Pasha jm küpsetamata kohupiimadesserdid

Dagris
Abikokk
2009-04-13 19:55:52
Eelmisel nädalal sai korra sellist kohupiimakreemi tehtud - mandlilaastude ja kompotikirssidega. Tegin ka ära oma elu esimese pasha, mis sai täitsa maitsev ja kadus laualt üsna kiiresti.

Sööme silmadega

Ragne
Abikokk
2009-04-13 19:56:09
Mina pole pashat eraldi pressi alla pannud ning pasha on ilusti/piisavalt järgmiseks päevaks nõrgunud (ei ole liiga kuiv ega liiga vedel). Munavalgete lisamise koha pealt oskan niipalju öelda, et olen isiklikult arvanud, et pasha jääb kohevam (teist varianti pole proovinud). Ka teistes pasha retseptides olen kohanud seda, et vahustatud munavalged tuleb lõpus sisse segada. Näiteks kasvõi see nami-nami pasharetsept.

www.kokkama.ee

Kukkel
Kokaõpilane
2009-04-13 20:07:23
Pille, võibolla seepärast jäigi mul see Pasha sel aastal nii hää, et ma panin alles hommikul pressi peale. Kui järgi mõtlen, siis mu eelmised pashad on olnud väga tihked. Head, aga tihked. Ma hoidsin vedeliku alles ja kasutan saia tegemiseks. Ma kindlasti proovin teha seda kumkvaadi värki. Kus veel seda kasutada saaks ja mis see säilivusaeg oleks, et kui rohkem seda teha? Kuna mul tõesti puu vilju täis. Ok, lõpetan selle teema siin, sest tean küll, et olen teemast välja läinud :) Veel kord, kõigil on lihtsalt võrratult kaunid pashad!!!!
Kiilike
Abikokk
2009-04-13 21:50:22
viimasel ajal pole enam olnud aega/isu teha aga varasemast ajast on kohupiim banaani ja halvaaga ning taani talutüdruk: tortidest on kohupiima-apelsinitort ( ja lihtsalt kohupiimatort) ja šokolaadi-kohupiimatort kõikidest olen ka blogis kirjutanud :) lisaks veel kohupiim apelsini ja röstitud kaerahelvestega, pilt on küll blogis aga siia kopida ei oska :(

kiilikese köögikatsetused

Kirsike
Abikokk
2009-04-14 00:02:54
Alustasin kohupiima kokkamist Pille martsipanimaiusest saadud ideest, tegin tavalise kohupiima, martsipani ja maasikatega maiuse, lasin paar tundi enne serveerimist seista ja maitses imehea :) Ja siis nagu plaanisin tegin kaks pashat, kuumutatud (Nami-nami vene pasha, väikeste muudatustega) ja kuumutamata (Pereköögi retsept aprillist 2003, ka muudatustega). Minu isiklik ja teiste täiskasvanute lemmik oli kuumutatud variant, lastele meeldis kuumutamata. Kuumutamata: ja kuumutatud: Mõlemale panin sisse mandleid, metsapähkleid ja kuivatatud papaia-ananassi tükke. Nõrutasin ja mõned tunnid hoidsin raskust ka peal.

Lindude toitmine

Nipitiri
Abikokk
2009-04-14 08:42:09
Nipitiri:
Tegin eile ka pasha valmis, praegu seisab külmkapis ja nõrgub. [...] Pinge kestab veel vähemalt täna õhtuni, kui pasha nõrgumisaeg läbi saab.
Kahjuks jäigi kiirustades pilt tegemata. Aga süüa kõlbas vägagi. Retsept oli pärit raamatust "Pravoslavnaja kuhnja", kus oli valida enam kui kümne kuumutamata ja teist samapalju kuumutatud pashade hulgast. Minu valikukriteeriumideks olid või vähesus ja muna olemasolu, sõelale jäi sukaadipasha: 800 g kohupiima 125 g võid 5 munakollast 200 ml suhkrut (panin 150) 200 ml hapukoort 100 ml sukaadi Esimesed kolm komponenti kuumutati pidevalt segades keemiseni, seejärel lisati ülejäänud ained. Sukaadi panin ka natuke, aga lisaks hakitud aprikoose ja heledaid rosinaid - järgmine kord paneksin neid veel palju rohkem, sest mulle maitses enim just see osa, kuhu puuviljad olid kogunenud. Retsepti järgi tuli vormis raskuse all nõrutada 1 ööpäev, mina raskust ei pannud ja nõrutasin natuke kauem. Kuna vormiks oli auguliseks toksitud põhjaga plastikämber (selline, mille sees nt Pajumäe piima müüakse) ja vedelikku eriti palju siiski välja ei pääsenud, siis tulemus nägi välja natuke nagu lapsepõlve liivakook :)
Leoola
Abikokk
2009-04-14 11:02:50
mina tegin Brita kooki ja ka pashat, kahjuks fotokat polnud ja pilti ei teinud
Hexy
Abikokk
2009-04-14 15:15:04
Mina tegin Mandlipasha 1kg kohupiima 200gr suhkrut 4munakollast 200gr võid 4dl vahukoort 100gr mandlilaaste 1 sidruni mahl 1dl rosinad 2tl vaniljesuhkrut kohupiim+munakollased+suhkur. Lisa sulatatud või(jahtunud) ja rosinad, mandlid, sidrunimahl. kõige lõpuks (vahustatud)vahukoor ja vaniljesuhkur. Segu pane marliga vooderdatud sõeldale, lase nõrguda järgmise päevani. Minu jaoks liiga igav ja tavaline. Järgmisel aastal prooviks kindlasti midagi muud

Hexy asjatab

Alberta
Kokaõpilane
2009-04-14 21:12:22
Uniquegirl:
Alberta:
Ja pashast jääb ju üle vedelik, millega saab valmistada imemaitsvat pühadesaia ehk need kaks asja kuuluvad justkui kokku...
äkki oskad mulle retsepti ka anda
nüüd muidugi lootusetult hilja, aga parem ikka, kui vastan... saia olen teinud alati käe järgi - selline magusam pidusai. Tegelikult on sellel täitsa oma nimi - kulitsh (vene köök niisiis) - ja kui ei eksi, siis pühadeaegses Postimeheski üks retsept välja pakutud (kuigi pilt tundus väga võõras ja pigem itaaliapärase panettone oma), sisusse ei süüvinud. Kindlasti ka nami-namis midagi... Sel aastal pidin oma vedeliku ära viskama, kuna oma pasha valmistasin Pariisis ja ei viitsinud poodi jahu tooma minna :) Aga kasutasin sama retsepti, mis eelmisel aastal (nami-nami kuumutatud pasha), kust jäid välja pähklid. Hapukoore asemel läks sisse creme fraiche ja kohupiim oli muidugi kohalik ja vähem hapukam. Nõnda lisasin sidrunimahla, et ei jääks lääge. Ja pressi tõesti ei ole vaja peale panna, siis jääb mahlasem. Ning lisaks tundub oluline, et kohupiimamassi liiga kõrge kuumuse juurde ei ajaks - siis jääb ka rohkem vedelikku sisse kinni. Kõik sööjad jäid väga rahule (jagus 6-le selle kogusega). Lisaks teatan, et ka Pariisis müüdi pashat. Hinnaks 46 eurot kilo :)
Ragne
Abikokk
2009-04-15 00:08:05
Alberta:
Lisaks teatan, et ka Pariisis müüdi pashat. Hinnaks 46 eurot kilo :)
Oi jummel...

www.kokkama.ee

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>