TARTE TATIN JA MUUD PAHUPIDI PUUVILJA- JA MARJAKOOGID

Juc
Abikokk
2008-10-08 09:14:54
Sai mõne aja eest ploomiaja tähistamiseks tehtud see Gordon Ramsay pirni tarte tatin , aga kasutasin siis ploome. Sai jälle kohutavalt hapu, nagu see mul ploomikookidega ikka on. Isegi mulle endale tundus, et see tohutu hapusus hävitab kõik muu (tavaliselt mulle hapu meeldib ja abikaasale mitte). Ühesõnaga, blogisse see ei kvalifitseerunud ja pilte seetõttu ei ole. Peaks teinekord tõesti õunad ette võtma. Aga vormist. Mul on induktsioonplaadiga pliit, mistõttu igasugused ahjuvormid jms on pliidi peal välistatud (tavalised nõud ei lähe lihtsalt soojaks). Niisiis, karamellistasin ploomid tavalisel pannil. Ladusin nad siis tavalisse ümmargusse lahtikäivasse vormi, valasin vedeliku vahele, panin taigna peale ja taignaääres keerasin alla. Vedelikku kuskilt välja ei immitsenud ja kõik toimis.

http://jucjaco.blogspot.com/

Tripsakas
Abikokk
2008-10-08 10:27:41
Küpsetasin eile ka pahupidi kooki- kombineerisin mitmest retseptist kokku. Kasutasin suhkru asemel vahtrasiirupit- väga mõnusa meki andis. Taignaks poest pärmi-lehttaigen. Ja õunad- oma aia antoonovkad.
Spidur
Abikokk
2008-10-08 11:16:11
minul ka elu esimene pahupidi kook tehtud ja untsu läksid õunad. nimelt karmallistamise ajal segasin neid pisut, mis muidugi lõppes suures osas pudrustumisega. samas maitse tuli hea ja ümber pöörmisega suurt jama ei olnud, mina tegin oma koogi vanal heal malmpannil. põhjaks liivataigen.

Elina tegemised

Kait
Abikokk
2008-10-08 19:28:46
mina suure küpsetajana polegi ammu midagi küpsetanud, sest pole head ideed. Nüüd on see olemas, aga vormi koha pealt pean küll midagi välja mõtlema. Mul on üks savipott, kus sees olen seda halvaaga tagurpidi kooki teinud ühe korra. Aga sealt välja ma seda saada ei üritanud, vaid sõin otse potist lusikaga koogi ära :D Ja pliiti peal sellega muidugi kuumutada ka ei saa... vaja veidi nuputada ja võibolla üks uus koogivormgi osa omale. Aitäh hea idee eest Pille!

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-08 21:27:01
Heleen:
Kardemon:
kas keegi saaks linkida malmpanni pilti. ma ei tea absoluutselt milline see on :P
Mina tean malmpannist nii palju, et see on üsna raske, kuid läheb kiiresti kuumaks. http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.daalio.ee/goods_pictures/257_malmpann4658120v.jpg&imgrefurl=http://www.daalio.ee/index.php%3FCID%3D144&h=80&w=120&sz=7&hl=en&start=1&um=1&usg=__tSqczsVuy6ERv55szztua9alwag=&tbnid=YzUiTfdkguw18M:&tbnh=59&tbnw=88&prev=/images%3Fq%3DMalmpann%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN Googlest üks üsna suvaline malmpanni pilt, muidugi ahjuroogasid sellega teha vist ei saa(puidust käepide). Ehk tuli mingi ettekujutus.
Lappan siin 1999. a. oktoobrikuist BBC Good Foodi. Ajakirjas on õuna-sarapuupähkli tarte tatin'i retsept ja juures selline väike märge: [b]WHY USE A CAST-IRON PAN? A cast-iron pan is perfect (and traditional) for making this pie as it means you can use the same pan to cook the filling on top of the stove and bake the finished pie in the oven. An all metal frying pan (including the handle), non-stick or not, also works well. If you don't have pne, make the caramel filling and cook the apples in a frying pan, then transfer them to a round cake tin (not loose-bottomed) before baking.[/b] Ehk on abiks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2008-10-09 10:37:51
Olen selliseid kooke ka varem teinud, aga nüüd oli ikka väike sabin sees. Tegin seekord upside down-koogi nimelist, raamatust Head isu! Suur küpsetamisraamat. Ümberpööramine õnnestus ilusti,õhtul siis maitsen ka. Sai siis maitstud ja oh õudust, see oli elu kõige jubedama maitsega kook. Ma nii pettunud :( Kook lendas kogu oma ilus prügikasti, sest isegi mees ei tahtnud seda. Aga varsti uus katsetus mõne teise retseptiga.

Zoozi tegemised

Põrnikas
Abikokk
2008-10-09 17:27:39
minu tarte tatin ka valmis. täidiseks õunad, mida karamellisin vahtrasiirupis, tainaks muretaigen, õunte alla ja peale puistasin pisukese kardemoni ka. ümberpööratud sai ka väga kenasti ja üldse olen selle küpsetisega väga-väga rahul. katsetan lähipäevil kindlasti veel, aga vahelduseks ilmselt lehttaignaga.. vormiks kasutasin praepanni, millel kruvisin käepideme küljest ära :D toimis väga hästi.
Nipitiri
Abikokk
2008-10-10 09:32:07
Eile tegin teema alguses viidatud GF ploomide ja martsipaniga tarte tatini. Kohe alguses tuleb öelda, et koogi maitse oli väga hea ja ümber keeramisega polnud probleemi (kasutan ahjukindlat teflonkattega paksupõhjalist panni). Kasutasin poest ostetud suuri siniseid piklikke ploome, mis olid värskelt täiesti maitsetud, koogi sees aga näitasid end äärmiselt positiivsest küljest, maitse ja aroom tulid küpsetamisel esile. Aga: - panin liiga palju martsipani, tükid ei sulanud ära ja mõnes kohas jäi häirima; - panin rohkem suhkrut, kui ette nähtud, mis oli õige mõte (enamasti kipuvad ploomikoogid liiga hapud jääma), kuid osa karamelli jäi ümber keerates kõvana panni külge. Ploomide vahed olid liiga laiad, karamell ei segunenud ploomimahlaga. Õuntega seda probleemi ei teki, sest need ju enne praetakse karamellisegus, aga ploomid tuli lihtsalt tulelt võetud pannile laduda; - lehttaigna kasutamise suhtes olen siiani natuke skeptiline, järgmine kord proovin "oma" taignaga (kedagi teist tainas ei häirinud); - minu suureks üllatuseks selgus, et mandlijahu oli kodust otsa saanud, jätsin selle lihtsalt panemata. Retseptis antud soovitust kook servaga taldrikule kummutada tuleb tõsiselt võtta, kogu küpsetis ujus (maitsvas) mahlas. Võib-olla oleks mandlipuru osa mahlast sisse imenud. Igatahes oli väga hea kook ja väga lihtne teha, kindlasti teen kunagi jälle.
Vandiste
Abikokk
2008-10-10 11:17:23
Võtsin oma tarte tatin'i ahjust välja. Kuna taigen oli kilone, sai ka õunu rohkem kooritud ning karamelligi varuga tehtud - seega sai ühe suure ja hulgim väikesi. Maitse oli mõnus, nagu õuna, suhkru ja lehttaigna kooslusega ikka :). Pilte tegin ka, kuid üleslaadimisega läheb aega, kuna fotokal sai aku tühjaks. Muide, hea, et te õigest hääldusest räägite. Ma olen siiani neid väljamaiseid nimetusi hääldanud nagu kirjapildis kirjas (häbenen ja punastan). "Tarte tatin" ei kõla sugugi nii maistvalt kui "tart tatään".
Ragne
Abikokk
2008-10-10 11:31:52
paanin ka selle tegemise ette võtta, kuid kumba põhjaga soovitaksite teha - muretaigna või lehttaigna omaga. Kumb maitsvam tuleb??

www.kokkama.ee

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>