Pillepv Kokaõpilane 2008-12-23 10:19:34 |
Mina tegin Nami-Nami retseptikogust blogimaailmas Triibiku keeksiks kutsutavat http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=344 Miinus pähklilised. Vot mulle pähklikraam ei maitse ja seega olid rosinad, ananassid, viigimarjad, kirsid, jõhvikad, greibitükid ja aprikoosid. Ootab nüüd kapis hõbepaberisse mähitult. Aga mure oli mul selle keeksiga seoses ka. Ei ole nimelt mul rõngasvormi õnnestunud osta ja siis lugesin, et alternatiiv on 1,5l kandiline vorm ka. Mõõtsin siis oma vormi ära ja vaatasin, et isegi 1,75l mahub sisse ja väga hea. Aga keeksitaigent sai nii, et vorm sai triiki täis ja loomulikult valgus küpsetamise ajal üle servagi. Mis oli hea, sest sai proovida sooja ja värsket keeksi ka, mitte ei pea nüüd jõuluõhtut ootama. Aga no ausalt, 1,5l see taigen ära ei mahu. Küsimus on ka. Kas keski on viimasel ajal jõulujoogi ehk siis rummipoti (http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7396) marjajääkidest miskit küpsetanud. Et piidlen siin kringliretsepte ja mõtlen, et äkki sobiks stollenisse ka, et martsipan ootab kodus jne. Et julgustage, mis nende marjadega teha võiks? Lapsepõlvest mäletan, et vanasti pandi kringli sisse, aga äkki on mõni muu hea soovitus. | |
Marit Abikokk 2008-12-23 12:43:46 |
Piparkoogiraamatust sai tehtud pohla-piparkoogimuffineid, kuna osa jahust on täisterajahu, siis maitsevad ka palju tervislikumalt, kerkisid ilusasti ja maitselt ka teistmoodi muffinid, ei ole väga magusad, sobivad hästi hommikueineks, ja paberi küljest tulid ka imehästi välja! | |
Ragne Abikokk 2008-12-23 19:35:56 |
Täna sai tehtud homseks koosistumiseks šokolaadi-pirnikooki kerge piparkoogise kattega. Kui pildid tehtud, lisan kindlasti :) | |
Zoozi Abikokk 2008-12-23 20:22:57 |
Mul homseks tehtud valge šokolaadi kook jõhvikatega. Pilt lisamisel :) | |
Kiilike Abikokk 2008-12-23 21:57:24 |
tehtud sai homseks kirsi- toorjuustukook päris suurte mugandustega. Välimuselt on ikka selline nagu originaal :) | |
Heleen Abikokk 2008-12-24 01:46:48 |
Mina tegin mustika-kohupiimakooki, õigemini üks kookidest alles küpseb ahjus.. Pole küll eriti jõulune, kuid kuna vanaema ei tohi paljusid asju süüa, siis olude sunnil tuli seda teha(homme vanaema juurde). Peale pühi kui kodus tagasi, siis hakkan piparkoogitaigent tegema ja muid põnevaid retsepte katsetama.
Poetaignast on juba piparkoogimaja ka püsti ;) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-24 23:06:26 |
Qsti:
Tegin seda jõuluõhtuks (retsept Nami-Namis). Väga mõnus oli - tugev šokolaadi-sõstra kontrast, vahune-pehme konsistents, ilus pruuni-roosa värvimäng. Hetkeks mõtlesin, et mille poolest see kook jõulune on, aga külaliste arvates oli igati jõulune. Nimetati rammusust, tumedat haput marja, rohket šokolaadi.
Pille postituses soomekeelsete retseptide all olevat esimest torti kiidaks ka, eestikeelne retsept siin: http://farm4.static.flickr.com/3098/3091491787_840aafde80_m.jpg |
|
Zoozi Abikokk 2008-12-25 10:18:08 |
Siin siis lubatud pildid. Valge šokolaaditort jõhvikatega - mulle ja emale maitses väga, aga mees sõi ainult ühe tüki, liiga marjane olevat olnud tema jaoks. Mulle jälle just need jõhvikad glögitarretises maitsesid -tasakaalustasid šokolaadi magusust :) Inglise puuviljakeeks oli imehea - mees oli lausa vaimustuses. Kui algul tundus, et seda on meie jaoks palju, siis täna hommikul vaatasin, et pole siin jagada enam midagist. | |
Pisi-Pisi Abikokk 2008-12-25 12:29:06 |
Tegin jõululauale jõulumaitselist pohlakeeksi (minul olid küll jõhvikad). Retsept on pärit dets/2008 Oma Maitsest. Pilt:
Söödi ja kiideti :) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Enely100 Abikokk 2008-12-25 16:50:08 |
tegin pühade puhul 2007 aasta dets OM-st banaani-juustukooki... asendasin asjaolude sunnil toorjuustu kohupiimaga... aga väga mõnus oli mahe kohupiim piparkoogipõhjal.. | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |