Berit Abikokk 2008-12-14 23:33:15 |
Sain lõpuks valmis ka oma jõuluküpsetisega. Tegin Inglise puuviljakooki. Täpselt retsepti ei järginud, taignasse lendasid mul nii 3 sorti rosinaid kui ka kuivatatud ploome, mis kõik eelnevalt rummis leotatud. Tänu sellele tuli terve pika küpsemisaja ahjust selline eriti mõnus rummikeeksi taoline lõhn. Igatahes nüüd peab vist kannatust varuma ja ootama hakkama, kuigi ausaltöeldes tundub kook (või pigem keeks?) nõnda maitsev, et tahaks juba praegu ära proovida. | |
Zoozi Abikokk 2008-12-15 14:40:02 |
Küpsetasin oma pisemale rõõmuks pehme piparkoogi (gluteeni-ja kaseiinivaba). Täpsemalt vastava teema all. | |
Zoozi Abikokk 2008-12-15 16:19:50 |
Veel tegin täna jõululauale - puuviljakeeksi Valgus täna toas nii paha, ei saa korralikku pilti. Ehk jõulude aeg valgem, siis saab parema pildi ja koogi läbilõikest ka vaate :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-15 16:25:48 |
Vahva, Zoozi! Tean, et nii mõnigi nami-namikas on hetkel just selle keeksiga ametis, nii et lõpuks meil peaks olema kohe hulgaliselt pilte, mille seast see jääv valida :) Ise panin selle stolleni hakkama. Kui keegi seda originaalretsepti tahab, siis printige ruttu välja, sest ma olen juba mitu asja ümber teinud :) :) | |
Gegegerda Abikokk 2008-12-15 17:58:30 |
Minagi tegin eile stollenit. Tegin nii väga umbes kiilikese ja nami-nami retseptist kokku. Esimene kadus laualt väga kiiresti, õnneks teise suutsin päästa ja panin ta külmkappi. Tundub, et on seal natuke kõvemaks läinud. Kui nii edasi läheb, saame jõuluõhtul kivikooki... www.gegegerda.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-12-15 18:03:34 |
mul ka plaan lähipäevil stollenit teha. see retsept muide on juba välja prinditud. | |
Qsti Abikokk 2008-12-15 18:05:26 |
Mul tuli üks hea jõulutort veel meelde, hakkan ise ka tegema, näiteks homme... Ploomi-kohupiimatort: | |
Mariake Kokaõpilane 2008-12-15 18:36:10 |
Tegin paar päeva tagasi piparkoogirulli safranikreemiga - sai teine aga nii kiiresti otsa, et ei jõudnud pilti teha - eks see fakt räägi ka maitsest midagi :) | |
Eva Abikokk 2008-12-15 20:21:06 |
Täitsa õiget juttu räägivad need, kes ütlevad, et stollen läheb seistes paremaks. Minu laupäeval küpsetatud stollen on tänaseks (esmaspäevaks) täiesti maitsvaks muutunud! Pärmitaigna pehmusest on saanud tihke-magus puuviljadest ja martsipanist läbiimbunud maitsev jõulukäkk! :) | |
Proua Simpson Abikokk 2008-12-15 20:30:25 |
Eva:
Mõtlesin veel eile tükk aega, et kuidas seda struktuuri sõnadega kirjeldada, kui näidata ei saa. Muretaigna sarnane on ta oma tihkuse mõttes, aga ta ei ole nii mure, püsib ikka koos, nagu kringel. Samas päris kiviks ta ikka minna ei tohi, peab olema hästi lõigatav. Proua Simpson:
Täitsa võimalik, et pean retsepti vahetama, sest minu poolt kasutatud retseptis oli 7 dl jahu kohta ainult 120g võid.Minu sõprus stolleniga hakkas aastaid tagasi ja minu arust ei meenuta hea stollen kunagi pärmitaigna kringlit. Pigem on ta struktuurilt sarnane muretaignale. Stollenil on kaks põhiprintsiipi. Esiteks mida rohkem häid koostisosi, seda mahlasem. "Head koostisosad" hakkavad võist pihta. Nt Chefkoch.de järgi on "tõelises" (st Dresdeni) stollenis 500 g võid 1 kilo jahu kohta. Ja martsipan on teine koostisosa, millega koonerdada ei tohi. :D Teine põhimõte on see, et stollenit ei sööda enne 2-3 nädalat. Hoitakse korralikult suletult jahedas, ehkki paljud hoiavad seda ka lihtsalt toatemperatuuril (kuigi jah, sakslased ei armasta ju eriti kütta, st et nende toad on sama jahedad kui eestlaste külmkapp :D ) |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |