Sasha Abikokk 2009-12-14 10:15:46 |
Mina olen otsustanud sel aastal kauavalmivate kookidega tõsiselt võtta, eelmisel nädalavahetusel tegin jõulukeeksi, eile stollenit - aitäh Kiilikesele retsepti eest. Aga paar küsimust ka: ma ei tea, kas mõõtsin midagi valesti, aga kogu seda rosina-kuivatatud aprikoosi-pähkli-martsipanisegu ei õnnestunud mul kuidagi sinna tainasse sõtkuda. Tainas oli niigi neid lisandeid väga tihedalt täis. Kas oskab keegi soovitada, mida veel võiks sellise segu ülejäägiga teha? Ja teine küsimus: kas niisutate ka stollenit seismise ajal millegagi või mitte? Ma ei saa ikka kuidagi aru, kuidas üks pärmitainaküpsetis nii kaua seisab... | |
Anu Abikokk 2010-12-02 17:50:55 |
Jõhvika-kohupiimakook on juba jõhvikatega tehes jõulune, kuid piparkoogiküpsised lisavad pühadehõngu juurde.. | |
Tziiki Abikokk 2010-12-02 23:36:28 |
Sasha:
stolleni pärast ära muretse :)
kui esialgne retsept aus ja piisava võiga, siis ei juhtu stolleniga seismisel muud, kui et läheb aina paremaks :)
minu mäletamist mööda toimus sulavõiga katmine kohe peale ahjust võtmist ja rohkem enam mitte-s.t et kui juba laagerduma paned, siis enam segada ei maksa. Mina olen otsustanud sel aastal kauavalmivate kookidega tõsiselt võtta, eelmisel nädalavahetusel tegin jõulukeeksi, eile stollenit - aitäh Kiilikesele retsepti eest. Aga paar küsimust ka: ma ei tea, kas mõõtsin midagi valesti, aga kogu seda rosina-kuivatatud aprikoosi-pähkli-martsipanisegu ei õnnestunud mul kuidagi sinna tainasse sõtkuda. Tainas oli niigi neid lisandeid väga tihedalt täis. Kas oskab keegi soovitada, mida veel võiks sellise segu ülejäägiga teha? Ja teine küsimus: kas niisutate ka stollenit seismise ajal millegagi või mitte? Ma ei saa ikka kuidagi aru, kuidas üks pärmitainaküpsetis nii kaua seisab... As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Silx Abikokk 2010-12-04 19:03:00 |
Meie pere uus lemmik advendikook.. rasvaine vaba ka veel peale kauba... :)
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Blonduanna Abikokk 2010-12-04 23:29:28 |
Silx, kui palju sinu retseptis sõna "tass" all mõeldud on. 200ml? 250ml? http://blondukokkab.blogspot.com |
|
Silx Abikokk 2010-12-05 20:28:17 |
Blonduanna:
Tavaliselt teen nii, et võtangi serviisitassi ja teen kõik mõõdud sellega.. Vahekord on oluline.. aga mõõtsin eilse üle.. 200ml :) Silx, kui palju sinu retseptis sõna "tass" all mõeldud on. 200ml? 250ml? Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Rebane Abikokk 2014-12-05 00:56:08 |
Proovin sel aastal esimest korda immutatud jõulukeeksi teha. Just tuli kaks leivavormitäit ahjust välja!
Jõulukeeks
200 g suhkrut
250 g toasooja võid
1 sidruni mahl + riivitud koor
1 apelsini mahl + riivitud koor
4 suurt kanamuna
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl piparkoogivürtsi
1 tl kaneeli
½ tl jahvatatud nelki
½ tl muskaatpähklit
näpuotsatäis soola
1 kg kuivatatud puuvilju (rosinad, korindid, aprikoosid, ploomid)
150 ml konjakit puuviljade üleöö leotamiseks (+ veel konjakit pärast kastmiseks)
100 g mandlilaaste
natuke vanilli- ja rummiessentsi
Lõhn on nii hea! Loodan, et koogid ikka jõuludeni vastu peavad... :S Jazzino. teen. naudin. |
|
Annika K Kokaõpilane 2014-12-15 16:40:05 |
Safranimazarin, link rootsi keele valdajatele. Jagan jöuluteemaliste mandlikorvikeste retsepti, mis eile IGALT kylalislt kiita said, kröbe liivatainast ymbris ja pehme safranimaitseline mandlitäidis, osadesse panin ka paar kirsimoosi kirssi. Mässamist on kyll natuke, aga tulemus on seda väärt. Koogid tulid sakilisest metallvormist (mis olid korralikult vöitud ja jahuga yle puistatud) ilusti välja. Saffransmazarin | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-12-15 17:18:43 |
Annika K:
Annika, kas Sa pilti ka ikka tegid? :)
Safranimazarin, link rootsi keele valdajatele. Jagan jöuluteemaliste mandlikorvikeste retsepti, mis eile IGALT kylalislt kiita said, kröbe liivatainast ymbris ja pehme safranimaitseline mandlitäidis, osadesse panin ka paar kirsimoosi kirssi. Mässamist on kyll natuke, aga tulemus on seda väärt. Koogid tulid sakilisest metallvormist (mis olid korralikult vöitud ja jahuga yle puistatud) ilusti välja. Saffransmazarin |
|
Ilse Abikokk 2014-12-18 15:25:21 |
Ma nüüd ei tea kui moodne aga jõulu sobib küll;) Ja mis põhiline, hästi lihtne teha. Piparmünt annab mulle alati miskipärast just jõulutunde:) Jõulutort [url=https://flic.kr/p/qhBmdy] | |
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |