KLASSIKALISED JA MOODSAD JÕULUTORDID JA JÕULUKOOGID

Kirsike
Abikokk
2009-12-12 11:43:50
Siinse retsepti järgi tehtud inglise keeks. Meie lemmik katsetatud retseptidest. Praegu juba kaks nädalat seisnud ja muudkui käime "proovimas". Täna teen uued.

Lindude toitmine

Ullike
Abikokk
2009-12-12 12:58:32
Kiilike:
Ragne:
Minu jõulukeeks juba maitsestub ja ootab jõuluaega :) Tahaks niii väga juba väikese tüki endale lõigata... http://2.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/SyLA6Br1rKI/AAAAAAAAImI/Dmow0GbyTGg/s320/j%C3%B5ulukeeks.JPG
Ilus keeks ja kindlasti maitsev aga .. kas see pisike toos(oli vist vanasti sinepi oma? ) on vana ja kas hõbedast või pronksist? :)
Mul ka selline :)! Ema kasutas seda soolatoosina, aga ega sinepki keelatud pole - lihtsalt veidi väike selle jaoks. Ja vana ei ole see ka - täitsa nõuka-aegne toode!

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kiilike
Abikokk
2009-12-12 13:16:59
Ullike:
Kiilike:
Ragne:
Minu jõulukeeks juba maitsestub ja ootab jõuluaega :) Tahaks niii väga juba väikese tüki endale lõigata... http://2.bp.blogspot.com/_WW2Yjs9MiJw/SyLA6Br1rKI/AAAAAAAAImI/Dmow0GbyTGg/s320/j%C3%B5ulukeeks.JPG
Ilus keeks ja kindlasti maitsev aga .. kas see pisike toos(oli vist vanasti sinepi oma? ) on vana ja kas hõbedast või pronksist? :)
Mul ka selline :)! Ema kasutas seda soolatoosina, aga ega sinepki keelatud pole - lihtsalt veidi väike selle jaoks. Ja vana ei ole see ka - täitsa nõuka-aegne toode!
jah, nõukaaegne aga üsna selle esimesest poolest vist. Meil on 2 tk üks neist klaasist sisuga. Aga millest see on, sest meil on hõbedast aga mees väitis et pronksist :) (sellepärast see materjali küsimus)

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-12 14:11:38
Al10:
Tavalised piparkoogid hakkavad ära tüütama. Ise teha pole mõtet, sest niikuinii keegi kingib... Kas kellelgi on ideid, kuidas teha piparkoogikooki? Ei soovi, et see kõva oleks. Piparkoogimaitset võiks anda poepiparkoogitainas, kuid mida sinna lisada, et see ahjus kohev, pehme jääks? Mingisuguseid lisandeid võiks ka panna. Liisa
Liisa, usun, et jõulukookide teemast leiad hulgaliselt ideid ja siit Nami-Nami meeldiva valiku pehmete piparkoogikookide retsepte ning erinevate piparkoogikookide retsepte.
Kirsike:
Siinse retsepti järgi tehtud inglise keeks. Meie lemmik katsetatud retseptidest. Praegu juba kaks nädalat seisnud ja muudkui käime "proovimas". Täna teen uued.
Kirsike, mis puuvilju-pähkleid kasutasid ja teistele soovitad??

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-12-12 14:48:42
Pille:
Kirsike, mis puuvilju-pähkleid kasutasid ja teistele soovitad??
Pähklitest mandlid ja metsapähklid panin, puuviljadest kasutasin Selverist ostetud segupuuviljade pakki, kus oli nii maasikaid, kirsse, jõhvikaid, rosinaid jms ja lisaks veel kodust kapist rosinaid, papaiat ja jõhvikaid. Nii et suhteliselt vaba käega (peaasi et nii haput kui magusat saaks) ja värvikirevalt, soovitada ei julgegi ;)

Lindude toitmine

Ragne
Abikokk
2009-12-12 16:06:20
Kiilike:
Ullike:
Kiilike:
jah, nõukaaegne aga üsna selle esimesest poolest vist. Meil on 2 tk üks neist klaasist sisuga. Aga millest see on, sest meil on hõbedast aga mees väitis et pronksist :) (sellepärast see materjali küsimus)
Mul ka see klaasist sisuga, kahjuks ei oska komenteerida, mis materjalist. Minul olemas kaks tükki ja need leidsin täiesti juhuslikult pööningu koristamise käigus.

www.kokkama.ee

Ullike
Abikokk
2009-12-12 17:03:05
Ragne:
Kiilike:
Ullike:
Mul ka see klaasist sisuga, kahjuks ei oska komenteerida, mis materjalist. Minul olemas kaks tükki ja need leidsin täiesti juhuslikult pööningu koristamise käigus.
Neil peaks veel lusikas ka olema - vähemalt mul on. Vanuse kohta: emal oli kuskil 70.ndatel ostetud (pärast ema lahkumist kinkisin kellelegi ära), aga ma ise ostsin suhteliselt nõuka-aja lõpus. Alates kuskil 91.aastast(rublad olid veel). Materjaliks peaks olema see nn uushõbe. Ja ei maksnud teine midagi tänapäevases mõistes =D. Efektne on ta küll - aga tegelikult pole ma talle enam kasutust leidnud -vaid ehteasi riiulil.

Triin
Abikokk
2009-12-12 18:01:15
Kuulge kas keegi jõuluks pudingit ka teeb? Tekkis soov. Aga netis on nii palju erinevaid variante. Mõni nagu keeks, mõni nagu tarretis, mõni nagu kirjukoer. Mis siis õigem (klassikalisem) oleks? Tahaks proovida. Siin namis on üks hele jõulupuding. Kas see on klassikaline? Või polegi sellel teemal klassikat - et iga pere teeb omamoodi?
Kiilike
Abikokk
2009-12-12 20:26:49
Ullike:
Ragne:
Kiilike:
Neil peaks veel lusikas ka olema - vähemalt mul on. Vanuse kohta: emal oli kuskil 70.ndatel ostetud (pärast ema lahkumist kinkisin kellelegi ära), aga ma ise ostsin suhteliselt nõuka-aja lõpus. Alates kuskil 91.aastast(rublad olid veel). Materjaliks peaks olema see nn uushõbe. Ja ei maksnud teine midagi tänapäevases mõistes =D. Efektne on ta küll - aga tegelikult pole ma talle enam kasutust leidnud -vaid ehteasi riiulil.
Täpselt, on pisike lusikas ja täiesti ümmargune. Mäletan, et kunagi meeldis mulle seda valge hambapastaga puhtaks küürida(nii saab hõbetatud asju puhtaks :) ) koos ülejäänud hõbedast lusikate- kahvlite- serveerimisriistadega :).

kiilikese köögikatsetused

Ullike
Abikokk
2009-12-13 11:20:09
Kiilike:
Ullike:
Ragne:
Täpselt, on pisike lusikas ja täiesti ümmargune. Mäletan, et kunagi meeldis mulle seda valge hambapastaga puhtaks küürida(nii saab hõbetatud asju puhtaks :) ) koos ülejäänud hõbedast lusikate- kahvlite- serveerimisriistadega :).
Täpsustan veel omalt poolt: lusika kaha (vähemalt minu omal) on üle kullatud. Ema oli ka ilmselt puhastatud - sellelt kulus maha :)

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>