Marit Abikokk 2009-05-17 19:00:04 |
Meie sõime ka ükspäev esmakordselt karulaugust kartuliputru, tõesti väga hea sai!!! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-17 19:08:21 |
Marit:
Meil oli ka täna karulaugu-kartulipuder laual, oli ilus roheline ja maitses kõigile väga :)
Meie sõime ka ükspäev esmakordselt karulugust kartuliputru, tõesti väga hea sai!!! |
|
Aire1 Abikokk 2009-05-17 20:14:35 |
Lõpuks ometi jõudsin nõgeserullide tegemiseni, mõnusad olid ja kindlasti lähevad kordamiseni. Valmimisel on veel võilillemesi. Naadimuffinid ootavad veel oma järjekorda, tahaks naate ka sügavkülma panna ja kes teab äkki panen kuivama ka, üks kimp nõgesid juba kuivab. |
|
Profa Abikokk 2009-05-17 20:52:42 |
Täna menüüs oblika-karulaugusupp | |
Maris Abikokk 2009-05-18 08:44:49 |
Minu selle kevade kaks viimast kevadrohelisega kooskokkamist saavad olema hapuoblikasupp ja munavõi maitserohelise ning umbrohtudega. Puljong on juba keedetud, oblikad hangitud, keedumunad külmkapis ootel. Õhtul teen need road valmis ja siis aitab selleks korraks küll. Märkan, kuidas aprillis ja mai alguses kogu roheline kraam suure õhinaga salatisse, hõrku võileivakattesse või muu toidu sisse maandus, nüüd aga on nii üks kui teine roheline väät kapi servale seisma jäänud. Olen vist oma kevadise vitamiinilaksu kätte saanud :D |
|
Marju Abikokk 2009-05-18 10:17:41 |
Eile oli suurem rohelisesöömine. Kartulipudru sisse hakkisin nurkmenukulehti ja naati. Väga mõnus puder sai. Lisaks tegin frititud võililli. Need jäid ka päris toredad ja ilusad, maitsvad ka. Ainult kõige lõpuks jäi kergelt mõru maitse varre algusest suhu. Kastmeks oli keefir murulaugu ja kurgiga :) Sobis kartulipüreega nii hästi. Kaamera oli kahjuks hetkel kadunud ja pilti neist ilusatest toitudest ei saanud. (laps nõuab veel juba mitmendat päeva nõgesemuffineid.. peab vist ette võtma ja midagi sellist tegema talle (mitte et ta neid siis pärast tingimata sööks, lihtsalt meeldib, kui on)) |
|
Hexy Abikokk 2009-05-18 15:30:38 |
Maris, sa juba lõpetad umbrohuteema või???? Ma pole veel korralikult alustanudki :P Tegin naadi-nõgesesuppi (retsept kellegi blogist, nime kahjuks ei mäleta). Väga hea oli muide. Puljongisse keema riis ja praetud sibul-porgand. Lõpus lisada keedetud muna ja nõges, naat. Pilti polnud mahti teha kõik lürpisid suppi. Lõunaks tegin salati-tomat, salatileht, redis, roheline sibul, redis hapukoor, sool, pipar, sidrunimahl. Salatisse panin veel ühe sibulalise, nime ei tea, a leht on umbes 1cm lai, lapik, õhuke (ei oska hästi kirjeldada). oleks vaja veel 1 hunnik nõgeseid saada, niipalju põnevat veel tegemata. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-18 17:11:54 |
Hexy:
Salatisse panin veel ühe sibulalise, nime ei tea, a leht on umbes 1cm lai, lapik, õhuke (ei oska hästi kirjeldada). Umbes 3 sellist taime ostsin täna turult koju istutamiseks. Silt oli juures: "LAUK". "See on see hea söögilauk,", vastas turutädi minu küsimuse peale, et mis lauguga täpsemalt tegemist :D Kahtlustan kirjelduse järgi, et tegemist on sama taimega, mida ökokeskuses "Pamiisi laugu" nime all müüdi. Teen pärast pilti ka. |
|
Põrnikas Abikokk 2009-05-18 21:48:36 |
Nipitiri:
see "pamiisi lauk" oli tunuvalt laiem, leht ca 3-4 cm lai... sentimeetri laiuste lehtedega on näiteks longus lauk. Hexy:
Umbes 3 sellist taime ostsin täna turult koju istutamiseks. Silt oli juures: "LAUK".
"See on see hea söögilauk,", vastas turutädi minu küsimuse peale, et mis lauguga täpsemalt tegemist :D Kahtlustan kirjelduse järgi, et tegemist on sama taimega, mida ökokeskuses "Pamiisi laugu" nime all müüdi. Teen pärast pilti ka.Salatisse panin veel ühe sibulalise, nime ei tea, a leht on umbes 1cm lai, lapik, õhuke (ei oska hästi kirjeldada). |
|
Kärt Abikokk 2009-05-18 22:07:55 |
Sain ka lõpuks karulaugule jälile ja tegime täna esimeseks käiguks karulaugu-kurgi-hapukooresalatit ja pearoaks karulaugurisotot |
|
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |