Martiina Abikokk 2008-12-18 18:32:06 |
Tegin täna pehmet piparkooki - tuli hästi välja minu meelest ja maitseb hästi (kuigi põhiline osa kooki jääb homseks) :) Seega nendele üksikutele nami-nami kasutajatele, kes seda kooki veel proovinud pole, soovitan seda teha! | |
Ragne Abikokk 2008-12-18 20:36:31 |
Tegin eile jõulurulli. Maitses mahlaselt hästi! | |
Qsti Abikokk 2008-12-19 09:04:10 |
Ragne, nii kena kohev biskviit! Mina tegin ka üleeile jõulurulli, täidise maitsestasin purustatud Marianne-kommidega, mis mõnusa jaheda maitse andsid. Piparmündi-piparkoogirull | |
Zoozi Abikokk 2008-12-19 09:11:25 |
Qsti:
Ma olen ka kasutanud koogitäidistes Marianne komme, tõesti annavad õhetava maitse :)
Mina tegin ka üleeile jõulurulli, täidise maitsestasin purustatud Marianne-kommidega, mis mõnusa jaheda maitse andsid. |
|
Spidur Abikokk 2008-12-19 18:49:27 |
Panen oma stollenipildi siis ka, natuke degusteerisin samuti, kuigi hoian seda põhiliselt ikka jõuluõhtuks. Martsipani oleks võinud nats rohkem panna. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-19 19:08:07 |
Spidur:
Mina panin oma stolleni sisse martsipani lausa topelt ehk siis 300 g (seda võrreldes soomlaste algretseptis olnud 150 g). Oli just parasjagu, st igast viilust sai ikka korraliku martsipanilaksu ka :)
Panen oma stollenipildi siis ka, natuke degusteerisin samuti, kuigi hoian seda põhiliselt ikka jõuluõhtuks. Martsipani oleks võinud nats rohkem panna. |
|
Kairi Kokaõpilane 2008-12-19 20:28:48 |
Tegin üleeile Pille retseptist inspireeritud jõhvika keeksi (mees endiselt matsutas 4nda tüki juures ja kiitis) ja eile otsustasin projekti korrata sest keeks sai õhtuga otsa :D Kuna kuivatatud jõhvikaid polnud enam käepärast siis tegin seekord imemaitsva pähkli-mandli-kaneeli keeksi mis oli üliüliüli hea.. ise teen ja söön ja kiidan. Jõulud on tõepoolest saabunud :D | |
Spidur Abikokk 2008-12-19 21:10:09 |
Pille:
ma veel mõtlesin, et kas panen 200 või 300 g, panin 200....
Mina panin oma stolleni sisse martsipani lausa topelt ehk siis 300 g (seda võrreldes soomlaste algretseptis olnud 150 g). Oli just parasjagu, st igast viilust sai ikka korraliku martsipanilaksu ka :) |
|
Maris Abikokk 2008-12-22 20:49:24 |
Minu stollen siiski õnnestus. :P Valmistasin reedel, et pühapäevastele külalistele pakkuda. Seda on veel alles, aga maitse on nii võimas, et mitut tükki järjest küll ei taha. Mul sai igasugu lisandeid sinna sisse pisut rohkem, kui nami-namikate postitatud stollenipiltidel, seetõttu ta vist kerkis ka ahjus pisut vähem, kui olin oodanud. Samas tagantjärgi vaadates ei olnud sellest probleemi, sest konsistents on igati normaalne. Kahe pätsi peale on 300g martsipani üsna kohustuslik, sest muidu kaob martsipan liiga ära (algretseptis olnud 150g on ilmselgelt liiga vähe). Teisalt jällegi võib ju täitsa ilma martsipanita ka teha, iseeasi, kas seda siis ikka stolleniks tohib nimetada :) | |
Amööb Abikokk 2008-12-23 08:49:41 |
Mina küpsetasin hoopis jõululeiva - rukkileiva taignasse segasin eelnevalt höögveinis leotatud aprikoose, kirsse, rosinaid - lisain kardemoni, kaneeli, riivitud muskaati, valmis küpsetatud piparkoogi puru ning apelsinikoort.
Lahti pole veel lõikanud, kuid eile hilisõhtul ahjust väljavõttes oli lõhn jumalik. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |