KLASSIKALISED JA MOODSAD JÕULUTORDID JA JÕULUKOOGID

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-08 13:09:45
Ma laon ka siis oma tänavused jõuluküpsetised ette. Õnneks on jõulude-aastavahetuseni veel mitu nädalat, nii et jõuan ehk veel küpsetada :) Osaliselt dubleerin siis jõulumenüü retsepte. Jõulumuffinid Inglise ingverikook toorjuustuglasuuriga ja jõulune hapupiimakook: Kristjani vanaema pehme piparkook pohlamoosiga ja jõulune banaanikook (tavaliselt teen sellele šokolaadiglasuuri peale): Piparkoogi-toorjuustukook ja piparkoogikorvikesed kohupiima-pohlakreemiga: Piparkoogirull safranikreemiga ja pehme piparkook: Kindlasti plaanis mõned tordisemad jõuluküpsetised...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Leenilii
Abikokk
2008-12-08 15:19:52
Qsti tort on küll imeahvatlev! Kuna musti sõstraid sai varutud ohtralt, siis läheb kindlasti tegemisele. Eva: mina olen stollenit aastaid teinud, pakkinud fooliumisse ja peitnud sahvrisse. Seistes läheb ikka pigem paremaks. Temas on niipalju rasva ja puuvilju, et säilib superhästi.
Nämmu
Abikokk
2008-12-08 18:16:50
tegin ka jõulumuffineid ja praegu on ahjus pehme piparkook.

Kaie

Ragne
Abikokk
2008-12-08 20:28:05
Mina tegin nädalavahetusel pehmet piparkooki, no oli hea. Pilt ka:

www.kokkama.ee

Marju
Abikokk
2008-12-09 10:43:39
Võib-olla see on rohkem lobanurga teema, aga teisest küljest... Tulin nüüd seda retsepti otsima siit teemast selle jõulukoogi jaoks, mis mulle siin silma jäi. Oli selline ilus šokolaadine, aga mingid vist tainast ruudud justkui peal, väga ahvatlev tundus igatahes. Ja teate, mis? See oli vist hoopis unes, kui ma vaatasin, et ohh, jess, see ongi minu jõulukoogi retsept, täpselt selline nagu mulle meeldib! :D Ühesõnaga, nami-nami kooskokkamine siis nüüd ka minu unenäos. Selle šokolaadikoogi nimi oli seal unes muide stollen, tont teab, miks.
Pillepv
Kokaõpilane
2008-12-09 10:48:00
Nii tore teema. Olen oma reisiseiklustelt tagasi, et Hispaania-Eesti-India-Eesti marsruut on pisut väsitav, kuid lõpuks tehtud. Jõuluküpsetistega pole veel alustanud, aga eile tegin Suure Hunniku piparkoogitaigent (no nii et 1,3kg suhkurt ja 2kg jahu). Täna ehk paistab, kas sellest ka häid piparkooke saab. Aga et jõulukokkamisi on tehtud varemgi - sakslaste Springerled ei jäänud toona lihtsalt pildile ja äkki peaks kordama. Kuigi blogipostitus, mis küsib, et miks Sakslased end nende tegemisega piinavad, on piisavalt alalhoidmisele üles kutsuv :)
Kiilike
Abikokk
2008-12-09 12:17:40
Pillepv:
Aga et jõulukokkamisi on tehtud varemgi - sakslaste Springerled ei jäänud toona lihtsalt pildile ja äkki peaks kordama. Kuigi blogipostitus, mis küsib, et miks Sakslased end nende tegemisega piinavad, on piisavalt alalhoidmisele üles kutsuv :)
Kas oled Springerle küpsiste jaoks pildivormid/kujundid Eestist ostnud või mujalt toonud?

kiilikese köögikatsetused

Ragne
Abikokk
2008-12-09 15:31:42
Marju:
Võib-olla see on rohkem lobanurga teema, aga teisest küljest... Tulin nüüd seda retsepti otsima siit teemast selle jõulukoogi jaoks, mis mulle siin silma jäi. Oli selline ilus šokolaadine, aga mingid vist tainast ruudud justkui peal, väga ahvatlev tundus igatahes. Ja teate, mis? See oli vist hoopis unes, kui ma vaatasin, et ohh, jess, see ongi minu jõulukoogi retsept, täpselt selline nagu mulle meeldib! :D Ühesõnaga, nami-nami kooskokkamine siis nüüd ka minu unenäos. Selle šokolaadikoogi nimi oli seal unes muide stollen, tont teab, miks.
Unenägudest niipalju, et ma nägin paar nädalat tagasi unes, et ma mõtlesin ja arutasin sõbrannaga, mis Pille uueks KoosKokkamise teemaks võtab :D

www.kokkama.ee

Merle
Abikokk
2008-12-09 20:47:05
Mina mässasin pool pühapäeva ka stolleniga, hetkel jahedas fooliumis ootamas kohvrisse pakkimist ja Eestisse lennutamist ja perepidu, loodan, et peab reisu vastu. Abikaas küsib nüüd iga päev, et millal saab :)
Kardemon
Abikokk
2008-12-09 22:57:57
kui jahe peab olema koht, kus Stollenit hoida? külmkapp ilmselt liiga külm? mul pole korteris jahedaid kohti.. et mis alternatiive võiksin kasutda???

http://kardemon.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>