Nii, kadunud asjade hulgas ... nagu ma olen .... annaks teada et olen siiski siin vaikselt kaasa löönud ehk täna õhtuks oli nõgeserisoto siinsest retseptikogust.

kiilikese köögikatsetused

Leoola
Abikokk
2009-05-25 11:17:52

karulaugu pestot tegin nädalavahetusel, algul mulle ei maitsenud, aga spagettidega oli ikka hea küll. Ja kogu perele ka maitses väga.

Siit ka küsimus, kas on võimalik nt purki kuumutades seda pestot võimalik kauem kui nädalaks sisse teha?

Adzikat kui purke soojendab saab teha kauemaks. Või siis lihtsalt seda massi sisse teha, ilma parmesani juustuta ja seda alles siis kui serveeritakse. On kellegil ideid?

Pillepv
Kokaõpilane
2009-05-25 13:53:51

Kuigi pole ikka veel pildi tegemise teemale pihta saanud, siis kevadiste umbrohtude kokkamisel osalesin küll kokku kolme nõgeseroaga.

1. Lõhe supp nõgesega. See sisaldas kartulit, porgandit, vett, lõhekarkassist tehtud puljongit, kust pärast keetmist liha tagasi potti läks, soola ja pipart. Valmis supile läks juurde peotäis nõgeseid (nagu paneks helde annuse maitserohelist) ning igasse taldrikusse hakitud keedumuna.

2. Nami-nami kogust kohendasin nõgesekeerdude retsepti ja nõgeserullide retseptid kokku ja tegin lehttaigna põhjal nõgeserulle, mille täidis oli nõgesekeerdude retseptist ;) Erinevuseks oli siis see, et kõik läks köögikombaini purustamiseks - kaasaarvatud päikesekuivatatud tomatid, samuti läks kõrvitsaõli asemel päikesekuivatatud tomatite õli, küüslauku 2x rohkem, õunaäädika asemel küüslauguäädikat, ja juustu oli vast kolmandiku jagu rohkem, nimelt läks sinna sisse ka kuivatatud Forte juustu kontsik. Lisaks oli ka piiniaseemneid üks väike peotäis. Kuna täidist sai üsna palju, siis jäi selle pruunikas-rohekas värv üsna domineeriv. Sööjad olid alguses üsna hirmunud, kuid hiljem võtsid kõik juurde teisi, kolmandaid ja enamaidki rullikesi, nii et üldiselt läks katsetus hästi.

3. Kolmandaks roaks tegin Nõgese orsottot. Oleks risottot teinud, kuid Tartu Rimi hüpermarketis polnud risottoriisi. Suurest solvumisest üle saamiseks ostsin siis odrakruupe ja tegin jällegi kahest Nami-nami retseptist inspireerituna ise oma retsepti. Esiteks siis nõgeserisotto retsept ja teiseks kruubi-seene risottod.

Täpseid koguseid ei suutnud salvestada, aga räägin, kuidas tegin.
1. 4-5 hakitud küüslauguküünt pisukese õli ja võiga kergelt klaasiaks, juurde ~200g kruupe ja segada ja panna keema. Juurde ~pool liitrit vett ja segada ja keeta nagu risotto puhul riisigi. Samal ajal tegin kõrvale hautatud veiseliha sibulate ja seentega. Selle veiseliha hautamisest tekkinud seene-sibula-liha puljongit nõrutasin ~700ml, lisasin peotäie Maxima kuivatatud supiköögivilja (porgand, seller, sibul jne) ja jätsin natuke ootama. Kruubid olid keenud ~20 minutit, kui lisasin sinna juurde puljongit koos köögivilja tükkidega ja segasin järjest edasi. Lõpuks oli puljongkruupide sisse keedetud, kruubid pehmed, juurde lisasin 100g riivitud parmesani ja 1 klaas hakitud nõgeselehti. Tulemus oli minu arvates suurepärane. Nõges, veise-seenepuljong, juust ja odrakruubid sobivad väga hästi kokku ja andsid väga mõnusa maitse. Soovitan kõigile proovida.

Kingadraakon
Abikokk
2009-05-26 19:46:09

mina (nagu ikka) ei pildista, aga sel kevadel olen teinud:

-- naadi-nõgesesuppi ja oblikasuppi. naadi-nõgesesupp oli ok, aga oblikatega maitseb mulle palju rohkem. oblikad võivad naadiga pooleks ka olla, siis on ka hea.

-- kartuliputru karulauguga. see oli superhea ja maitses kogu perele.

-- munavõid karu- ja murulauguga. oli ka väga popp sööjate silmis. ise jäin samuti rahule. tegelikult võiks niiviisi täidetud mune ka teha.

-- fetajuustu salatit nurmenukulehtede ja mungoa idudega. nurmenuku lehed ja õied sobisid sellesse muidu traditsioonilisse "kreeka" salatisse imehästi.

Nipitiri
Abikokk
2009-05-27 09:31:00
Kingadraakon:
-- munavõid karu- ja murulauguga. oli ka väga popp sööjate silmis. ise jäin samuti rahule. tegelikult võiks niiviisi täidetud mune ka teha.
Mulle just meenus, et tahtsin ka rohelist munavõid teha sel aastal, aga seni on ununud. Kahjuks on karulauguhooaeg samahästi kui otsas, peab midagi muud otsima.
Qsti
Abikokk
2009-05-27 11:32:04
Kajakas:
ma ka tahtsin täna kepikal midagi korjata, aga ükski korjekoht ei tundunud okei :( Kogu aeg tundus, et koerad on peale lasknud või on liiga suure tee ääres need kenad naadikesed :(

Kui meil siin viimaks nõgesed-naadid välja ilmusid siis vaevas mind ka sama probleem. :P

Aga käisime nädalavahetusel maal ja milline rõõm oli seal peenarde vahel ja metsa all käia. Näksisime muudkui jänesekapsaid ja kuusekasvusid.

Esimese söögina proovsin grillitud pitaleibasid, kuhu läks täidiseks nõges-tomat-feta. Need meeldisid hästi nii suurtele kui väikestele. Pilditegemine tuli siis meelde kui sõrmi limpsisime.

Kui koju jõudsime siis tegid mees ja laps naadi-vaniljemuffineid, mina aga naadi-juustumuffineid. Magusad muffinid said mõnusalt pehmed-kohevad ja parajalt magusad (kasutasin vähem suhkrut), naati oleks võinud veidi rohkem olla. Soolastes muffinites kasutasin tavalist riivjuustu ja fetat. Maitselt said igati mõnusad aga vormid jäid väga rasvaseks, võiks veidi väiksema rasvakogusega proovida.

Järgmisel päeval tegime lehttaignast feta-nõgesetaskuid, mis said mõnusalt nõgesesed ja head.

Aga kõige lemmikum on mul praegu kuusekasvuvõi:

Seenekas
Abikokk
2009-05-27 18:58:40

Minu tänane panus oli karulauguga kartulipuder, mis oli nii ja naa, ilmselt ootasin enamat. Teiseks tegin karulaugupestot, millest ei arvanud ka väga midagi. Õnneks maitses mehele omaküpsetatud seemneleival väga ja tõenäoliselt kasutan homme pastakastmeks. Kahtlustan, et mul hakkab tekkima karulaugust küllastus ja üldse on mu lemmikuteks igasugused erinevad värsked salatid, milles ka karulauk sees. Seda enam, et peenral ahvatlevalt rukola ja kress korjevalmis.

Nõgeseid plaanisin talveks kuivama panna, kuid nüüd sajab ja see lükkub kuiva päeva edasi. Kas keegi vihjaks, on kusagil mõni nõgeste sissetegemise retsept peale kuivatamise ja sügavkülma panemise?

Kajakas
Abikokk
2009-05-27 22:14:23
mina olen nüüd kaks laari hapuoblikasuppi teinud. Panin riisi ja muna ning suitsusinki sisse. Esimene laar ei tulnud piisavalt hapu, sestap tegin kohe teine päev ka ja siis tuli väga hea. Samas perekond kiitis mõlemad potitäied väga maitsvateks

proua söögisõltlane

Aire1
Abikokk
2009-05-28 07:50:41
Mina olen kuusekasvu lummuses, juba mitu hommikut segan kasvud farmi toorjuustuga ja siis määrin leivale. Mulle maitseb.
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>