pelmeenid, vareenikud, ravioolid jms

Ullike
Abikokk
2010-01-27 17:57:07
Zoozi:
Zoozi:
K2trin ja Ullike, ma siis käin vaatamas:)
No nii,vormid olemas:)(45.-tk) K2trin,Sulle annan siis üle neljapäeval. Ullike,kirjuta mulle meilile,kus kandis liigud.Ehk meil klapib,saaks Sulle ka siis üle anda.
Suured tänud :):) kirjutasin mailile...

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Ullike
Abikokk
2010-02-03 18:46:50
Annan teada, et leidsin täna sellesamasegi pelmeenivormi ka Priisle turult. Seal (no see on ju nüüd suisa labürindiks tehtud!) kuskil nurga taga on mingi majapidamisasjade poeke - ja seal ta oligi. Hind samuti 45.- Lisaks leidsin sealt salatihakkija: selline ümmargune vidin, mille ava ees on suuresilmaline võrk. Omadest kogemustest võin kinnitada, et kartulisalati hakkimine käib selle riistaga ikka imekiiresti! Maksis teine 26.- (Kiika köögi poes oli ligi 60)

Triin
Abikokk
2010-02-03 20:10:22
see on hea hakkija jah. Mina ostsin selle Võru Maksimarketist 11 krooniga :). Sageli kasutuses.
Ullike
Abikokk
2010-02-09 11:10:37
Nii. Elu esimene pelmeenitegu tehtud. Tegin poole kogusega ja imelikul kombel jäi nii jahu kui ka täidist tugevalt üle. Aga üks mis kindel - täitsa kindlasti ma enam poest pelmeene ei osta :D - maitse vahe on ikka hiigelsuur.

Seenekas
Abikokk
2010-02-09 16:25:39
Paluks mulle ka seda hakkijat!!!! Nägin kusagil sellist paarisajakroonisena ja selle põlgasin kalliks. Veneaegne on mul kolimistega kuhugi musta auku kadunud.
Kiilike
Abikokk
2010-02-09 19:58:09
Seenekas:
Paluks mulle ka seda hakkijat!!!! Nägin kusagil sellist paarisajakroonisena ja selle põlgasin kalliks. Veneaegne on mul kolimistega kuhugi musta auku kadunud.
No mõnda aega tagasi oli seda mingis suuremas kaubandusketis alla 20 kroonisena saada. Võimalikud kohad Prisma, Selver ja Laagri Maksi aga eelmised kaks pidi ka olema Mustamäe kandis.

kiilikese köögikatsetused

Fre
Abikokk
2010-02-11 19:58:55
Nii. Pelmeenivorm soetatud. Aga hinna olete üles ajanud oma hullu mööda Balta turgu kappamisega, taheti juba 50 eek. Nüüd pean võtma vastu otsuse et millise tainaga teha, sattusin mõne aja eets üritusele kus Kaarina Naur õpetas pelmeenitegu just sellise pastapoolsema moega tainaga, osa jahu oli veel sõre/durum ja vedelikuks vesi. Tainas oli väga vintske ja kuna tegime ilma vormideta (klaasiservaga) siis hiljem riismeid kokku ajades ja uuesti laiali rullides oli suuremat jõudu vaja. Aga esimesed pelmeenid olid väga head.
Mannu
Kokaõpilane
2010-02-11 23:59:21
Fre:
Nii. Pelmeenivorm soetatud. Aga hinna olete üles ajanud oma hullu mööda Balta turgu kappamisega, taheti juba 50 eek. Nüüd pean võtma vastu otsuse et millise tainaga teha, sattusin mõne aja eets üritusele kus Kaarina Naur õpetas pelmeenitegu just sellise pastapoolsema moega tainaga, osa jahu oli veel sõre/durum ja vedelikuks vesi. Tainas oli väga vintske ja kuna tegime ilma vormideta (klaasiservaga) siis hiljem riismeid kokku ajades ja uuesti laiali rullides oli suuremat jõudu vaja. Aga esimesed pelmeenid olid väga head.
Kahel viimasel nädalavahetusel oleme pelmeene katsetanud kahe erineva taignavariandiga - keefiriga ja veega. Mulle meeldis viimane variant rohkem, lõpptulemus ei jäänud nii nätske ja oluliselt lihtsam oli tainast õhukeseks rullida. Aga maitsed on erinevad, pead endale meelepärase variandi leidma. Kui pastatainast kasutad siis on tulemuseks ju hoopis ravioolid ;)
Fre
Abikokk
2010-02-12 15:43:17
Mul on veel selline küsimus et kui teha toore hakklihaga siis kas seda pole tõesti tarvis läbi praadida? Mulle tundub kuidagi kahtlane et ta seal sees enne valmis saab kui pelmeenid plögaks keevad.
Kätrin
Abikokk
2010-02-13 07:24:03
Fre:
Mul on veel selline küsimus et kui teha toore hakklihaga siis kas seda pole tõesti tarvis läbi praadida? Mulle tundub kuidagi kahtlane et ta seal sees enne valmis saab kui pelmeenid plögaks keevad.
Mina tegin toore hakklihaga ja keeb läbi ilusti - seda täidist läheb sinna maksimum teeluiskatäis, vormis tehes isegi vähem ning selline väike lihatups küpseb ilusti läbi.

Kätrini kokkamispäevik

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>