KLASSIKALISED JA MOODSAD JÕULUTORDID JA JÕULUKOOGID

Eva
Abikokk
2008-12-15 20:36:54
Proua Simpson:
Muretaigna sarnane on ta oma tihkuse mõttes, aga ta ei ole nii mure, püsib ikka koos, nagu kringel. Samas päris kiviks ta ikka minna ei tohi, peab olema hästi lõigatav.
No just, täna saan väga hästi aru millest räägid :)

http://www.perenaine.ee/

Betty
Abikokk
2008-12-15 21:36:02
Ma tegin ka ühele üritusele küpsetist - jõulust hapupiimakooki, aga sellest jätkus kahele üritusele ;)
Kiilike
Abikokk
2008-12-15 21:43:22
Gegegerda:
Minagi tegin eile stollenit. Tegin nii väga umbes kiilikese ja nami-nami retseptist kokku. Esimene kadus laualt väga kiiresti, õnneks teise suutsin päästa ja panin ta külmkappi. Tundub, et on seal natuke kõvemaks läinud. Kui nii edasi läheb, saame jõuluõhtul kivikooki...
võta palun külmkapist ära ja leia mõni lihtsalt jahedam koht. Külmkapp vistnatuke liiga jahe . Minul nt garaažis fooliumis ja kingakarbis. Meil seal siiski miinuskraade veel ei ole.

kiilikese köögikatsetused

Proua Simpson
Abikokk
2008-12-15 23:24:10
Kiilike:
Gegegerda:
Minagi tegin eile stollenit. Tegin nii väga umbes kiilikese ja nami-nami retseptist kokku. Esimene kadus laualt väga kiiresti, õnneks teise suutsin päästa ja panin ta külmkappi. Tundub, et on seal natuke kõvemaks läinud. Kui nii edasi läheb, saame jõuluõhtul kivikooki...
võta palun külmkapist ära ja leia mõni lihtsalt jahedam koht. Külmkapp vistnatuke liiga jahe . Minul nt garaažis fooliumis ja kingakarbis. Meil seal siiski miinuskraade veel ei ole.
Jah, fooliumi sisse peab tõesti pakkima. Või hoidma mingis muus suletud anumas. Miinuskraadide kohta ei oska öelda, ehkki pole küll kunagi stollenit külmkapis näinud.
Leenilii
Abikokk
2008-12-16 22:43:08
mina tegin siis piparkoogi-toorjuustukooki, aga pettusin. Võimalik, et mul on juba piparkoogi üledoos (OD). Kuidagi kirbe oli. Süüa kannatas, aga teist korda ei tee. Järgisin küll täpselt retsepti ja terve ööpäeva lasin seista ka... Aga õnneks on veel nii palju huvitavaid retsepte proovida!
Zoozi
Abikokk
2008-12-16 23:04:12
Tegin täna jõulukooki. Meeldis väga. Täidises (mis käis ka koogi peale) sisalduv suhkur jäi nii kenasti sätendama koogi peale - nagu härmatis :) Ja maitse oli mõnus. Sõin esimese tüki niisama, siis meenus, et jäätisega pidin sööma. Võtsin teise tüki jäätisega - super mõnus oli. Lisaks lihtne teha ka. Üks asi veel,küpses mul kauem kui 35 minutit-mul oli kook ahjus 50 minutit.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-17 09:31:28
Pille:
Ise panin selle stolleni hakkama. Kui keegi seda originaalretsepti tahab, siis printige ruttu välja, sest ma olen juba mitu asja ümber teinud :) :)
Stollen tehtud, lausa 2 pätsi. Üks ootab kenasti fooliumisse pakitult oma aega, teine on meil fooliumusse mähitult köögilaual ja on pidevas testimises. Meile meeldis ta ka täitsa värskelt (küll jahtunult), aga iga päevaga on mõnusamaks läinud küll: Nüüd on retsept mugandatud, aga jätsin viite soomekeelsele algretseptile..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2008-12-17 09:59:11
Pille, mul on plaanis sama stollen teha. Piidlen seda retsepti juba mitu päeva ja käen poes varusid täiendamas. Rummi mul kodus ei ole (ühtegi sobivat alkoholi ei ole) ja ekstra osta ei plaani, millega võiks seda asendada? Rosinad rummiessentsi sisse likku???
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-17 10:06:19
Maris:
Pille, mul on plaanis sama stollen teha. Piidlen seda retsepti juba mitu päeva ja käen poes varusid täiendamas. Rummi mul kodus ei ole (ühtegi sobivat alkoholi ei ole) ja ekstra osta ei plaani, millega võiks seda asendada? Rosinad rummiessentsi sisse likku???
Võid panna rummiekstraktileotisesse, aga antud juhul eelistaks ma ise ilmselt apelsinimahla (arvestades sellega, et keeksis on niiehknii apelsinisukaadi). Viski vm alkohol sobiks ka, või mõni brändi? Äkki on kogenud stolle-küpsetajal Kiilikesel mõni hea idee? :P PS Meil on baarikapp paksult alkoholi täis, kuigi majas juuakse vaid veini ja õlut. Kõik konjakid, rummid, viskid, Marsalad-Madeirad, heledad ja tumedad portveinid, muraka- ja mustsõstraliköörid on seal vaid kokkamiseks :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2008-12-17 10:06:31
Maris:
Aga rummi müüakse väiksemates pudelites ka. Mul mees tõi, see polnud küll pudel, vaid plastikust, rummi sees 50ml,hinnaga 29.-,oli ka 200ml pudeleid ja Säästus oli vist 350 ml pudelid.

Zoozi tegemised

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>