KEVADROHELINE MEIE SÖÖGILAUAL

Enely100
Abikokk
2009-05-31 07:16:00
Meie peres on võilillemesi olnud alati voolava-veniva konsistentsiga..
Anu
Abikokk
2009-05-31 11:47:26
Meil võilillemesi olnud alati selline.. vedela mee tüüpi. Et pole päris tahke, kuid saia pealt maha ka ei voola. Samas oleneb aastast ka.
Dee
Abikokk
2009-05-31 13:05:15

Jõudsin nüüd suure hilinemisega ühiskokkamisele ja tegin algatuseks karulaugusalatit.

Pean tunnistama, et karulauku sõin viimati üleelmisel aastal ja see teema siin oli heaks põhjuseks, miks ma turule karulaugu järgi läksin.

Kuna Alma kodujuust on vaat et sõltuvuseks saanud, siis muidugi tegin kodujuustusalati. :D

Sisse panin:

karulauku
redist
värsket kurki
pool paprikat
kodujuustu 4%
natuke hapukoort
natuke majoneesi

Ossasüda, kui hää maitses! Sõidan kindlasti lähipäevil turule uue karulaugulaari järgi.

Tõestuseks pilt kah:

Aaloemahl
Abikokk
2009-06-01 15:26:02
Ma kah hilineja :) Aga parem hilja... Tegin hapuoblikasuppi vutimunadega. Liiga hea sai :)

sussi-sussi.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-06-01 22:27:42
Pika päeva ja ilmselt ka nõgesetoitude lõpetuseks valmistan just homseks nõgesesuppi. Värviks lisan peenikesi porgandi- ja paprikaribasid ning klopin sisse muna. Päeval pole niikuinii mahti vaaritada.
Ssille
Kokaõpilane
2009-06-02 22:31:03

Ärkasin ka lõpuks :)

Tegin 3 toitu hapuoblikast:

murulaugu-hapuoblika kartuliomlett:

murulaugu-hapuoblika-lehttaignakeerud:

hapuoblikasupp:

Netcat
Abikokk
2009-06-03 14:32:44

Kas kellelgi mingit sellist hapuoblikasupi retsepti on, mis oleks peamiselt hapuoblikast koosnev?

Ma mäletan oma lapsepõlvest, kui sai Schwerini kohvikus käidud hapuoblikasuppi söömas (miks just seda, ei mäleta - oli vist hästi odav) ja see oli küll ka munaga vist, aga muidu täiesti tumeroheline.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kirsike
Abikokk
2009-06-03 20:04:00
Ma tegin kuusekasvudest võid ja toorjuustu määret. Ja panin viina sisse, talviseks köharohuks.

Lindude toitmine

Ullike
Abikokk
2009-06-05 11:47:59

Läksin minagi rohelise-buumiga kaasa.

Sai teisipäeval kalal käidud ja avastasin metsast kuusekasvud. Eriti mõnusa maitsega olid sellised imepisikesed - vast kuni poole cm-pikkused :) Korjasin siis neid ja tegin kuusekasvu-võid! No poleks elus enne arvanud, et mulle selline asi maitseb! Aga õlle-juustu leiva peal oli see super! =D (Ja pilte ikka pole!)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Dee
Abikokk
2009-06-06 17:11:21

Uhmm, olin nii kindel, et postitasin siia uhkelt oma võilillemeeteo ka...

Aga näed, peas mul vaid ämblikuvõrgud ja saepuru, sest pole ma siia midagi postitanud.

Ämm mul elab linnast väljas, palusin tal eelmisel nädalalõpul aasale minna ja võililli korjata.
Ta saak oli nii hea, et sain võilillemett ikka päris mitu purki.

No tegelikult on sõna "mesi" üle pakutud, sest konsistents vastas just nimelt siirupile. :D

Aga väga hea sai.

Panen hommikuti kohvi sisse ja mees maiustab niisama. Ta mul pole eriti umbrohuusku, aga see hea ja eriline maitse üllatas ka teda ja juba ütleski, et järgmisel aastal korjame koos ja rohkem.

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>