Tullia
Abikokk 2009-10-17 19:19:44 |
Tegin hiliseks lõunasöögiks Thredahli retsepti järgi kapsa-hakklihahautist, kus erines me tavalisest kapsahautisest listud õlle poolest. Õlu ands tõesti suurepärase maitse. Lisaks sõime keedetud kartuleid ja koduseid hoidiseid. | |
Kirsike
Abikokk 2009-10-17 20:34:24 |
Päeval söödi kartulisalatit ja eilset õunakooki. Õhtul pearoaks eilne borsisupp, mis ikka veel otsa ei saanud :) Magusaks tegin kohupiima-vaniljekreemistritslit ja kohupiima-vaniljekreemi-õunastritslit. Lisaks tuli sõbranna külla ja tõi kohupiimarullbiskviiti. Selline magus õhtu oli :) | |
Vandiste
Abikokk 2009-10-17 21:56:47 |
Kuna Liiseli käest sain nädala algul veisefileed, valisin tegemiseks Iiri õllese veise. Kahjuks oli mul puljonigpulber just otsa saanud, panin siis maitseks natuke ka suhkrut. Lapsed pirtsutasid õlle lõhna peale, mees aga kiitis. Mulle endale ka meeldis. Kõrvale serveerisin tavalist kartuliputru ja tomativiile. Magusaks sõime kakaokreemi. | |
Zoozi
Abikokk 2009-10-17 22:09:40 |
Mehele härjasabahautis. Kiitis heaks.
Emale ja endale tegin maapirnirisotot. Väga maitses. Läheb kindlasti kordamisele.
Lastele kartulipuder ja kanakaste.
Magusaks kookoskook õuntega. Natuke kuivavõitu jäi. Minu jaoks ei midagi erilist. Aga tee juurde täitsa ok.
Tikrikissell kohupiimaga oli ka.
|
|
Kärt
Abikokk 2009-10-17 23:19:14 |
Sõime täna savoikapsarulle lambahakklihaga
|
|
Seenekas
Abikokk 2009-10-17 23:29:20 |
Meil on oktoobri keskpaik "kaks ühes" päevaga ehk siis ühe tädi ja ämma sünnipaev samal päeval. Kurbusega pean tunnistama, et linnas elavad vanemad daamid on sujuvalt oma maitsvatelt kodustelt salatitelt ja sinna juurde kuuluvatelt firmaroogadelt üle läinud lähima supermarketi saltitele ja lihtsalt suvalistele rullsingilõikudele, nagu oleksid kokku leppinud. Kooki üks ikka küpsetab ja teine õnneks toob kringli, mis siis päeva päästavad. Kurb. Kahelt sünnipäevalt koju jõudnuna oli minu kõht igatahes tühi ja peale suur- ja väikeloomade söötmist korraldasime endile mõnusa võileivaõhtu kuuma kreegijoogiga. Leib on muidugi oma küpsetatud ja tegin hapendatud seentest võileivakatet. Natuke isegi piinlik, et nii pirtsuks olen läinud. Zoozi, kust härjasaba pärineb? Ma olen korra turul näinud, aga see oli nii niru, et ei oska kirjeldadagi. Olen kolmapäeval nõus erinevatest kohtadest otsima, mul linnas piisavalt aega seekord. | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-18 09:41:37 |
Seenekas:
Härjasaba teemas on põhilise ostukohana mainitud Stockmanni - ja minagi olen sealt mitu korda ilusaid liharohkeid härjasabalõike ostnud. Keskturust ja Balti jaama turust on ka juttu olnud.
Zoozi, ma loodan, et Sa paned oma pildi sinna teemasse ka! Sügis käes ja ilmad külmad ja härjasabahautised jälle teemakohased!!
Eile lõunaks sõime ära viimased Saaremaa advendivorstikesed ning kõrvitsa-kartulipudru.
Zoozi, kust härjasaba pärineb? Ma olen korra turul näinud, aga see oli nii niru, et ei oska kirjeldadagi. Olen kolmapäeval nõus erinevatest kohtadest otsima, mul linnas piisavalt aega seekord.
Õhtul ääretult mõnus ja maitsev kuuekäiguline õhtusöök Stenhusis koos Kristjani ja tütrekesega :) Tähistasime me kooselu kolmandat aastapäeva, mis ühtlasi on ka minu Eestisse naasmise kolmas aastapäev. Toitudest kirjutan täpsemalt juba Stenhusi teemas.
|
|
Enely100
Abikokk 2009-10-18 10:35:24 |
Lõunal närisime niisama. Õhtusöögiks praeliha, kartulipuder ning külm hapukoore-küüslaugukaste. Magustoiduks imelihtne kohupiimakook Ingmani Nougat jäätisega. | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-18 19:09:47 |
Lõuna ajal käisime sõprade juures, kes olid Prantsusmaalt ja Belgiast erinevaid juuste kaasa toonud. Väga mõnus oli :)
Õhtusöögiks Thredahlia blogist tagasihoidliku nimega maailma parim kapsa-hakklihahautis, keedetud Laura kartulid. Magustoiduks õunakook (retseptid ja pildid homme). Oli tõesti hea hautis :P
|
|
|
Martiina Abikokk 2009-10-18 20:18:45 |
Päeva jooksul olen päris palju kokanud.
Lõuna paiku tegin kõrvitsasaiu. Mulle nii meeldib, kuidas kõrvits kõik kollaseks teeb :) Ja saiad olid väga maitsvad! (Pooled saiad tegin täpselt retsepti järgi aga pooltele sai täidiseks kõrvitsa-keedukreem, taaskord säravalt kollane :) )
Õhtupoole käis mehe vend külas. Tegin ahjukartuleid, kana ahjus ning kõrvale viimasest OmaMaitsest mesiseid ahjuporgandeid. Minu jaoks olid veidi liiga magusad, aga mehed kiitsid need kõige paremateks porganditeks üldse. |
|
| << < 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 > >> | ||