Zoozi Abikokk 2008-12-28 11:58:32 |
Zoozi:
Leidsin nami-namist ka selle tordi retsepti-jõhvika ja valge šokolaadi tort.
Valge šokolaaditort jõhvikatega - mulle ja emale maitses väga, aga mees sõi ainult ühe tüki, liiga marjane olevat olnud tema jaoks. Mulle jälle just need jõhvikad glögitarretises maitsesid -tasakaalustasid šokolaadi magusust :) |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-12-28 17:43:55 |
Ma ei tea, kas see nüüd arvesse läheb, aga tegin muude kookide kõrval ka jõuluküpsiseid. Sakslastel nimelt on see "Plätzchenite" traditsioon - advendiajal ja jõuluks küpsetatakse igasugu küpsiseid. Minu ühed lemmikud on vaniljesarvekesed. (Kes saksa keelt lugeda oskab, siis siin nt üks retsept chefkoch.de'lt) Muretaignased, mandlised küpsised, millega tuleb soojast peast väga õrnalt ringi käia, sest muidu lihtsalt lagunevad koost. Aga vaev tasub end ära, sest tulemus viib keele alla. Soovitan proovida :) | |
Kardemon Abikokk 2008-12-29 01:38:38 |
mina tegin ingveri-kohupiima kooki piparkoogipõhjaga ja paljukiidetud nami-namist toorjuustukooki, pühade aeg pehme piparkoogi tordi, peeditorti,kirju koera... aga kaunistuseks päkapikud. ehk kuulub nende pärast ikka siia teemasse :)
http://kardemon.blogspot.com |
|
Nipitiri Abikokk 2008-12-29 10:44:51 |
Minu jõuluaegne küpsetamine piirduski seekord jõulupudinguga. Retsept ühest vanast Good Foodist, Mary Cadoganilt (kahjuks veebis seda retsepti ei paistnud olevat). Kuigi sööjad üldjuhul kiidavad, siis minu arvates ei tulnud sel aastal nii hea kui varem - laiskus maksis kätte. Nimelt panin värske riivsaia asemel poe oma (väga raske on leida piisavalt tahket saia, mida ise riivida) ning ka õunatükid said natuke liiga suured. | |
Marju Abikokk 2008-12-29 15:13:56 |
Nipitiri:
Teen ka pudingut ikka viimastel aastatel ja panen alati värsket saia, laps urgitseb mõnuga saiasisu kooriku seest välja ja see lähebki sisse, pole muid variante katsetanud, nii et võrrelda ei oska, aga see pehme sai on minu meelest väga ok. Minu jõuluaegne küpsetamine piirduski seekord jõulupudinguga. Retsept ühest vanast Good Foodist, Mary Cadoganilt (kahjuks veebis seda retsepti ei paistnud olevat). Kuigi sööjad üldjuhul kiidavad, siis minu arvates ei tulnud sel aastal nii hea kui varem - laiskus maksis kätte. Nimelt panin värske riivsaia asemel poe oma (väga raske on leida piisavalt tahket saia, mida ise riivida) ning ka õunatükid said natuke liiga suured. |
|
Spidur Abikokk 2008-12-29 19:38:47 |
tegin siinse piparkoogi-toorjuustu koogi ainetel piparkoogi-kohupiimakoogi. täitsa hea tuli. kartsin hullemat. | |
Nipitiri Abikokk 2008-12-30 12:47:42 |
Marju:
Jah, oli viga see asendada. Värske saiaga on alati õnnestunud. Teen ka pudingut ikka viimastel aastatel ja panen alati värsket saia. |
|
Vandiste Abikokk 2008-12-30 18:45:50 |
Aastavahetuse ootuses küpsetasin Frieda käsitööblogist leitud kõrvitsa-juustutorti. Lõhn on imehea, usun, et maitse samuti. Teema alla peaks ka sobima, ikkagi kõrvits ja kaneel :). Panen pisikese pildi ka veel vormis olevast tordist Mõte on peale veel šokolaadist kaunistusi teha... Eks vaatame seda. | |
Heleen Abikokk 2008-12-30 23:03:46 |
Sain just oma elu esimese piparkoogitaigna valmis! Lõhnas hästi, kuid kuna ma pole eriti toore taigna sööja tüüpi, siis maitset kommenteeriks peale homset küpsetamist :) Kasutasin Nami-nami Jõulupiparkookide retsepti, õigemini võtsin selle aluseks, sest lõppkokkuvõttes lisasin ja muutsin asju ikka oma tahtmise järgi.. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Hexy Abikokk 2008-12-31 00:08:16 |
tegin PUUVILJAKOOK ITAALIA MOODI. hirmus palju oli vaja panna rosinaid ja šokolaaditükke ja pähkleid, ei olnud just minu lemmik. | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |