Aurora Abikokk 2008-12-17 10:23:49 |
Zoozi:
Sama siin, müüakse ju suveniirpudelikesi igasugu alkoholiga (sisaldab 2 cl jagu napsi). Ise ostan neid sageli just kokkamise tarvis (amarettot vist juua ei suudaks, koogi sisse aga kõlbab küll) Maris:
Aga rummi müüakse väiksemates pudelites ka. Mul mees tõi, see polnud küll pudel, vaid plastikust, rummi sees vist 1dl jagu. Lähen natuke hiljem välja, käin sellest poest läbi, vaatan täpsemalt.Pille, mul on plaanis sama stollen teha. Piidlen seda retsepti juba mitu päeva ja käen poes varusid täiendamas. Rummi mul kodus ei ole (ühtegi sobivat alkoholi ei ole) ja ekstra osta ei plaani, millega võiks seda asendada? Rosinad rummiessentsi sisse likku??? |
|
Liblikapyydja Kokaõpilane 2008-12-17 12:05:23 |
Endal tuli mõte, et kas rosinaid ei võiks Amaretto likööri sisse likku panna, seda enam, kui panen mandlimassi ka stollenisse? | |
Maris Abikokk 2008-12-17 12:46:34 |
Aitäh kõigile! Meilgi oli alkoholivaru toiduvalmistamiseks, aga nüüdseks on kõik-kõik otsas. Vaatasin poes ringi, kõik täismõõdus pudelid on päris kallid ja nii ma apelsinimahla kasuks otsustasingi. Pärast sekka rummiessentsi mekiks ja tahaks näha, kui stollen söömata jääb. :P | |
Spidur Abikokk 2008-12-17 13:54:20 |
ma tegin ka täna stollenit. mina leotasin oma rosinaid vuffelrummis - ehk siis viinaga segatud rummiessents, mille ma piprapoest kunagi ostsin. | |
Ssille Kokaõpilane 2008-12-17 19:14:55 |
Tegin täna piparkoogipõhjaga mandariini-kohupiimakooki. | |
Vernanda Abikokk 2008-12-17 19:23:07 |
ma tegin seda keeksi (number 4393;) lõhn oli küll paljulubav. mul olid miskid marjad juba ammu likööris ja miskid panin alles hommikul, saab siis näha, kas on ka maitses erinevust. pähkleid ei pannud, küll aga pisut martsipani. ja valget shokolaadi, aga see oli retseptis niikuinii. | |
Kiilike Abikokk 2008-12-17 21:24:08 |
Pille:
Tähh tiitli eest mida pole nüüd küll ära teeninud ;)
Pean siinkohal üles tunnistama, et kuna endal oli esimese stolle teo ajal rumm otsas tegin rummiessentsist ja veest segu milles siis leotasin. Aga essentsi panin 1,5 pudelikest 2 dl vee kohta. Lõhna ja maitselt andis piisavalt, sest 6 tilka panin rummiessentsi pärast ka taignasse.
Mahl ei tulnud mulle meeldegi aga seda vist sellepärast et tavaliselt apelsinimahla koju ei osta.
Natuke teine koostisosa aga ... ostsin täna stockist värvilist sukaadi, nii ilus oli. Tahaks juba selle uue sukaadiga stollet süüa :P
Maris:
Võid panna rummiekstraktileotisesse, aga antud juhul eelistaks ma ise ilmselt apelsinimahla (arvestades sellega, et keeksis on niiehknii apelsinisukaadi). Viski vm alkohol sobiks ka, või mõni brändi? Äkki on kogenud stolle-küpsetajal Kiilikesel mõni hea idee? :P
PS Meil on baarikapp paksult alkoholi täis, kuigi majas juuakse vaid veini ja õlut. Kõik konjakid, rummid, viskid, Marsalad-Madeirad, heledad ja tumedad portveinid, muraka- ja mustsõstraliköörid on seal vaid kokkamiseks :DPille, mul on plaanis sama stollen teha. Piidlen seda retsepti juba mitu päeva ja käen poes varusid täiendamas. Rummi mul kodus ei ole (ühtegi sobivat alkoholi ei ole) ja ekstra osta ei plaani, millega võiks seda asendada? Rosinad rummiessentsi sisse likku??? |
|
Kardemon Abikokk 2008-12-17 22:35:19 |
olen ilmselt üsna hilja peale jäänud kui nüüd tahaks veel stollenit teha, aga kui läheks veel tegemiseks (aastavahetuseks :P ), siis üks küsimus on veel jäänud.... kui stollen tuleb kokku voltida.. öeldud on, et Voldi tainas kolmeks - mõlemalt poolt voldi tainas mandlimassi peale. kas siis on mõeldud, et mõlemad servad jääksid natuke martsipani peale või et martsipani kataks 2 kihti taigent... :/ http://kardemon.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-12-18 07:49:58 |
mina voltisin ikka nii, et 2 kihti tainast jäi martsipani peale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-18 08:49:38 |
Spidur:
MIna tegin ka nii. Kui siis ümber pöörasin, siis jäi see kupatus keskelt kõrgem - ma veel vormisin seda natuke (piltidelt on silma jäänud, et on selline "kühmuga" küpsetis).
mina voltisin ikka nii, et 2 kihti tainast jäi martsipani peale. |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |