Aurora![]() Abikokk 2009-12-13 20:28:06 |
K2trin:
Paluks kõrvitsasupi retsepti. :) Hiline lõunasöök - õhtusöögi oode oli minul Nigella kõrvitasupp fetajuustuga ning elukaaslasel TomKha. |
|
Mari-Liis![]() Abikokk 2009-12-13 20:45:21 |
Päeval hakklihaga täidetud pannkoogid. Õhtul pörkölt veiseliha ja letšoga. Nämm! Lisaks olen täna küpsetanud lastele koolis toimuvaks heategevuslikuks jõululaadaks 4 suurt leiba ja 24 muffinivormis leivakest :) Magusaks on külmkapis veel kirju koer, peabki vaatama, kas on ära tahkunud. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-12-13 20:46:20 |
Käisime sõprade juures, kus alustuseks sõime Nopri talujuustu Membrilloga ning imehead kanamaksapasteeti glögi ja roseepipardega (kõrvale perenaise selle retsepti järgi küpsetatud rukkileiba). Põhiroaks olid Wallenbergeri kotletid (sel korral küll lihaveise hakklihast) kartulipudru, herneste ja pohlamoosiga. Magusaks lussekatter safranisaiad ning Blossa pohlaglögi.
![]() |
|
Kätrin![]() Abikokk 2009-12-13 21:10:23 |
Aurora:
Kõrvitsasupp: vajadusel koori kõrvits (Nigella kasutab muskaatkõrvitsat ja ei koori seda, mina olen kasutanud tavalist ja koorinud), haki suuremateks kuubikuteks ja laota ahjuplaadile.
Raputa peale soola, muskaatpähklit, kaneeli. (Mina olen pannud soola ja ohtralt pipart - katseta julgelt) Küpseta ahjus pehmeks (võtab ca 30-40minutit).
Pane küpsenud kõrvits blenderisse, lisa juurviljapuljongit ja purusta. Supp peab jääma suhteliselt paks- puljongit saab alati juurde lisada.
Peale sinihallitusjuustu, fetat - midagi soolast.
Väga lihtne teha, mina teen kohe suure koguse ja hoian purgis kiireteks paladeks.
K2trin:
Paluks kõrvitsasupi retsepti. :)Hiline lõunasöök - õhtusöögi oode oli minul Nigella kõrvitasupp fetajuustuga ning elukaaslasel TomKha. |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-12-13 21:35:47 |
Kuna meie eilne alõtšakompott ei läinud kummalegi, siis panin leibade kõrvale küpsema ühe muretainapõhjaga kohupiimakoogi, millel kompotist alõtšad peale nopitud ja sellest söödi pool kohe ära, seega mehele maitses. Vedelikust sai kõrvale kuuma jooki, kuna vajas lahjendamist. Endal nii hilja enam isu polnud. | |
Martiina Abikokk 2009-12-13 23:05:07 |
Täna oli hästi juustune õhtusöök. Ahjus tegin karriga maitsestatud kanakoivad, millele küpsemise lõpus panin peale juustu. Ja kõrvale makaronid juustuga. Mees oli ülirahul :D Magusaks sai maitstud veidi stollenit, mida täna tegin. Lausa neli tükki. Seega vast mõni neist seisab jõuludeni ka, et külakostiks viia :) | |
Zoozi![]() Abikokk 2009-12-13 23:52:38 |
Täna oli karrine veisehakkliha hernestega. Eriti mõnusaks tegid roa rohelised herned. Väga maitsev.(pildil)
Magusaks rosinatega leivasupp.
Veel küpsetasin shokolaadiküpsiseid kreemiga (pildil), muffineid, jõulubeseesid, Nigella juustuküpsiseid(pildil) ja paisriisiküpsiseid.
![]() ![]() ![]() |
|
Tziiki![]() Abikokk 2009-12-14 00:43:52 |
Aniitram:
ma kohe uuriks (mu stollenid juba seisavad)-et mis see optimaalne temperatuur säilitamisekss on ja kas vahepeal ka või ja tuhksuhkruga immutada tuleks...ehk oskad öelda? Magusaks sai maitstud veidi stollenit, mida täna tegin. Lausa neli tükki. Seega vast mõni neist seisab jõuludeni ka, et külakostiks viia :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Merilin![]() Abikokk 2009-12-14 07:40:58 |
Eile lõunaks Selveri pitsaviil, õhtuks hautatud sea sisefilee ahjukartuli ja pastinaagiga. Sõime ja mõmisesime. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Martiina Abikokk 2009-12-14 10:26:37 |
Tziiki:
Seda tahaks mina ka teada :D Sest ma tegin stollenit alles esimest korda elus.
Minul seisavad aknalaual, see on ainuke jahe koht, mis mul peale külmkapi võtta on. Temperatuur seal vast nii madal ei ole, kui külmkapis, aga on oluliselt madalam kui toatemperatuur. Niisutamise koha pealt olen sama nõutu..Ehk oskab keegi meile nõu anda? Aniitram:
ma kohe uuriks (mu stollenid juba seisavad)-et mis see optimaalne temperatuur säilitamisekss on ja kas vahepeal ka või ja tuhksuhkruga immutada tuleks...ehk oskad öelda?Magusaks sai maitstud veidi stollenit, mida täna tegin. Lausa neli tükki. Seega vast mõni neist seisab jõuludeni ka, et külakostiks viia :) |
|
<< < 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 > >> |