Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Martiina
Abikokk
2009-12-14 10:28:40
Zoozi:
Täna oli karrine veisehakkliha hernestega. Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Magusaks rosinatega leivasupp. Veel küpsetasin shokolaadiküpsiseid kreemiga (pildil), muffineid, jõulubeseesid, Nigella juustuküpsiseid(pildil) ja paisriisiküpsiseid.
Zoozi, mis kreemi sa sinna šokolaadiküpsiste vahele panid? Nii isuäratav näeb välja :)
Silx
Abikokk
2009-12-14 14:26:11
Laup oli õhtuks ahjujuurikad ja rose pipra kaste sealihaga. Magusaks piparkoogid Pühap tüümianine hernesupp ja lumepallisupp. :) Tänaseks lõunaks oli mul salat ja paar kildu sealiha kastmest. :( Söögiisu kuhugi kadunud. Õhtuks tahan kapsast ja tuunit :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-14 18:47:49
Zoozi:
Täna oli karrine veisehakkliha hernestega. Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Väga maitsev.
Mina pean tänama Zoozit, et mind toreda siinse retsepti juurde suunas. Tegin ka täna karrist veisehakkliha hernestega. Kuna riisi kodus polnud, siis läksid loosi Manni makaronid :D Magusaks risalamande ehk taani riisidessert õnnemandli ja kirsikastmega. Leiba küpsetasin ka :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Aurora
Abikokk
2009-12-14 18:56:17
Nigella kõrvitsasupp (aitäh K2trin) paari röstitud sepikuviiluga. Magusaks segasin lihtsalt kruusitäie maitsestamata jogurti sisse linaseemnejahu ja külmutatud marju sortsu vahtrasiirupiga
Kirsike
Abikokk
2009-12-14 19:27:52
Kanapasta. Magusaks meemaitselised kaerahelbepätsid ja mandariinid.

Lindude toitmine

Kätrin
Abikokk
2009-12-14 20:22:20
Ma olen suutnud end siiani hoida ja isegi ühtegi piparkooki pole söönud - mõned mandariinid, jah... Täna siis kohe korralikult - ahjukartulid ja verivorstid, kõrvale suitsupeekon, kodune pohlasalat ja kõrvitsasalat. Magustoiduks küpsetasin siinse palju kiidetud retsepti järgi piparkooke. Taina tegin eile, oli väga lihtne teha ja tõesti hea rullida. Tegin imeõhukesed piparkoogid aga need kerkisid korralikult küpsedes, kuid jäid siiski väga krõbedad ja muredad. Väga väga head. Aitäh Nami-nami :)

Kätrini kokkamispäevik

Seenekas
Abikokk
2009-12-14 21:36:21
Meil õhtusöögiks spagetid bolognese kastmega. Enda arust tegin kastet nagu alati, aga tuli oluliselt maitsvam. Aga ta podises puupliidi äärel ka oluliselt pikemalt, sest kaasa hilines. Magusaks eilne kook alõtšaga.
Zoozi
Abikokk
2009-12-14 22:12:52
Aniitram:
Zoozi:
Täna oli karrine veisehakkliha hernestega. Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Magusaks rosinatega leivasupp. Veel küpsetasin shokolaadiküpsiseid kreemiga (pildil), muffineid, jõulubeseesid, Nigella juustuküpsiseid(pildil) ja paisriisiküpsiseid.
Zoozi, mis kreemi sa sinna šokolaadiküpsiste vahele panid? Nii isuäratav näeb välja :)
Tegin küpsised Pereköögi kokaraamatust, seal nad kirjas kui kihilised shokolaadiküpsised. Küpsised mulle eriti ei meeldinud, aga kreem oli täitsa mõnus. Panen Sulle siia kirja, juhuks kui raamatut pole. 30g võid, 3dl tuhksuhkrut, 2sl kodenspiima, 1tl vanillsuhkrut, paar tilka mandliessentsi Pehme vahustatud või segada kokku tuhksuhkru, kondenspiima, vanillsuhkru ja mandliessentsiga.
Aniitram:
Tziiki:
Aniitram:
Magusaks sai maitstud veidi stollenit, mida täna tegin. Lausa neli tükki. Seega vast mõni neist seisab jõuludeni ka, et külakostiks viia :)
ma kohe uuriks (mu stollenid juba seisavad)-et mis see optimaalne temperatuur säilitamisekss on ja kas vahepeal ka või ja tuhksuhkruga immutada tuleks...ehk oskad öelda?
Seda tahaks mina ka teada :D Sest ma tegin stollenit alles esimest korda elus. Minul seisavad aknalaual, see on ainuke jahe koht, mis mul peale külmkapi võtta on. Temperatuur seal vast nii madal ei ole, kui külmkapis, aga on oluliselt madalam kui toatemperatuur. Niisutamise koha pealt olen sama nõutu..Ehk oskab keegi meile nõu anda?
Ma ka tegin esimest korda stollenit. Seisab ema toas, see hästi jahe, kapi otsas.Sealt ei saa pisem poiss kätte :D Korra vaatasin ka, et kas on kõvaks läinud või hallitama. Tundus kõik ok olevat. Ei ole immutanud ka. Eks pühadeaeg saab näha, mis välja tuli :) Õhtuks sõin leivasuppi ja mõned pralineekommid ja tüki juustu ja ühe sardelli sõin ka. Polnud sada aastat söönud. Mees sõi mingit poerosoljet ja sardelle. Jube väsimus oli sel hetkel, kui süüa oleks pidanud tegema. Hiljem küpsetasin leiba ja Dulce de Membrillot tegin ka. Taheneb praegu, homme saab maitsta.

Zoozi tegemised

Kiilike
Abikokk
2009-12-14 22:41:18
Tziiki:
Aniitram:
Magusaks sai maitstud veidi stollenit, mida täna tegin. Lausa neli tükki. Seega vast mõni neist seisab jõuludeni ka, et külakostiks viia :)
ma kohe uuriks (mu stollenid juba seisavad)-et mis see optimaalne temperatuur säilitamisekss on ja kas vahepeal ka või ja tuhksuhkruga immutada tuleks...ehk oskad öelda?
Ei tule vahepeal immutada st võiga määrimine ja tuhksuhkruga üle puistamine(sõelumine) käib 2 korda - kohe ahjust välja võttes ja siis kui täielikult jahtunud ning siis fooliumisse pakkida. Eelmisel aastal hoidsin nt garaažis :) , sel aastal on köögis kapi peal ja pühapäeval oli kõik ok st pehme (ja ilma hallituseta). Võib panna ka köögikappi kui põrand ei ole küttega aga üldiselt eeldatakse temperatuuriks al 15-16 kraadi. Serveerides võiks ju veel tuhksuhkrut peale sõeluda - näeb ilusam välja :)

kiilikese köögikatsetused

Tziiki
Abikokk
2009-12-14 23:24:01
Kiilike:
Ei tule vahepeal immutada st võiga määrimine ja tuhksuhkruga üle puistamine(sõelumine) käib 2 korda - kohe ahjust välja võttes ja siis kui täielikult jahtunud ning siis fooliumisse pakkida. Eelmisel aastal hoidsin nt garaažis:) , sel aastal on köögis kapi peal ja pühapäeval oli kõik ok st pehme( ja ilma hallituseta). Võib panna ka köögikappi kui põrand ei ole küttega aga üldiselt eeldatakse temperatuuriks al 15-16 kraadi. Serveerides võiks ju veel tuhksuhkrut peale sõeluda - näeb ilusam välja:)
aga kas ilma kütteta garaaz on praegusel hetkel stolleni jaoks liiga külm? mul valida, kas soe tuba või küm garaaz...vahepealset pole :( kumba etem on?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 >>