KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Marju
Abikokk
2009-05-11 10:49:53

Alustasin tagasihoidlikult magusate naadimuffinitega. Täitsa head olid, aga vist sai pisut vähe naati ja tulid väga väga keeksilikud-kuivad. Mõtlesin süües, et siia sobiks ideaalselt hapukoor või keefir. Pärast kööki koristades, kui hapukoore külmkappi panin, tuli muidugi meelde, miks ma seda hapukoort just täna poest ostsin - selgelt retseptis kirjas ju: 0,75 dl hapukoort. Oijah...aga proovin kindlasti uuesti, sest tundus lootustandev.

Nõgeseid pole veel silmanud ja karulauku ma kas ei oska leida või siis ei kasva siin. Häid ideid on siin teemas aga kõvasti, nii et katsetamiseks on isu olemas. Aitäh jällegi! :)

Spiidi
Abikokk
2009-05-11 11:33:33
Ma ei saanud uudishimust üle ja tegin ka laupäeval karulaugupestot, täpsemalt siis pigem karulaugu-kastet kuna ma juustu ei lisanud :)

See läks edasi otse lusikalt suhu, eile risoto sisse ja täna hommikul omleti sisse ka. Väga mõnus piisavalt terava ja huvitava maitsega.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-12 19:22:17
Frieda:
Eilsetest nõgeserullidest ülejäänud nõgesed suunasin täna Thredahlia blogist pärit nõgeserisotosse.

Täna oli nõgesepäev ja käisin Frieda jälgedes :) Päeval tegin Frieda blogist leitud nõgeserulle, õhtul Thredahlia nõgeserisotot. Mõlemad olid mõnusad :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dagris
Abikokk
2009-05-13 13:09:36

Sain ka oma esimesed umbrohuküpsetised tehtud :D - olid üllatavalt maitsvad.

Naadi-juustumuffinid ja naadi-vanillimuffinid:

Sööme silmadega

Uniquegirl
Abikokk
2009-05-14 01:16:10

Mina olen ikka veel karulaugu lainel. Tegin karulaugu-suluguni määrde (karulauk, riivitud suluguni juust, keedetud muna, majonees, sool)

Põrnikas
Abikokk
2009-05-14 14:52:52
eilseks lõunaks oli koorene lõhe supp ohtra nõgesega. ja kui pamiisi lauk ja küüslaugu lehed ka kevadrohelise hulka sobituvad, siis täna tegin salatit kuhu sisse läksid pamiisi lauk, küüslaugu lehed, redis, aprikoosiseemned ning kastmeks püreeritud avokaado. mõlemad olid mõnusad.
Nipitiri
Abikokk
2009-05-14 15:14:16
Põrnikas:
ja kui pamiisi lauk ja küüslaugu lehed ka kevadrohelise hulka sobituvad, ...
Mis on pamiisi lauk? Küüslaugupealsed meeldivad mulle väga - kahjuks ise enam ei kasvata ja turult pole viimastel aastatel ka saanud. Näiteks (beebi)forelli kõhtu täidaks nendega...
Maris
Abikokk
2009-05-14 18:03:35

Mina sain täna Keskturult kimbu rediseid koos pealsetega ja otsustasin proovida redisepealsetest pestot , mida Maru viimases Oma Maitses tutvustas ja Pillelgi oli plaanis teha. Ei saa maha vaikida, et minu jaoks see mingi väärt pesto ei ole. Maitseb nagu muru õliga või midagi sinnapoole (kuigi purustatud kreeka pähkel ja parmesan olid ka ikka sees). Mõtlesin, et isegi kui mulle eriti ei maitse, küll ma toiduga koos ära tarvitan, aga ausalt öeldes rikkus see mu vormiroa maitse üsna rohuseks.

Kui keegi teine on redisepealsetest pestot teinud, andke teada, kas maitses ja kuidas tarvitasite!

Põrnikas:
[...]aprikoosiseemned ning kastmeks püreeritud avokaado.

Millised on aprikoosiseemned? Ja kust neid saab?

Seenekas
Abikokk
2009-05-14 18:20:21
Meie ainuke hitt, mis endal kasvab, on nõges. Muud rohelist lõigun salamisi ja reklaamimata salatitesse. Seega täna nõgeserisoto (lisasin ühe suvekõrvitsajupi ja jätsin ära parmesani), mis läheb kordamisele, ja kirsstomatist, kurgist, karulaugust ja sibulaviiludest salat. Juurde praetud lõheliblikad.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-14 18:44:21
Mulle tuuakse maalt suur kotitäis värskeid hapuoblikaid :) :) :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>