Kristjan Abikokk 2009-04-27 08:29:32 |
Reglisse:
Pariisis peaks ka poolakate poode olema? Sealt saaks meile tuttavat kohupiima. Alberta:
Pisike küsimus Albertale - Millist kohupiima sa Pariisis kasutasid ? Minu otsingud on jäänud tulemusteta va (fromage blanc või kodujuustu sarnane toode)
Suured tänud juba ette!Sel aastal pidin oma vedeliku ära viskama, kuna oma pasha valmistasin Pariisis ja ei viitsinud poodi jahu tooma minna :) Aga kasutasin sama retsepti, mis eelmisel aastal (nami-nami kuumutatud pasha), kust jäid välja pähklid. Hapukoore asemel läks sisse creme fraiche ja kohupiim oli muidugi kohalik ja vähem hapukam. Nõnda lisasin sidrunimahla, et ei jääks lääge. |
|
Kristjan Abikokk 2009-04-27 08:36:53 |
Voil?, twarog/kohupiim täiesti olemas keset Pariisi. La petite Pologne :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-27 09:11:13 |
Kristjan:
Kristjan jõudis ette :) Mina elasin seitse aastat (1998-1999, 2000-2006) Šotimaa pealinnas Edinburgis. Esimestel aastatel kasutasin vahelduva eduga ricotta't ja quark'i kohupiima asendamiseks. Peale Euroopa Liidu laienemist oli asi lihtsam - Edinburghi tekkis kohe mitu-mitu Poola poodi. Sealt sain korralikku kohupiima (ja soodsa hinnaga hapukoort, hapukapsast jms).
Voil?, twarog/kohupiim täiesti olemas keset Pariisi. La petite Pologne :) |
|
Netcat Abikokk 2009-04-27 14:49:16 |
Kas quark ei olegi seesama asi mis kohupiim? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-27 15:33:24 |
Netcat:
Quark /sks/ ja Topfen /austria/ on küll sama, mis kohupiim, aga UK poodides müüdav quark oli selline ühtlane ja kreemjam, midagi ricotta ja toorjuustu vahepealset. Mina tahtsin aga sellist teralist kohupiima, nagu meil 'vanasti'.
Kas quark ei olegi seesama asi mis kohupiim? |
|
Netcat Abikokk 2009-04-27 16:34:17 |
Ricottat seni edukalt vältinuna olen arvanud, et see on teralisem kui meie vana hea teraline kohupiim. välisel vaatlusel on kuidagi jäänud selline mulje. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-04-27 20:33:44 |
Reglisse:
uh, ma ei käinud ise poes :) aga ma arvan, et see oli just seesama rustikaalne fromage blanc (nägin midagi sellist ka supermarketis) - ehk siis ühtlustamata/kreemistamata kohupiim. Asus plastikarbis sõela sees ja ümber oli vedelik. See kohupiim osteti juustupoest ja just küsimusega, et mis pasha sisse sobiks... Uurin veel veidi ja kui saan oma kohupiimaostjalt teistsuguse vastuse, siis panen siia kirja. Alberta:
Pisike küsimus Albertale - Millist kohupiima sa Pariisis kasutasid ? Minu otsingud on jäänud tulemusteta va (fromage blanc või kodujuustu sarnane toode)
Suured tänud juba ette!Sel aastal pidin oma vedeliku ära viskama, kuna oma pasha valmistasin Pariisis ja ei viitsinud poodi jahu tooma minna :) Aga kasutasin sama retsepti, mis eelmisel aastal (nami-nami kuumutatud pasha), kust jäid välja pähklid. Hapukoore asemel läks sisse creme fraiche ja kohupiim oli muidugi kohalik ja vähem hapukam. Nõnda lisasin sidrunimahla, et ei jääks lääge. |
|
Ullike Abikokk 2009-04-28 12:38:44 |
Netcat:
Noh, Itaalias on küll ricottat nii erinevaid variante, et et sellist üldistust teha ei saa. On ikka selliseid kreemja konsistentsiga (samal ajal mitte pasta-taolised) ricottasid, et olen söönud neid suisa paljalt. mmmm. Ricottat seni edukalt vältinuna olen arvanud, et see on teralisem kui meie vana hea teraline kohupiim. välisel vaatlusel on kuidagi jäänud selline mulje. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-04-28 12:54:53 |
Kohupiimakommentaari jätk: sain vastuse oma Pariisi kontaktilt: ta pakkus, et "minu meelest oli see mingi Korsika toorjuust, vist Bruccio-nimeline..." Kuna ostsime palju erinevaid piimatooteid tol reisil, siis on muidugi ka võimalus, et pashaks kasutasin siiski midagi muud. Kuid igal juhul võiks ju järele proovida, mida see Korsika asi endast kujutab. | |
Infanta Kokaõpilane 2009-04-28 15:30:03 |
Netcat:
Üldjuhul on ricotta ikka oluliselt kreemjam kui teraline kohupiim. Ja maitseb tema hea nii kohupiimakookides kui ka niisama, moosiga :) Ricottat seni edukalt vältinuna olen arvanud, et see on teralisem kui meie vana hea teraline kohupiim. välisel vaatlusel on kuidagi jäänud selline mulje. |
|
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |