KLASSIKALISED JA MOODSAD JÕULUTORDID JA JÕULUKOOGID

Qsti
Abikokk
2008-12-12 15:46:17
Ristl:
Tegin paar päeva tagasi piparkoogimaitselisi muffineid kuivatatud puuviljadega (retsept raamatus "Väike piparkoogiraamat" ). Hea lihtne oli teha ja mees kiitis, et väga head olid. Mulle endale tundusid natuke lääged. Aga puuviljatükid olid mõnusad sees.
Ma tegin ka sellise nimega retsepti järgi muffineid nädalavahetusel aga viimasel hetkel vahetasin kuivatatud puuviljatükid jõhvikate vastu. Mulle väga-väga meeldisid need need (liiga!) hapud marjad seal sees. :D
Vernanda
Abikokk
2008-12-13 09:41:20
ma polnud seda foorumit pisut aega lugenud, aga mitte samal ajal käed rüpes istunud, nagu selgus. proovisime Angeelika pohla-karamellirulli (retsept nami-namist, aga ma panin taignasse lisaks 1 spl piparkoogimaitseainet, vahukoore panin pooleks maitsestamata toorjuustuga ja sinna sisse veel natuke suhkrustunud ingveri tükke. ja rulli sisse keerasin pisut šokolaadi) ja pehmet piparkooki, mõlemad retseptid siit. ja mõlemad olid hea ka.

Da Vahtra Residence

Eva
Abikokk
2008-12-13 15:25:35
Tegin ka täna stolleni, aga püsti vaimustuses ei ole (olen valmis oma arvamust muutma nädala pärast, kui stollen fooliumis "järelküpsenud" on). Tuli selline pärmitaigna kringel, milles oli palju kuivatatud puuvilju, erilisemaks tegi selle martsipanikang. Kasutasin retsepti, mis ilmus viimases Toit & Trend ajakirjas.

http://www.perenaine.ee/

Kiilike
Abikokk
2008-12-13 16:45:58
Eva - ääretult uhke näeb välja stolle! Tegin täna amaretto- šokolaadikreemi stollet. Nimi on kena, aga nagu juba eelmisel aastal avastasin ka sel aastal, et küpsetuspulbriga variant ei ole minu jaoks. Liiga kuiv kuigi kohupiima oli piisavalt. Jään Dresdeni stolle tegemise juurde. See on see mida sakslased ise "selleks õigeks" stolleks peavad- muu olevat ... kah midagi :).

kiilikese köögikatsetused

Heleen
Abikokk
2008-12-13 22:09:15
Loen siin neid kenasid postitusi ja mõtlen, et mis vahe üldse stollenil ja tavalisel puuviljakringlil on? Kuna ise mingit vahet ei leia olevat, siis suhtun selle tegemisse ka umbusklikult.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Kiilike
Abikokk
2008-12-13 22:40:31
Heleen:
Loen siin neid kenasid postitusi ja mõtlen, et mis vahe üldse stollenil ja tavalisel puuviljakringlil on? Kuna ise mingit vahet ei leia olevat, siis suhtun selle tegemisse ka umbusklikult.
Klassikaline stolle sisaldab küll sukaadi ja rosinaid aga muid puuvilju seal ei käi. Teine selline traditsiooniline koostisaine on martsipan mida enamasti pannakse kas siis kangina või hakitult (viimane jaotab ühtlasemalt martsipani tainasse ja maitse on igas suutäies). Rasvaine kogus on stolles minu meelest suurem kui tavalises pärmitainas. Aga tegelikult ongi stolle pidusai mis tehti vanasti võimalikult rikkalik ehk kõik hea ja parem mis võimalik saada oli pandi sinna sisse.

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-13 23:06:29
Tegin ka Angeelika Kangi pohla-karamellirulli. Magus kook oli ja minu jaoks oli nagu särtsu puudu (kuigi pohlad balansseerisid magustust piisavalt). Aga ilus nägi välja ja kõik mehed võtsid teise tüki ka veel :P Täiendus järgmisel hommikul: rulltordi maitse oli oluliselt parem, pohlade hapusus-karamelli magusus mõnusalt segunenud. Kohe söömiseks vajaks mingit särtsu, aga kui aega oodata, siis võib retsepti sõna-sõnalt jälgida.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Leenilii
Abikokk
2008-12-14 11:48:55
Võtan veel stolleni kaitseks sõna :) Stolleni jaoks leotatakse rosinaid terve öö rummis - see on minu arust küll tavalisest kringlist erinev. Lisaks pannaks sinna veel maitseaineid, nt kiilikese Dresdeni stolle retseptis mõrumandli ja vaniljeessents. Ja veel see mõnus vaap, mis tekib võiga pintseldamisel ja tuhksuhkruga üle raputamisel. Seismisel imendub see kõik mõnusasti sisse. Rasvaine suurem kogus annab ka muidugi mõnusat maitset. Ma tavalisi kuivi kringleid ka väga ei hinda, aga stollenist on mul raske end eemal hoida.
Hexy
Abikokk
2008-12-14 12:24:30
nüüd ajate mulle stolleni isu peale ;)

Hexy asjatab

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-14 13:11:41
Me tegime eile siis ülejäänud piparkoogitaignast piparkoogi-toorjuustu koogi ja tegu oli, et ühegi pildi saaks (ja kuna ka meie päikselises kliimas on tumehalle päevi, siis pildikvaliteet on alla arvestuse ja siinkohal väljendab vaid koogisöömise puhast emotsiooni): Retseptis öeldi, et kasutada võiks vanillisuhkrut, kuna seda polnud lisasin kaks teelusikat sukaadi. Super kook!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>