TARTE TATIN JA MUUD PAHUPIDI PUUVILJA- JA MARJAKOOGID

Nipitiri
Abikokk
2008-10-10 11:46:27
Ragne:
paanin ka selle tegemise ette võtta, kuid kumba põhjaga soovitaksite teha - muretaigna või lehttaigna omaga. Kumb maitsvam tuleb??
Siin taandubki küsimus pigem personaalsele eelistusele, proovi mõlemat! Mina klassikalise muretaignaga pole teinud, kasutan mingit vahepealset varianti.
Kiilike
Abikokk
2008-10-10 21:08:03
minul tehtud siis see küpsetis. Kuna tegin külmutusse valmis pärmi- lehttainast siis kasutasin ka koogi tegemiseks seda. Otseselt retsepti ei vaadanud kuskilt aga söödav tuli (kuigi oleks vist võinud magusam olla)

kiilikese köögikatsetused

Nummikene
Kokaõpilane
2008-10-11 23:20:00
Uskumatu, kuid sain minagi selle imeteoga hakkama ja ümberpööramisega probleemitult. Tegin nami-nami pahupidikook banaaniga retsepti järgi. Sai aga minu jaoks liiga magus, kuid maitse oli omapärane, teinekord peaks siis 100 g asemel panema 75g. Väga tore on siin niimoodi kokkamas käia.

Liha teeb tigedaks!!!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-12 09:58:51
Nummikene:
Uskumatu, kuid sain minagi selle imeteoga hakkama ja ümberpööramisega probleemitult. Tegin nami-nami pahupidikook banaaniga retsepti järgi. Sai aga minu jaoks liiga magus, kuid maitse oli omapärane, teinekord peaks siis 100 g asemel panema 75g. Kui keegi õpetaks, kuidas pilte siis saab, siis saaks pildi ka juurde. Väga tore on siin niimoodi kokkamas käia.
Tore, et õnnestus ja et meeldis, Nummikene! Ragne, see tainaeelistus on tõesti täiesti personaalne - mulle meeldib nii lehttainaga kui ka muretainaga, nii et teen vastavalt tujule :) Vandiste, ootame Sinu pilte siis ka!! Zoozi - mul toda suurt küpsetamisraamatut ei ole, seega ei oska hinnata, miks kook ebaõnnestus maitse poolest. Aga loodetavasti Sa ei heitu ja proovid veel mõnda pahupidi kooki küpsetada!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vandiste
Abikokk
2008-10-12 10:18:26
Sain lõpuks pildid üleslaetud, kvaliteet on küll kehvake (tunnen, et vajaksin hädasti fotokoolitust). Siin siis suur ja väikesed koos (paremal nurgas on pilt veidi hägune - sealt avastasin hiljem karamellipritsme :D). Ja siin ainult väikesed
Dots
Abikokk
2008-10-12 11:25:11
Tegin õune ja pärmi-lehttaignaga pahupidikooki. Mul ei ole parajat paksupõhjalist vormi, aga tegin nii: karamelli keetsin pannil siis panin silikonvormi, õunad peale ja 10 minutiks praeahju. Nüüd taigen peale ja veel 15 min. ahju. Vormist kättesaamisega probleeme ei olnud.
Liiseli
Abikokk
2008-10-12 19:49:45
Mis ma oskan öelda - hea ja lihtne :) Kasutasin lehttainast, muretainas ka plaanis.
Marju
Abikokk
2008-10-13 09:41:45
Avastasin siin ühel päeval, et mul on suurepärane tagurpidikoogi tegemise pann (selle oletatav puudumine oli põhiliselt takistused siiani) ja eile oligi sobilik hetk katsetada. Alustasin ühe siinse retseptikogu retseptiga - pahupidi õunakook 'Tarte Tatin'. Selles oli õunad vaja keeta ja üldse kuidagi ühel hetkel (muidugi valmistamise käigus) hakkas mulle tunduma, et see retsept pole päris minu jaoks. Sest kooki oli pärast vaja ka nö õigetpidi küpsetada ja see tundus tol hetkel liig mis liig (täna vaadates tundub kusjuures täiesti normaalne :) Otsisin siis kiiruga, vaatasin seda retsepti, kus õunad oli vaja lihtsalt karamelli sisse asetada ja siis vaatasin seda Gordon Ramsay retsepti, kus oli vaja õunu, pirne tegelikult, karamellis kuumutada.. Oeh. Lisasin siiski viimasest retseptist inspireerituna kardemoni ja kaneeli võile ja suhkrule ja kui olin karamelli valmistamise lõpetanud, laotasin õunad tainasse ja esimese retsepti järgi tehtud taina asetasin nende peale. Üldiselt tuli väga maitsev, tainas oleks võinud suts pehmem jääda. Nüüd tean juba paremini, mida ühest Tarte Tatinist tahta ja proovin varsti uuesti, kas saan sellise koogi nagu tahan :) (jälle ei saa normaalse suurusega pilti, umbes neli korda olen muutnud, aga millegipärast 3000 ja 800 pikseline jäävad just ühesuurused-hiiglasuured :(
Frieda
Abikokk
2008-10-13 20:57:48
Sain tehtud oma esimese katsetuse, muretainaga õuna-kõrvitsa tarte tatin'i. Jäin väga rahule. Kindlasti tahan proovida ka mõnd lehttainaga varianti.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Maris
Abikokk
2008-10-13 21:32:24
Kooskokkamise teema juba ammu hoos, aga ma pole veel sõna võtnud, sest pole kellelegi kooki teha :) Tarte Tatin on meie peres suhteliselt tavaline kook, olen seda sel sügisel umbes 4 korda teinud nii õunte kui ploomidega, kevadel tegin rabarberiga. On välja kujunenud, et taignaks kasutan retsepti kogumikust "Kodukirja parimad palad 2007" See on muretaignaline ja vastuseks Ragnele avaldan oma isiklikku arvamust, et minu arvates tuleb muretaignaga parem. Muretaigen lihtsalt haakub täidisega paremini, lehttaigen jääb kuidagi eraldi. - Ühel korral olen koogi nässu keeranud, kui keetsin karamelli liiga kaua (need vastikud elektripliidid!). - Olen kasutanud erinevaid õunu, aga siin ei kiida ma muidu nii lemmikuid koogiõunu antoonovkaid. Antoonovkad kipuvad kergemini lagunema ja see mõjutab konsistentsi ning lõpptulemust väga. Kui teisi (nt välismaise päritoluga) õunu võib rohkem viilutada, siis antoonovkas annab hea tulemuse, kui jätta suured õunatükid, nt terved veerandikud. - Väga mõnusa nüansi annavad koogile röstitud sarapuupähklid. - Ümberpööramisest ma suurt probleemi ei tekita, sest isegi kui 1-2 viilu jäävad põhja külge kinni, siis saab need rahulikult koogile tõsta ilma, et kook rikutud oleks, sest ma ei ole õuntest-ploomidest-rabarberist mingeid mustreid loonud. Siiski pean möönma, et siin eespool on väga ilusaid kooke tehtud,
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>