Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Zoozi
Abikokk
2009-12-10 22:46:28
Meie sõime ka täna lõunaks maapirni-seenesuppi väikeste muudatustega. Väga maitsev. Õhtuks hapukapsapirukas. No nii hea kapsas tuli. Olin kahevahel, et kas ikka teen pirukat või söön niisama. Tegin piruka, mis oli imehea.

Zoozi tegemised

Ullike
Abikokk
2009-12-10 23:21:20
Pille:
Lõuna ajal võõrustasin ämma ja ämma poolõde :) Laual oli maapirni-seenesupp (sai eriti kiita), juustune maapirnivorm. Magusaks karamelline õuntega hapupiimakook ning külaliste vahel läks jagamisele ka viimane tükk hurmaa-toorjuustukooki.
Pille, vaatasin seda hurmaa kooki erilise huviga. Mul tekkis küsmus: kas kaerhelbejahu saaks äkki millegagi asendada? No ei ole kaerahelveste sööja ja tavaliselt pole mul selliseid asju koduski, rääkimata jahuvormist - millest ma kuulen ka esmakordselt. Piinlik küll... Ja siis vaatasin su imeilusat pilti ning märkasin hurmaa serveeringut. Mul pole õnnestunud oma peret hurmaade söömisele meelitada (sama kehtib ka mango puhul, erandiks kass, kes seda jumaldab). Ja ausalt öeldes söön ise neid umbes nii, et lõikan neljaks ja matsutan. Tavaliselt ikka juba väga küpseid. Ja ilu pole neis küll miskit. Nüüd pilti vaadates tundub, et ristipidi lõigates on nad suisa kenad :).

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kärt
Abikokk
2009-12-10 23:21:32
Pille:
Adonay:
Pilti teha ei saanud kuna välgujuhe otsustas ära surra :(
Ai-ai-ai. Kas surmadiagnoos on juba kindlaks tehtud?
Jah, ei anna enam üldse ühendust :( Pooltes fotopoodides ei saada aru ka, millest ma räägin ja mida ma tahan. Imestangi, et kas kõik need poekesed elavad ainult digipiltide trükkimisest ja raamide müümisest.

Kahekesi Kalamaja köögis

Kirsike
Abikokk
2009-12-10 23:59:42
Kodus mees tegi koorest kanapastat ja mina käisin töökaaslastega Kadrioru restoranis :D Magusast söödi ära viimased tükid rullbiskviiti ja kuna tegin homseks onutütrele (dekreetiminemise peoks) 100 tuuletaskut :D, siis kodused uut magusat ei saanud.

Lindude toitmine

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-11 07:11:09
Ullike:
Pille:
Lõuna ajal võõrustasin ämma ja ämma poolõde :) Laual oli maapirni-seenesupp (sai eriti kiita), juustune maapirnivorm. Magusaks karamelline õuntega hapupiimakook ning külaliste vahel läks jagamisele ka viimane tükk hurmaa-toorjuustukooki.
Pille, vaatasin seda hurmaa kooki erilise huviga. Mul tekkis küsmus: kas kaerhelbejahu saaks äkki millegagi asendada? No ei ole kaerahelveste sööja ja tavaliselt pole mul selliseid asju koduski, rääkimata jahuvormist - millest ma kuulen ka esmakordselt. Piinlik küll... Ja siis vaatasin su imeilusat pilti ning märkasin hurmaa serveeringut. Mul pole õnnestunud oma peret hurmaade söömisele meelitada (sama kehtib ka mango puhul, erandiks kass, kes seda jumaldab). Ja ausalt öeldes söön ise neid umbes nii, et lõikan neljaks ja matsutan. Tavaliselt ikka juba väga küpseid. Ja ilu pole neis küll miskit. Nüüd pilti vaadates tundub, et ristipidi lõigates on nad suisa kenad :).
Ullike, ikka võid mõne muu põhja teha, kasvõi tavalise küpsisepurupõhja nagu toorjuustukookide puhul tavaks. Ristipidi viilutatud hurmaa on väga dekoratiivne, need tumedad sälgud seal ringikujuliselt sees ju. Oluline on, et hurmaa oleks küps, aga mitte lödi ning et koor oleks söödav (see oleneb sordist ja tuule suunast). Konkreetsed hurmaad olid pärit Keskturult, loomulikult sort "Väga magus" :D)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mari-Liis
Abikokk
2009-12-11 10:57:40
Pille:
Konkreetsed hurmaad olid pärit Keskturult, loomulikult sort "Väga magus" :D)
:D :D :D

Siit nurgast ja sealt nurgast

Merilin
Abikokk
2009-12-11 12:01:58
Meil oli eile pudeli otsas küpsenud kana :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2009-12-11 13:22:23
Thredahlia:
meil pidi purgiotsas olema eilne kana :), a läks ikka pikuti,ja sai nahavahele maitsevõi tüümiani ja rosmariiniga.
Silx
Abikokk
2009-12-11 14:07:47
Lõunaks suitsukanasalat.. õhtul jõulupidu. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Merilin
Abikokk
2009-12-11 17:04:56
Thredahlia:
Ja täna kanasalat :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

<< 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 >>