Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-06 15:10:29 |
Innushka:
Tere tulemast Nami-Nami foorumisse, Innushka! Meie jõululaual oli seesama tort ja retsept on olemas ka siin: uhke šokolaadi-mustsõstra tort. Tõesti oli maitsev :P
Tere nami-namikad!! :) Meie jõululaua krooniks oli mustsõstra-šokolaadi tort qsti blogist, maitses kõigile, kindlasti läheb kordamisele :) |
|
Silx Abikokk 2009-11-07 21:36:24 |
Tean, et veel on vara jõulude peale mõelda, aga leidsin eile oma fotokogust ühe iga-aastase pühadeküpsetise pildi ja mõtlesin, et lisan varakult blogisse valmis ka retseptikese. Selle pidusaiata ei ole nüüd paar aastat pühasid pidada saanud. Lihtsalt suurepärane magus olevus. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
BuTi Kokaõpilane 2009-11-25 15:03:10 |
Kahjuks läks mu lühikese jutu pikk algus kaduma, kus ma tänasin eriti Pillet mustsõstra ja shokolaadi tordi idee eest. Nagu mainisin, oli seni nimetatud kooslus minule mittejõululik. Teen järele. Ise pakun ideed, mis on raamatust "Koogid" (1001 klassikalist retsepti kogu maailmast), kirjastus Sinisukk, 2004, kõrvitsa ehk porgandi "koostööd" shokolaadi ja/ehk kreekapähklitega, mis on minu arvates väga jõululikud, kuigi retseptid ei ole sellest rubriigist. Maailma parimaks porgandi-kreekapähklikoogiks nimetatud retseptis on näiteks ca 7 dl riivporgandit ja ca 4 dl hakitud kreeka pähkleid, toorjuustuvõõpa kaunistavad omakorda kreeka pähklid. Kui retsept huvitab, edastan selle, praegu oma tühja töö peale kulutatud aja tõttu (kaotatud jutt) pean kiirustama pirukatainast taltsutama. | |
Sasha Abikokk 2009-11-30 22:21:42 |
Tere kõigile. Tundus, et on paras aeg registreeruda. Mul on kohe stolleni-teemaline küsimus. Otsustasin sel aastal ka mõne seismist-tõmbamist vajava jõulukoogiga maha saada. Esimene samm on tehtud, ütlesin mehele, et retseptis seisab, et garaažis tuleb küte maha keerata. Korraks kummaliselt vaatas, aga läks ja keeras. Järgmise sammuna tuleks vast puuviljad likku panna, aga 1. kas leotate pähkeid ka? ja 2. kas keegi on teinud stollenit ka ilma rosinateta ja millega olete need sel juhul asendanud? Meil siin üks ei söö rosinaid... | |
Netcat Abikokk 2009-12-01 00:10:25 |
Stollenit ei ole teinud, aga minu lemmikasendus rosinatele igal pool kus neid vaja läheb, on kuivatatud jõhvikad. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-01 10:04:04 |
Sasha:
Mul pole tegelikult rosinate vastu midagi, aga ega need nüüd lemmikud ka pole. Asendan tihti kuivatatud jõhvikatega - neil on palju rohkem maitset, samas mõnusalt hapukad.
2. kas keegi on teinud stollenit ka ilma rosinateta ja millega olete need sel juhul asendanud? Meil siin üks ei söö rosinaid... |
|
Kairit Abikokk 2009-12-04 09:47:45 |
Tullia:
Palun, kas keegi tõlgiks selle puuviljakoogi valmistamisõpetuse...koostisosadest saan aru, aga valmistamisega eksperimenteerida ei tahaks. Minu jõulused koogid uusaastalaual olid glögi-toorjuustutort Qsti blogist, mida juba mitmed nami-namikad katsetanud on :) ja kuivatatud puuviljade ja pähklitega kook Simmer-&-stir Christmas Cake | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-04 10:13:14 |
Kairit: Tullia:
Palun, kas keegi tõlgiks selle puuviljakoogi valmistamisõpetuse...koostisosadest saan aru, aga valmistamisega eksperimenteerida ei tahaks. Minu jõulused koogid uusaastalaual olid glögi-toorjuustutort Qsti blogist, mida juba mitmed nami-namikad katsetanud on :) ja kuivatatud puuviljade ja pähklitega kook Simmer-&-stir Christmas Cake |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-04 13:16:27 |
kas see on ka midagi sellist jõulukeeksi taolist, mis ajaga järjest paremaks läheb??? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-04 13:19:50 |
Tziiki:
No idee poolest küll. Teed kuni kolm kuud varem valmis - maitse muudkui "küpseb" ja paraneb ja jõulude ajal vähem muretsemist.
kas see on ka midagi sellist jõulukeeksi taolist, mis ajaga järjest paremaks läheb??? |
|
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |